ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

4 Μαρτίου 2016

Το Hot spot της αλήθειας. Τόσο πολύ φοβούνται λοιπόν οι κρατούντες; - (Διαβάστε το παρακαλώ !)

Το Hot spot της αλήθειας .Τόσο πολύ φοβούνται λοιπόν οι κρατούντες;
Χαρά-Ανδριάνα Λιαναντωνάκη
Τι φοβούνται; Μα, την αλήθεια! Υπάρχει πιο hot hotspot απ’ αυτήν;
Τί άλλο δηλαδή υποπτεύεται ο υπουργός Παιδείας, ότι λένε οι ιεράρχες της Εκκλησίας μας στους μαθητές των σχολείων, όταν τα επισκέπτονται, παρά την αλήθεια του Ευαγγελίου; Μήπως φοβάται …. επανάσταση, αν κάποιοι κληρικοί μιλήσουν στα παιδιά για την Ανάσταση, γι αυτό θέλει να τους αποβάλλει από τις τάξεις; 
«Γνωρίστε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει», είπε ο Χριστός. Γι’ αυτό κάποιοι ιθύνοντες φοβούνται, κολασμένα μάλιστα; η τελεία ἀγάπη ἔξω βάλλει τὸν φόβον, ὅτι ὁ φόβος κόλασιν ἔχει…(Α’ Ιωάν. 4,18)
Το μήνυμα της Εκκλησίας είναι ξεκάθαρο, όντως επαναστατικό στο φώς του Ευαγγελίου. Διότι λέει όλη την αλήθεια για τη ζωή μας και η αλήθεια, όπως λέει ο λαός «πονάει».
Προς τι οι… ανακρίσεις του Υπουργείου Παιδείας αυτές τις ημέρες, με ερωτηματολόγια προς τους διευθυντές όλων των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας Νέας Ιωνίας, με αφορμή τις επισκέψεις του οικείου μητροπολίτη κ. Γαβριήλ σε σχολεία της περιφέρειάς του; Στόχος ήταν να εξιχνιαστεί αν ο μητροπολίτης μίλησε μέσα ή έξω από σχολικές αίθουσες, σε ώρα μαθήματος ή εκτός... Το θέμα απασχόλησε και τη διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας χθες 1η Μαρτίου, πρώτη ημέρα των εργασιών της.
Ο κ. Φίλης διευκρίνισε ότι «εξωσχολικοί παράγοντες» επιτρέπονται σε εκδηλώσεις στο χώρο του σχολείου, αλλά όχι στο μάθημα, για να μη μετατραπεί το σχολείο σε «θέατρο αντιπαραθέσεων και κηρυγμάτων» …
Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού είναι προκλητικές και ανιστόρητες. Αν στόχος του είναι, όπως δήλωσε, «το ανοιχτό, δημοκρατικό σχολείο», καλείται εδώ και τώρα να σεβαστεί την μακραίωνη ελληνική ιστορική ταυτότητά του, μπολιασμένη καθώς είναι με την Ορθόδοξη Παιδεία και Παράδοση. Αυτή η Παιδεία του Γένους κράτησε τα σχολειά ως ένα ανοιχτό πεδίο ιστορικών ζυμώσεων και συνθέσεων που καλλιέργησε το Ελληνικό πνεύμα, τον Ελληνικό Πολιτισμό.
«Λυπούμαι που εν έτει 2016, στην πατρίδα μας, οι κληρικοί, θεωρούνται απόβλητοι στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Λυπούμαι γιατί κάποιοι συνειδητά παραβλέπουν την τεράστια προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο έθνος μας, στη διάρκεια της ιστορικής του πορείας, αλλά και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι», δήλωσε ευθαρσώς ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ
Δείχνει να φοβάται την ιστορική μνήμη ο μετά χαρτοφυλακίου πλήν άνευ πτυχίου υπουργός (α)Παιδείας και (α) Θρησκευμάτων, αλλιώς δεν εξηγείται ότι απαγόρευσε στους κληρικούς να μιλάνε στους μαθητές, έδωσε δε εντολή στα σχολεία να ελέγχονται οι προηγούμενες επισκέψεις κληρικών αν ήταν ομιλίες ή κατηχήσεις….
Τι προσβολή! Πρώτα απ’ όλα στη νοημοσύνη παιδιών και ενηλίκων, έπειτα στην Ορθόδοξη Ελληνική Παιδεία. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές μέτρο λογοκρισίας στην Ελλάδα του 2016, περιστολής της θρησκευτικής ελευθερίας, μάλιστα προληπτικά και με δυνατότητα αναδρομικής ισχύος! Μα, για ποια αξιόποινη πράξη; Δεν υπάρχει, απλώς έτσι, για παραδειγματισμό, κατ’ εντολήν της εξουσίας.
Προφανώς, κάποιοι ιθύνοντες, δηλωμένοι άθεοι, έχουν απολέσει τελείως την ψυχραιμία τους εκτός από την ιστορική μνήμη τους και θάθελαν αυτό να το μεταδώσουν και στα παιδιά. Κάποιοι «ειδικοί» του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θάθελαν να μας αλλάξουν το θρήσκευμα. Κάποιοι «διαφωτιστές» θέλουν να αλλοιώσουν την Ορθόδοξη Ελλάδα με τον σκοταδισμό της νέας εποχής, το πνεύμα της Πανθρησκείας: όχι μόνον φαντασιώνονται τον μελλοντικό αποχριστιανισμό-εξισλαμισμό των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής, αλλά ήδη από το δημοτικό σχολείο επιδιώκουν απροκάλυπτα να μυήσουν τους αυριανούς Έλληνες σε αλλότρια πίστη και στην αθεΐα.
Πριν λίγες ημέρες ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ανέφερε στο Κυριακάτικο κήρυγμά του ένα άλλο θλιβερό περιστατικό: ότι ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος μετέβη στην συμπρωτεύουσα για να μιλήσει στα παιδιά ενός σχολείου (15ο Λύκειο Θεσσαλονίκης), κατόπιν αιτήματός τους. Ενώ ζήτησε και έλαβε σχετική άδεια από τη μητρόπολη, όταν έφθασε στο σχολείο (στις 25.2.2016), του ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να τον αφήσουν να μιλήσει, διότι «δόθηκε εντολή από το Υπουργείο Παιδείας, κανένας μητροπολίτης να μην μιλάει στα σχολεία»… "Αυτός είναι ο διωγμός που έχει αρχίσει ανεπίσημα και τώρα προχωρεί να επισημοποιηθεί», πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.
Διωγμός είναι, και ας το διαψεύδει με ειρωνικό ύφος ο υπουργός. Ο ιεράρχης της Εκκλησίας χαρακτηρίζεται ως ανεπιθύμητο πρόσωπο στα σχολεία -Persona non grata - Απαράδεκτο απ’ όλες τις πλευρές! Αυτή η ‘εντολή’ της πολιτείας προς την Εκκλησία προδίδει εμπάθεια, μάλιστα απρόκλητη καθότι οι κληρικοί της Εκκλησίας δεν προκαλούν, αλλά προσκαλούν: το πολίτευμα του Ευαγγελίου διαλαλούν – εν Χριστώ αγάπη, ειρήνη και αλληλεγγύη - το φως της αλήθειας μεταδίδουν. Αυτό ενοχοποιεί ως «κατήχηση» το Υπουργείο Παιδείας με την απαγόρευσή του. Γιατί η αλήθεια πονάει …πρώτα πρώτα αυτούς που πάνε να τη φιμώσουν. Τι κρίμα που οι πολιτικοί μας δεν πιστεύουνε στο Ευαγγέλιο. Δεν πιστεύετε στην αγάπη, στην ταπείνωση, στην αλληλεγγύη; Για όλα αυτά μιλάει το Ευαγγέλιο. Αυτός ο θησαυρός μας παρουσιάζει τον Χριστό και εμείς ανοίγουμε τα μάτια μας και παίρνουμε από το δικό του Φως. »
Αυτό δήλωνε πριν έναν χρόνο περίπου, στις 25 Φεβρουαρίου 2015, ο μητροπολίτης Μεσογαίας μιλώντας σε έναν ιερό ναό των Σπάτων.
Ποιος αγαπά το Φώς και ποιος θέλει σκοτάδι κύριε Φίλη; Ποιος δεν θέλει τον θησαυρό του Ευαγγελίου της αγάπης;
Προφανώς δεν θέλετε ν’ ακούσουν οι μαθητές για την παραβολή του Ασώτου υιού και την επιστροφή του στον φιλόστοργο Πατέρα. Προτιμάτε ως παιδαγωγία- «κατήχηση» την επίκαιρη ασωτία, τις αποκριάτικες μάσκες και τον καρνάβαλο; Πράγματι, το Τριώδιο που άνοιξε πριν μία εβδομάδα σηματοδοτεί, για πολλούς απίστους κυρίως, νέες μεταμφιέσεις, περισσότερη παραμόρφωση….
Δεν επιθυμείτε την επιστροφή των νέων στην οικογένεια και στην Ορθόδοξη Παράδοση κύριοι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας. Ενθαρρύνετε την απομάκρυνσή τους, την αποστροφή προς τους γονείς, τη «διαφορετικότητα» ή ακόμη και τη διαστροφή; Ποιό «ανοιχτό, νέο σχολείο» κτίζετε, αυτό που μέλλει οσονούπω, όπως διαβάζουμε, να «ενσωματώσει» χωρίς προϋποθέσεις πολιτισμικές, χιλιάδες παιδιά ξένων εγκλωβισμένων μεταναστών, με βάση …το χάος και την κοινωνική αναταραχή; Προφανώς, σ’ αυτό το «ανοιχτό σχολείο» και στην «νέα οικογένεια» που επαγγέλλονται οι θιασώτες της «ανοιχτής κοινωνίας»- χωρίς ταυτότητα γένους και φύλου, χωρίς όρια και αξίες - δεν «χωράει» ο ρηξικέλευθος, ανατρεπτικός γνήσια ενωτικός, συγκαταβατικός λόγος της Εκκλησίας. Ή μήπως είναι πολύ δυνατό το φως του Ευαγγελίου;
Με την «παιδαγωγία» σας οδηγείτε με γεωμετρική πρόοδο τα παιδιά πίσω… στους σκοτεινούς χρόνους του παρελθόντος. Σε καιρούς πνευματικού σκότους και ένδειας μας επιστρέφετε ολοταχώς, με τη νέα αντι-ευαγγελική «παιδαγωγία», με εντολές όπως η προαναφερθείσα που θυμίζουν διωγμούς, κτίζουν νοοτροπίες ανελεύθερες, φασίζουσες και προσηλυτιστικές προς αλλότρια δόγματα και προς την αθεΐα.
Θέλετε κύριε Φίλη να σιγήσει το Ευαγγέλιο της Αλήθειας και του Φωτός από την κοινωνία του «ανοιχτού σχολείου», πράξη που ουδείς προκάτοχός σας κυβερνών, συγκυβερνών ή αντιπολιτευόμενος, τόλμησε ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας να θελήσει δια νόμου μάλιστα να καθιερώσει! Αλλά και να θέλετε, εκ των πραγμάτων δεν γίνεται… Ο λόγος του Θεού ου δέδεται… τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν. Αν ο σημερινός υπουργός «Παιδείας και Θρησκευμάτων» ενοχλείται απ’ την αλήθεια αυτή, ας ρωτήσει την εκπαιδευτική κοινότητα, τι πιστεύουν για το θέμα και ας σεβαστεί τη γνώμη της πλειοψηφίας και το κοινό αίσθημα του λαού. Αλλά όχι μονομερώς να αποφασίζετε έτσι και να διατάζετε! Δεν έχετε το δικαίωμα ούτε από το νόμο και το Σύνταγμα ούτε και από τις διεθνείς Συμβάσεις να αποπροσανατολίζετε τη νεολαία, εμμέσως πλήν σαφώς, προς την ασέβεια και την αθεΐα, επηρεάζοντας παράλληλα ασφυκτικά με τέτοιες εντολές τους διευθυντές σχολείων.
Προφανώς, το μέτρο αυτό της Πολιτείας για φίμωση-περιορισμό της παρουσίας κληρικών στα σχολεία, έλαβε αφορμή και από τη μεγαλειώδη σε περιεχόμενο και απήχηση εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης και αφύπνισης, με τίτλο ‘Μένουμε Χριστιανοί, μένουμε Έλληνες», που έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.
Οι πιστοί και ευσυνείδητοι πολίτες αυτής της χώρας, ιδίως οι χριστιανοί , δεν πτοούνται· μένουν Ορθόδοξοι Έλληνες. Θέλουν φώς, αποστρέφονται το σκότος - αυτή είναι εν πολλοίς η φυσική επιλογή του λαού μας. 
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο εξέχων θεολόγος μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας Φούντας, απευθυνόμενος στους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με αφορμή την πρωτοφανή ίδρυση σ’ αυτήν νέας κατεύθυνσης τμήματος Ισλαμικών σπουδών: Το ἕνα – ἡ θεολογία μας – εἶναι φῶς· τό ἄλλο – ὁ ἰσλαμισμός – εἶναι σκότος. Ἀλλά τις «κοινωνία φωτός πρός σκότος;»[1], 
Το φως είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα, τον Ορθόδοξο Πολιτισμό της και τους ιστορικούς αγώνες του λαού για την ελευθερία και την αλήθεια, ‘υπέρ πίστεως και πατρίδος’. Το σκότος έχει συνδεθεί με ζοφερές σελίδες της ελληνικής ιστορίας, συνυφασμένο πάντα με τον φόβο, την αδιαφορία, τον ζυγό και την υποτέλεια. Οι αλυσίδες που σέρνει πίσω του το σκοτάδι δεν κρύβονται.
Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον…
Η υπέροχη ελληνική γλώσσα μας το διαλαλεί: Παν φανερούμενον φως εστίν! τι θέλουν οι κρατούντες την εξουσία -Φως ή σκοτάδι ; ας το πούν ευθέως και όχι πετροβολώντας τις, ήδη και πάντα ανοιχτές, θύρες της Εκκλησίας... Διωγμούς η Εκκλησία γνώρισε πάμπολλους και χαλεπούς και δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. Μένει ακλόνητη πάντα, εδραιωμένη στο Ευαγγέλιο της Αλήθειας, στο Αίμα του Χριστού, στα όπλα του φωτός. Έτσι πολεμά το σκοτάδι: με το Φώς. Καθότι, καθείς και τα όπλα του, όπως έγραψε ο ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης.
[1] Και συνέχισε:… Θά γίνει «ἀλλοτρία» ἡ θαυμαστή μέχρι τώρα ἀδελφή Θεολογική Σχολή, ἄν εἰσχωρήσει σ’ αύτήν καί διδασκαλία τοῦ Ἰσλαμισμοῦ. Καί τότε «πῶς ἄσωμεν την ὡδήν Κυρίου ἐπί γῆς ἀλλοτρίας;»…. , για να καταλήξει: Ὅλα θα λυθοῦν με τό Κοντάρι τοῦ Ἁγίου Δημητρίου. Χαίρετε ἐν Κυρίῳ, χαίρετε!

Σημείωση δική μου:
Ρε που ... τους βρίσκετε εναν-εναν;
Ι.Β.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: