ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

22 Μαρτίου 2016

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ.Φίλη...

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ.Φίλη
Θωμάς Αναστασιάδης
συνταξιούχος – Θεσσαλονίκη
Προς τον Υπουργό
του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
της Ελληνικής Δημοκρατίας
κύριε Φίλη
Όταν έγινες Υπουργός, ορκίσθηκες, σαν (ως) κρατικός λειτουργός, να τηρείς το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. Σ’ αυτό το Σύνταγμα, συμπεριλαμβάνεται η «ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας των Ελλήνων». Και αυτή η ταυτότητα των ψηφοφόρων σου είναι "Χριστιανοί Ορθόδοξοι". Άρα η παιδεία είναι εθνική υπόθεση και αφορά όλους τους Έλληνες.
Λοιπόν κ.Φίλη, τι τις θες τις αλλαγές στο μάθημα των ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ; Πίτα που δεν θα φας τι σ’ ενδιαφέρει κι αν καεί; Αφήστε τις παλαιοκομματικές απόψεις, και την εγωπάθειά σας, που είναι κατώτερη των περιστάσεων και δέστε την ελληνική κοινωνία. Εδώ η Ελλάδα καίγεται, ο λαός, ταλανίζεται, καταστρέφεται κι συ ασχολείσαι με το μάθημα των ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ; Δεν έχεις άλλη δουλειά να κάνεις;
Δεν βλέπεις τους πάτρωνές σου, με τα αριστερά σύνδρομα, που κυνήγησαν την Εκκλησία, ως τάχα το όπιον του λαού, στην Ρωσία, και αλλού, για δεκαετίες ολόκληρες; Τι κατάλαβαν; Είδαμε τα καζάντια τους.
Γκρεμίστηκαν σαν χάρτινος πύργος. Σήμερα εκεί υπάρχει αγαστή συνεργασία εκκλησίας και κράτους, έχουν βάλει παπάδες-καθηγητές να διδάσκουν θρησκευτικά στα Ρωσσόπουλα, και ο Χριστιανισμός ανθεί και θάλλει, όπως άλλωστε και σε όλη την οικουμένη, καθ’ όσον η Εκκλησία είναι Θεοϊδρυτη. Και όχι ανθρώπινο κατασκεύασμα.
Μάλιστα κ.Φίλη. Αυτή είναι η αλήθεια. Εσύ δεν τα ξέρεις αυτά; Δεν ακούς, δεν διαβάζεις; Οι συμβουλάτoρές σου δεν σε ενημερώνουν; Δεν γνωρίζεις το άρθρο 120 του Συντάγματος που λέει ότι: …O σεβασμός του Συντάγματος και των νόμων που συμφωνούν με αυτό…. αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων;
Από την μιά θέλετε στην κυβέρνησή σας ισλαμικές σπουδές στην Ελλάδα και από την άλλη δεν αφήνετε Αρχιερείς να μπουν σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ σχολεία, να μεταφέρουν τον λόγο της Εκκλησίας, το μήνυμα της αγάπης στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Ο πανεπιστήμoνας Μητροπολίτης Μεσογαίας κ.Νικόλαος, που δεν του επιτρέψατε να μιλήσει σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, είναι προσωπικότητα με κύρος και παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Με τα καμώματά σας εναντίον του, γελάει σε βάρος σας και το παρδαλό κατσίκι στην Ρωσία, όπου τα ΜΜΕ έδωσαν και πρόβαλλαν την είδηση με διάφορους πηχυαίους τίτλους, όπως ο ταπεινωτικός για την Ελλάδα:
"Οι αρχές πνίγονται στο μίσος τους για την Εκκλησία" (*)
Λοιπόν κ.Φίλη, αν αγαπάς την Ελλάδα έχεις καιρό να μεταλλάξεις, όχι τις αρχές σου βέβαια, αλλά τα σχέδια και τις αποφάσεις σου για την παιδεία, ώστε να σε θυμούνται οι επερχόμενες γενεές με καλή μνήμη και όχι να σε φτύνουν όπου σε συναντούν.
Με τιμή
Θωμάς Αναστασιάδης
συνταξιούχος – Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ: σε όλα τα ΜΜΕ
(*) 
 1] www.Pravoslavie.ru
Πηγή: ΑΚΤΙΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: