ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

7 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί οι ευθύνες στο Στρατό;

Γιατί οι ευθύνες στο Στρατό;

Η κατάσταση με τους, κατά το πλείστον, δυστυχείς πρόσφυγες και μετανάστες, που πλημμυρίζουν τη χώρα μας, έγινε πλέον μη ελέγξιμη από την κυβέρνηση. Η οικτρά αποτυχημένη μέχρι τώρα πολιτική των ''ανοιχτών συνόρων'' και οι ασφυκτικές πιέσεις και απειλές των δυτικών συμμάχων μας, με όπλο τα μνημόνια και το δυσβάσταχτο χρέος, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ενεργειών, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Οι κυβερνώντες τα έχουν χαμένα. Χωρίς καμιά έγκριση από τον ελληνικό λαό και με ανύπαρκτο σχεδιασμό, δημιουργούν ''κέντρα-πόλεις'' προσφύγων και μεταναστών σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Με την ένοχη ανοχή των συμπορευόμενων αντιπολιτευομένων, κάνουν αυτό που όλοι φοβόμασταν. Μη δυνάμενοι να ελέγξουν την κατάσταση μεταθέτουν τις δικές τους ευθύνες στις Ένοπλες Δυνάμεις! Τις αναθέτουν το έργο δόμησης και υποστήριξης των προαναφερόμενων πόλεων. Αυτά που λένε, ότι δήθεν τα ''κέντρα'' αυτά είναι προσωρινά, δεν αληθεύουν, γιατί μάλλον άλλα έχουν υπογράψει και, ως γνωστόν, ''ουδέν μονιμότερον του προσωρινού''! Και βάζουν μπροστά το Στρατό, τον οποίοι σέβεται και αγαπά ο ελληνικός λαός, για να ελέγξουν τις αντιδράσεις των ντόπιων κατοίκων. 
Οι ''επιτήδειοι'' Τούρκοι μας στέλνουν στη κυριολεξία εκατοντάδες χιλιάδες ξένους, δημιουργώντας ένα ακόμη τρωτό σημείο στην αμυντική μας ικανότητα. Μια εν δυνάμει τεράστια ασύμμετρη εσωτερική απειλή. Επιπλέον διαλύουν ένα πυλώνα ισχύος του κράτους, την κοινωνική συνοχή μας! Ενώ οι δικές μας Ένοπλες Δυνάμεις αποδυναμώνονται από απίστευτη μείωση τόσο του λειτουργικού όσο και του αναπτυξιακού προϋπολογισμού τους, οι εξ ανατολών ''σύμμαχοι'' αυξάνουν την στρατιωτική τους ισχύ, ξοδεύοντας πακτωλούς χρημάτων!
Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ιδίως αυτή την εποχή αποτελούν τον πιο βασικό πυλώνα ισχύος του Έθνους! Οι άλλοι πυλώνες, δηλαδή Πολιτική και Οικονομία είναι υπό πτώχευση. Η απαξίωση επομένως των Ενόπλων μας Δυνάμεων και η μεταβίβαση των ευθυνών άλλων κρατικών φορέων, αποτελεί πράξη εμετικά προκλητική! Δεν είναι αυτή η αποστολή τους!
Αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Χώρας, εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και η υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων, όπως καθορίζονται στην Πολιτική Εθνικής Άμυνας.
Η κυβέρνηση επιβάλλεται άμεσα να επιλύσει το θέμα, να σοβαρευτεί, ξεχνώντας τις αλλόκοτες διεθνιστικές της ιδεολογίες, και να φυλάξει όπως πρέπει τα σύνορά μας. Και μπορεί να τα φυλάξει! Να αναθέσει δε την όποια ευθύνη, αυστηρά προσωρινών και μόνο ''κέντρων'', στο αρμόδιο υπουργείο (ολόκληρο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, φεύ!, ιδρύσαμε), το οποίο έχει και τα αντίστοιχα κονδύλια, από χρήματα της ΕΕ που δόθηκαν και δίδονται γι αυτό το σκοπό. Να αναλάβουν λοιπόν το έργο ελληνικές εταιρίες και να δουλέψουν και συμπατριώτες μας, μια αδήριτη ανάγκη μέσα σ' αυτό το άνυδρο τοπίο της απίστευτης ανεργίας! Επιπλέον, να σηκώσει το ανάστημά της προς τους ευρωπαίους συμμάχους, οι οποίοι οφείλουν να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες, και να δεχτούν στις χώρες τους αριθμό προσφύγων και μεταναστών, ποσοστιαία αναλόγως του πληθυσμού εκάστης χώρας. Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που θα υποστεί τις συνέπειες της ''αραβικής άνοιξης'' και των ''τρελών'' συγκρούσεων της Μ. Ανατολής!
Πολύ δε περισσότερο η κυβέρνηση να προσέξει να μη φέρει σε αντιπαράθεση το Στρατό με τον ντόπιο πληθυσμό! Η αποδοχή των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Ελληνικό λαό αποτελεί σημαντικότατο κέντρο βάρος αυτών.
Και τέλος, μια δήλωση και συνάμα έκκληση για επαγρύπνηση:
Κάθε σκέψη και μόνο, από ξένους ή ντόπιους, για εγκατάσταση μουσουλμάνων στην ιερή Θράκη μας, με τα γνωστά ''παιχνίδια'' των Τούρκων σε εξέλιξη, αποτελεί τεράστια πρόκληση για εμάς τους Θρακιώτες και για όλους τους Έλληνες!

Αντιστράτηγος (ε.α) Νίκος Ταμουρίδης 
Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ

Σημείωση δική μου:
Υπηρέτησα στη Θράκη Στρατηγέ για δύο χρόνια..και θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως αν με χρειαζότανε..
Τα σέβη μου Στρατηγέ και πάντα στη διάθεσή σας με τις μικρές μου δυνάμεις...
Ι.Β.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: