ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

2 Νοεμβρίου 2019

Να πέθαινα και να 'βρεχε... Κ.Γεροδήμος - Α.Μετσοβίτης....Γράφει -σχολιάζει ο Ντινόπουλος Ιωάννης


Γράφει -σχολιάζει ο Ντινόπουλος Ιωάννης

Μια παρέα Γιαννιωτών από λεβέντισσες και λεβέντες χορεύουν ένα παλιό ερωτικό δημοτικό τραγούδι. Αν δείτε τον πρώτο που χορεύει θα προσέξτε ότι είναι "ντοπαρισμένος" με ο,τι ευγενέστερο υπάρχει στο είδος, με έρωτα ! Και όπως ο έρωτας κάνει χορευτικές φιγούρες και μας συνεπαίρνει το μυαλό , το ίδιο και ο χορός έχει ερωτικές αφετηρίες που οδηγούν τις κινήσεις των ποδιών και του κορμιού του χορευτή ....

(Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τα "ερωτικά" μου με τίτλο ..."απ΄τα νεανικά μου παράπονα" !
....Ο έρωτας που είναι και αντάρτης και αλήτης ! Γιατί δεν υπακούει σε πρωτόκολλα και κοινωνικές νόρμες.. Για αυτό ο χορευτής που είναι ερωτευμένος -και όταν χορεύει κυρίως ζεϊμπέκικο-είναι σαν να μιλάει με το Θεό !
Και να είστε σίγουροι ότι Του μιλάει για 'κείνη !
Ως γιος της Πενίας και του Πόρου είναι φτωχός και κουβαρντάς ! Ανατρέπει την καθημερινότητα και βγαίνει από τη λογική και το συμβιβασμό ! Ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα του μυαλού και της ψυχής και ακροβατεί ανάμεσα στο ευγενές και την ευτέλεια ! Προκαλεί φόβο γιατί υπηρετεί το απροσδόκητο και τον σίγουρο πόνο που καταδεικνύει τα ανθρώπινα όρια ανάμεσα στη μικρότητα και το μεγαλείο ! Μέγας αλτρουιστής , θυσιάζει τον εαυτό του ο ερωτευμένος για την αγαπημένη του ! Αδειάζει το "είναι" του όλο , όπως το ανατρεπόμενο φορτηγό αδειάζει την άμμο μπροστά στην στην νεοαναγειρόμενη οικοδομή ! Δομικό υλικό ενός ιδανικά σχεδιασμένου παλατιού με κήπο και πανέμορφα λουλούδια ,που όμως θα κατοικηθεί για λίγο , ή δεν θα κατοικηθεί ποτέ ! Αυτή είναι η μοίρα του ! Και η άμμος που μόλις άδειασε θα σκορπιστεί δεξιά - αριστερά από τα πόδια της ίδιας του της αγαπημένης ! ! Με όσα ψήγματα χρυσού και αν βρίσκονται στους κόκκους της ! Αυτή είναι και πάλι η μοίρα του ! Αδερφός του καταστροφέα θανάτου ο έρωτας, αποτελεί μαζί του το δίδυμο- κατά τον Λιαντίνη -των δύο πανεπίσκοπων νόμων του Σύμπαντος Θεού και του Σύμπαντος κόσμου !
...Δεν ελέγχει τη δύναμη του και σφίγγοντάς την την πονάει... Της πονάει τα όμορφα χέρια της και του το παραπονείται...Της λέει ότι αντλεί από τα μάτια της ζωή και δροσιά και εκείνη κολακεύεται !
Την θεωρεί Μούσα του και Θεά του και της λέει την αλήθεια ! ! !..Γίνεται ποιητής για χάρη της ! Να της έχει άραγε γράψει άλλος ποιήματα ; Μακάρι όχι ! και να έχει στο αρχείο της καρδιάς της μόνον τα δικά του !
Θέλει να την ακουμπήσει στο υπογάστριο, στο πιο ιερό σημείο της ανατομίας της γυναίκας, εκεί ακριβώς που είναι "ενσωματωμένη" η μήτρα. Το καλούπι της ζωής , κυριολεκτικά και μεταφορικά !
Γιατί σκέφτεται ότι θα μπορούσε -εν δυνάμει- να είναι αυτός που θα "τοποθετούσε" τον "πόλο του πνεύματός του" σ' αυτήν και να γίνει για χάρη της συνδημιουργός με το Θεό ! Πόσες το γνωρίζουν αυτό ; Πόσες από σας, ευγενέστατες θεϊκές υπάρξεις, γνωρίζετε ότι όταν γίνεστε "αντικείμενο" του έρωτα κάποιου από εμάς, είναι το μεγαλύτερο εύσημο που θα μπορούσατε να εισπράξετε γιατί θεωρείστε μοναδική στο κόσμο ; !
Αν δεν μπορείτε να το αντέξετε αυτό και αν δεν μπορείτε ή φοβάστε να ανταποκριθείτε, αντιμετωπίστε τουλάχιστον τον ερωτά μας με ευγένεια (πόσες φορές θα σας τύχει στη ζωή;)...και μήν αυτοανερείστε στα μάτια εκείνου που σας θεωρεί-για όσο καιρό τουλάχιστον διαρκεί η φαινυλεθυλαμίνη*-ως τη μοναδική γυναίκα στον Κόσμο !
Ως τη μοναδική !.....



*Πρόκειται για ισχυρό νευροδιαβιβαστή που λειτουργεί ως φυσική αμφεταμίνη για να ερεθίσει τον εγκέφαλο και μπορεί να μεταμορφώσει τις αισθήσεις, ακόμη και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα...
Ι.Β.Ν.

1 σχόλιο:

Βασιλική είπε...

Καλησπέρα!!! σ'αυτήν την επίσκεψή μου ''συνάντησα'' το ευφυέστατο εγκώμιό σου για την

ακροβασία και το μεγαλείο του έρωτα!!! δυνατό το κείμενό σου ...μου θύμισε και το
στίχο του Δ.Σολωμού στον ''Κρητικό' ...''ο έρωτας και ο θάνατος έχουν την πιο με-
γάλη δύναμη στη ζωή''...! άξιζε η ανάρτησή σου! αναμένω και τη συνέχεια! καλό ξημέρωμα !