ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

21 Νοεμβρίου 2008

Εθνικά.....επίμαχα......


Τι συμβαίνει στη Θράκη μας;
Παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο για να διώξουν τη Νικοπούλου






Υπάρχει ή δεν υπάρχει ελληνικό κράτος στην Κομοτηνή; Το ερώτημα αυτό πλανάται στα χείλη των χριστιανών της περιοχής, καθώς βλέπουν την πρωτοφανή, πρωτόγνωρη και εξωφρενική αντίδραση που βιώνει μια ελληνίδα δασκάλα που… τολμάει να κάνει τη δουλειά της και να διδάσκει τα ελληνικά στα λεγόμενα μειονοτικά χωριά της ορεινής περιοχής των Πομάκων! Το χειρότερο δε είναι πως την αντίδραση αυτή δεν την προκαλούν μόνο στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά και έλληνες αιρετοί τοπικοί άρχοντες!
Συγκεκριμένα, η ελληνίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου διορισμένη σε δημοτικό σχολείο της περιοχής του Μεγάλου Δέρειου, εδώ κι έναν χρόνο βιώνει έναν πραγματικό εφιάλτη, επειδή θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά της και να είναι συνεπής στον όρκο που έδωσε ως εκπαιδευτικός στη θρησκεία και την πατρίδα! Είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή που… πάτησε το πόδι της στο Μεγάλο Δέρειο και δεν έδειξε ότι είναι διατεθειμένη να υποταχθεί στα κελεύσματα των μουσουλμάνων, έγινε το «κόκκινο πανί» για όλους! Και για τους μουσουλμάνους αλλά -δυστυχώς- και για ορισμένους που δηλώνουν χριστιανοί και Έλληνες, αλλά με τις πράξεις τους δείχνουν το εντελώς αντίθετο!

Όλοι θυμόμαστε πως η Χαρά Νικοπούλου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, διώχθηκε από το σπίτι που της είχε παραχωρήσει το κράτος, δέχεται σχεδόν καθημερινά απειλές, ενώ κάποιοι έκλεψαν τη σφραγίδα από το σχολείο της και την έστειλαν στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής για να δείξουν τη… δύναμή τους!

Αποκορύφωμα όμως αυτών ήταν το συλλαλητήριο που έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Μεγάλο Δέρειο με αίτημα να εκδιωχθεί η δασκάλα. Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από στελέχη του τουρκικού προξενείου αλλά και έλληνες αιρετούς!

Το κάλυψε μάλιστα και το τουρκικό κανάλι TRT1, προφανώς για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το ποιοι το διοργάνωσαν…

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης, στην οποία ζητήθηκε λυσσαλέα να απομακρυνθεί η ελληνίδα δασκάλα από την περιοχή, ήταν έλληνες αιρετοί!

Οι ομιλητές αυτοί δεν ήταν άλλοι από τον νεοδημοκράτη δήμαρχο Μεγάλου Δέρειου Ευάγγελο Πουλιλιό (σ.σ.: που είχε ξεσπιτώσει τον Ιούλιο τη δασκάλα διώχνοντάς την από το σπίτι που της παρέχει η κοινότητα) και τον αντινομάρχη Έβρου Ιορδάνη Ντόλα, που εκλέχθηκε με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ!

Οι δύο αυτοί αιρετοί, στην προσπάθειά τους να είναι αιρετοί στη μουσουλμανική μειονότητα και να παίρνουν τις ψήφους τους, έχουν… ξεπουλήσει τα πάντα και φθάνουν στο σημείο να ευθυγραμμίζονται σε κάθε περίπτωση με τους μουσουλμάνους!

Να σημειώσουμε ότι στον Ευ. Πουλιλιό είχε κάνει ενστάσεις για να μην προκαλεί και ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, σε συνάντηση που είχε μαζί του στο υπουργείο στις 17 Σεπτέμβρη! Όμως ο δήμαρχος φαίνεται πως δεν… καταλαβαίνει τίποτα και έχει… μάτια μόνο για τους μουσουλμάνους και την κάλπη…

Η Χαρά Νικοπούλου έχει φέρει τα πάνω κάτω στα χωριά της μειονότητας, καθώς είναι η μόνη ελληνίδα δασκάλα που μένει όλο τον χρόνο εκεί. Με την παρουσία της εκμεταλλεύεται τον ελεύθερο χρόνο και προσφέρει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία τα απογεύματα στα παιδιά που έχουν αδυναμία να μάθουν ελληνικά, κάνει μαθήματα παραδοσιακών χορών και διδάσκει μουσική και ζωγραφική τα καλοκαίρια που τα παιδιά έχουν περιθώριο και έτσι γεμίζουν δημιουργικά τον χρόνο τους.

Επίσης διοργανώνει παρελάσεις και εκδηλώσεις στις εθνικές εορτές και κάνει κάθε πρωί έπαρση της ελληνικής σημαίας στο σχολείο!

Όλα αυτά έχουν κάνει τους μουσουλμάνους της περιοχής να… αφηνιάσουν! Γιατί μέχρι τώρα είχαν μάθει να υπάρχει «χαλαρή» εκπαίδευση, ώστε τα παιδιά να μη μαθαίνουν τίποτα στο δημοτικό και να βρίσκουν ευκαιρία να τα στείλουν στην Τουρκία στο γυμνάσιο «για να μάθουν»!

Όταν οι μουσουλμάνοι είδαν ότι η δασκάλα δεν… μασάει, παρά τις προσπάθειες τις δικές τους και -δυστυχώς- του δημάρχου και του αντινομάρχη, έθεσαν σε εφαρμογή άλλο σχέδιο: Προσπαθούν να κλείσουν το σχολείο λόγω… έλλειψης μαθητών!

Έτσι, από την αρχή του χρόνου έλεγαν στους μουσουλμάνους να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί θα είχαν σοβαρές συνέπειες, που θα έφθαναν μέχρι την εντολή του μουφτή να μην τους θάψουν στο μουσουλμανικό νεκροταφείο όταν πεθάνουν αυτοί ή μέλη των οικογενειών τους!

Οι απειλές όμως δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αφού τον Σεπτέμβρη γράφτηκαν 35 παιδιά από τα 43 που ήταν πέρυσι. Οι μουσουλμάνοι ανησύχησαν κι έτσι όταν άρχισε το ραμαζάνι κάλεσαν σε βοήθεια τις «μεγάλες δυνάμεις». Έτσι, στο Μεγάλο Δέρειο κατέφθασαν οι μουσουλμάνοι βουλευτές Μανταζή και Χατζηοσμάν, τρεις τούρκοι βουλευτές, ο πρόξενος και οι ψευτομουφτήδες. Έβγαιναν δε όλοι στους μιναρέδες και φώναζαν «Μπατί τρακί τουρκ», δηλαδή «η Θράκη είναι τούρκικη»! Ταυτόχρονα ξεκινούσαν νέο κύμα τρομοκρατίας κατά της δασκάλας, η οποία ζητούσε συνεχώς τη βοήθεια της αστυνομίας, η οποία όμως στις εκκλήσεις της απαντούσε ότι δεν είχε… διαθέσιμο προσωπικό! Οι μεγάλες οικογένειες των μουσουλμάνων Τσιλικίρ και Κοτζά καλούσαν τους κατοίκους να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και αναλάμβαναν εκείνοι να τους καλύψουν για τις πιθανές συνέπειες. Όπως έλεγαν μάλιστα χαρακτηριστικά, δεν πρόκειται να πάθει κανένας τίποτα γιατί υπάρχει πλήρης στήριξη από τον δήμαρχο, τον νομάρχη και τον περιφερειάρχη! Η πίεση αυτή έφερε αποτέλεσμα. Έτσι από τις 6 Οκτώβρη μόνο ένα παιδί πηγαίνει σχολείο, ενώ «εξαφανίζεται» συστηματικά από το ηρώο του χωριού η ελληνική σημαία, που επιμένει να την αναρτά καθημερινά η ηρωική δασκάλα…

Τα αμείλικτα ερωτήματα που αβίαστα γεννούν αυτά τα θλιβερά όσο και ανησυχητικά γεγονότα στη Θράκη είναι πολλά. Και σίγουρα κάποιοι θα πρέπει να βρεθούν να απαντήσουν.

Τα ερωτήματα αυτά είναι:
*Είναι ή όχι ποινικό αδίκημα η παρεμπόδιση των παιδιών να παρακολουθήσουν μαθήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι υποχρεωτική; Αν ναι, γιατί δεν τιμωρούνται οι μουσουλμάνοι γονείς που το κάνουν και εκείνοι που τους υποκινούν; Μήπως δεν ισχύουν οι ελληνικοί νόμοι στα μουσουλμανικά χωριά;
* Παραβαίνουν το καθήκον τους οι τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες, όταν καλύπτουν τέτοιες ενέργειες και παίρνουν μέρος σε συλλαλητήρια που έχουν στόχο να καταλύσουν θεσμούς του κράτους όπως είναι η εκπαίδευση; Αν ναι, γιατί δεν τιμωρούνται;
* Λειτουργεί το ελληνικό κράτος στις λεγόμενες μειονοτικές περιοχές, ή σιγά σιγά δημιουργείται νέο Κόσοβο, χωρίς να το πάρει κανείς… χαμπάρι; Αν γίνεται κάτι τέτοιο, δικαιούνται οι πολιτικοί ταγοί μας να εφησυχάζουν;
* Πληρώνει ή όχι το ελληνικό κράτος τους μουσουλμάνους δασκάλους ακόμη και με επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα; Για να εκτουρκίζουν τους μουσουλμάνους έλληνες μαθητές;
* Τέλος, τι λένε οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας για τον εμφανή ρόλο δεκάδων «Τούρκων» που διαμένουν επί εξάμηνο και πλέον στο Μεγάλο Δέρειο και άλλα χωριά της περιοχής με το πρόσχημα «επίσκεψης σε συγγενείς» ενώ στην πραγματικότητα προπαγανδίζουν, απειλούν, εκβιάζουν και ποδηγετούν καθέναν που δεν «υπακούει»;

Πηγή: ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 12/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: