ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

15 Δεκεμβρίου 2009

Απίστευτο, μα την αλήθεια......Μα....που τους βρίσκουνε; ! ! !

 Στην Ακαδημία η πρόκληση της Δραγώνα οτι

               "Δεν ειμαστε Ελληνες" 

Θάλεια Δραγώνα - Μαρία Ρεπούση...... 2-1 !

 

-->

Η Ειδική Γραμματέας του Τομέα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κα Θάλεια ΔΡΑΓΩΝΑ ζήλεψε τη "δόξα" της κας Ρεμπούση και μάλλον την υπερέβαλε σε αντεθνικές και ανιστόριτες θέσεις και απόψεις.


Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι ανοησία θέλει, δεν μπορεί όμως να βρίσκεται σε επιτελική θέση στο Υπουργείο Παιδείας, με πολιτική επιλογή της Υπουργού Παιδείας. Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και κρίνετε μόνοι σας. 
Μήπως ήλθε η ώρα να αντιδράσουμε μαζικά, όπως αντιδράσαμε για το απαράδεκτο βιβλίο Ιστορίας της κας Ρεμπούση;

Η κ.Δραγώνα με την Υπουργό κ. Διαμαντοπούλου
Στην Ακαδημία η πρόκληση της Δραγώνα ότι:
«Δεν είμαστε Έλληνες»!
Δεν μπορεί να παραμένει Γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας, λένε ακαδημαϊκοί.
Παρεμβαίνει η Ακαδημία Αθηνών για την προκλητική, ανιστόρητη, ύποπτη και εθνικά μειοδοτική στάση της ειδικής γραμματέως του Τομέα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Θάλειας Δραγώνα, μπροστά στις απόψεις και τις δοξασίες της οποίας ωχριά και η αλήστου μνήμης κ. Ρεπούση, που είχε αναστατώσει τη χώρα με το σχολικό βιβλίο της Ιστορίας το οποίο είχε επιμεληθεί και ανέφερε ότι οι Έλληνες κατά την Καταστροφή της Σμύρνης δεν σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους αλλά πέθαναν από τον... συνωστισμό στην παραλία!
Η κ. Δραγώνα προχωράει ακόμα πιο πέρα !   Το απαράδεκτο βιβλίο της «Τι είναι η πατρίδα μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, τρομακτικά ανθελληνικές απόψεις, με αποκορύφωμα ότι «δεν είμαστε Έλληνες αλλά μας... έκαναν» και ότι είναι... ρατσιστικό να δηλώνουμε την Ελληνική μας ταυτότητα ! Στο βιβλίο αυτό που είναι ένα... κήρυγμα μίσους ενάντια σε καθετί Ελληνοπρεπές και Ελληνικό, αναφέρεται ακόμα ότι η Επανάσταση του 1821 αποτελούσε «επεκτατική εθνική πολιτική» των Ελλήνων, των οποίων η εθνική ταυτότητα «ενισχύεται αποφασιστικά από την αποσιώπηση σημαντικών ιστορικών πληροφοριών σχετικά με το μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»!
Δεν γνωρίζουμε τι περισσότερο θα έγραφε ένας τούρκος ιστορικός ή κάποιος ανθέλληνας προπαγανδιστής, εκείνο που γνωρίζουμε όμως είναι ότι η κ. Θάλεια Δραγώνα, με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ορίσθηκε ειδική γραμματέας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης των Ελληνοπαίδων του Υπουργείου Παιδείας !  Δηλαδή μια κυρία που δεν θεωρεί ότι είναι Ελληνίδα, θεωρεί ρατσιστές τους Έλληνες και πιστεύει ότι ο νεοελληνικός πολιτισμός βασίσθηκε στον... τουρκικό πολιτισμό, διορίσθηκε σε μια νευραλγική θέση, η οποία έχει άμεση σχέση με την πορεία του Ελληνισμού, αφού θα έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής που θα εφαρμοσθεί στα παιδιά μας !  Δηλαδή αν η κ. Ρεπούση ήταν μια φορά επικίνδυνη, η κ. Δραγώνα είναι... δέκα φορές πιο επικίνδυνη, γιατί καθορίζει συνολικά τις δομές και τις αρχές της εκπαίδευσης που θα παρέχεται σε όλα τα Ελληνικά σχολεία!
Αντί λοιπόν στη θέση αυτή να τοποθετηθεί ένας επιστήμονας με ξεκάθαρες απόψεις και θέσεις υπέρ της Ελλάδας, της Ελληνικής φυλής και του  Ελληνικού πολιτισμού, γιατί είχε το βαρύ έργο να διαμορφώσει εν πολλοίς την εθνική συνείδηση των Ελληνόπαιδων της επόμενης γενιάς, τοποθετήθηκε μια κυρία που δηλώνει ότι δεν είναι Ελληνίδα, θεωρεί ρατσισμό του χειρίστου είδους το να λέμε ότι είμαστε Έλληνες και θαυμάζει την οθωμανική αυτοκρατορία και τον... τουρκικό πολιτισμό!
Κάποιες μικροαντιδράσεις για την κυρία αυτή είχαν σημειωθεί όταν ο Γ. Παπανδρέου την έβαλε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και βρέθηκε στη Βουλή το διάστημα 2007-2009. Τώρα, μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τοποθετήθηκε σε ακόμα καλύτερη θέση: Έχει την ευθύνη του σχεδιασμού της εκπαίδευσης των παιδιών μας !  Ένα άτομο, που υποστηρίζει ότι τα σχολικά βιβλία διδάσκουν τον... εθνικισμό!
Στην Ακαδημία Αθηνών τέθηκε το θέμα από γνωστό ακαδημαϊκό στην ολομέλειά της, στις 19 του μήνα, και ορισμένα μέλη της αγανάκτησαν με τα... ανδραγαθήματα της κ. Δραγώνα και ζητούν από την ηγεσία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας να παρέμβει στην κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί η κυρία Δραγώνα να παραμείνει στο Υπουργείο Παιδείας που έχει την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης των νέων μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Ακαδημίας ήταν έντονη, πρόκειται δε να υπάρξει συνέχεια σε επόμενη συνεδρίαση.
«Δεν είμαστε Έλληνες»
Η... δραστηριότητα της κ. Δραγώνα και τα ανθελληνικά «πιστεύω» της δεν είναι τωρινά. Εδώ και δέκα χρόνια πρωτοστατεί στον ονομαζόμενο «διεπιστημονικό διάλογο Ελλήνων και Τούρκων κοινωνικών επιστημόνων».
Καρπός της συνεργασίας αυτής είναι το βιβλίο «Ελλάδα και Τουρκία - Πολίτης και Έθνος - Κράτος» που εκδόθηκε υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μπογάτζιτσι της Κωνσταντινούπολης.
Ύστερα από αυτό όμως η κ. Δραγώνα συνέγραψε και το δικό της... αριστούργημα «Τι είναι η πατρίδα μας», μπροστά στο οποίο ωχριούν και συκοφαντικά κατά της χώρας μας βιβλία κορυφαίων συγγραφέων που διακρίνονται για τα ανθελληνικά τους αισθήματα!
Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, σας αναφέρουμε παρακάτω:
= «Είναι ρατσιστικό να δηλώνουμε ότι είμαστε Έλληνες», «Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν».
=Η ελληνική Εθνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού.
=Όποιος αξιολογεί τους πολιτισμούς σε κατώτερους και ανώτερους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει!
=Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά τη σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας !  Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον νεοελληνικό μας πολιτισμό και όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!
Βασικός άξονας της επιχειρηματολογίας της κ. Δραγώνα για την εκ βάθρων αλλαγή των σχολικών συγγραμμάτων είναι ότι διαμορφώνουν στους έλληνες μαθητές μια «ψευδαισθητική και απατηλή ταυτότητα», προβάλλοντας το μεγαλείο του Αρχαιοελληνικού πολιτισμού και τα ανδραγαθήματα των προγονών μας, ενώ αυτή η «στρατηγική παρέκκλισης» στηρίζεται στην «αποσιώπηση της σημασίας της τεράστιας δύναμης, της έκτασης και του κύρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»!
Επιστολή στον Πρόεδρο
Χαρακτηριστική είναι και η διαμαρτυρία του δρα Nicolas Kalou, ο οποίος απέστειλε από τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου διαμένει, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την εξής επιστολή:
«Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,
Από τη Γενεύη Ελβετίας απευθύνουμε το εξής ερώτημα προς εσάς, τον Πρώτον Έλληνα: Είναι δυνατόν η γυναίκα αυτή η οποία ομολογεί ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, να είναι γενική γραμματέας της ΕΘΝΙΚΗΣ παιδείας και να παρέχει γνώσεις στα παιδιά μας; Είστε υπεύθυνος να μας απαντήσετε: Εάν δεν είμαστε Έλληνες, τι είμαστε; Εσείς και ο κ. πρωθυπουργός οφείλετε μίαν απάντηση εις την οποίαν θα δώσωμεν ευρείαν δημοσιότητα σε όλη την ομογένεια των «ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ». Και κυρίως εις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη».
  
Μεταφορά από: http://www.zoiforos.gr/                 
Πηγή: http://koinoniaagion.blogspot.com/

Διαβάστε και αυτό σας παρακαλώ... ΕΔΩ  

και Αντιβαρο ΕΔΩ 

και Sofhouse ΕΔΩ

Σημείωση δική μου:  Δεν ειχα καμμιά διάθεση πρωί-πρωί να... σας χαλάσω τη διάθεση, αλλά διαβάζοντάς το "τρελάθηκα..."
Θυμήθηκα τον αείμνηστο Αυλωνίτη και τη φράση του..."Ρε που πάμε....ρε που πάμε...."
Ι.Β.Ν.

7 σχόλια:

**SoFiA** είπε...

Φίλτατε Ioanni-Dino, ευχαριστώ που με διαβάζετε.
Το θεματάκι που αναρτήσατε έχει πηγή την Εφημερίδα Παρόν και η δική μου ανάρτηση είναι από 10-12 το ακριβές κείμενο.
Θα εκτιμούσα λοιπόν πολύ μιας και είμαι νέα blogger να με αναφέρεται στις πηγές σας, καθώς το δικό μου blog είναι νεότερο και χρειάζεται ενίσχυση από τους αναγνώστες!

Ιωάννης είπε...

Καλησπέρα Σοφία !
Και βέβαια θα προσθέσω και τη δική σου την πηγή. Εχω ηδη αλλες τρείς...
Και μακάρι να αναδημοσιευτεί απο χίλιες τρεις ακόμη... Τέτοια θέματα πρέπει να διαβάζονται...

Ως καινούργια που εισαι καλως ορισες !
Εχω προσθέσει ηδη το ιστολόγιό σου στα ενδιαφέροντα ιστολόγια που παρακολουθώ και αρα θα εχεις τη στήριξή μου !

Να εισαι πάντα καλά
καλή συνέχεια !

Μελίτη είπε...

Αγαπημένε μου φίλε,
η σημερινή σου ανάρτηση με άφησε άφωνη. Μπράβο στη Σοφία πρώτ' απ' όλα τη νέα συν-μπλόγκερ και καλώς όρισε.

Μπράβο της που έχει το σθένος και την τόλμη να παρουσιάζει ένα τέτοιο θέμα.
Μπράβο και σε σένα που την ανακάλυψες και αναδημοσίευσες το κείμενο γιατί χωρίς εσένα δεν θα την είχα ανακαλύψει κι εγώ.

Όσο για την κομπλεξικότατη κυράτσα Θάλεια Δραγώνα (ο τίτλος κυρία πολύ της πάει) δεν θα έπρεπε να κάθεται εκεί που κάθεται.

Ως Οθωμανή πολίτις που είναι και συναισθάνεται, να πάει να ζήσει στην Τουρκία για να θαυμάζει από κοντά την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τον υπέρλαμπρο πολιτισμό της, ο οποίος έδωσε τα φώτα του στην ανθρωπότητα. Ας μην ξεχνάμε πως οι Τούρκοι εδωσαν τα φώτα τους με την ρητορική, το θέατρο, την γλυπτική, τη ζωγραφική, την ελεγειακή ποίηση, το αθλητικό ιδεώδες, την φιλοσοφία, την τραγωδία και... και... και...

Φαίνεται πως οι Πατσινάκες και οι Πετσενέγκοι καθώς και τα Μογγολικά φύλα (απ' όπου κατάγονται οι Τούρκοι) είναι οι φυσικοί της συγγενείς και πρόγονοι.

Όπερ μεθερμηνευόμενον: αρκετά έφαγε, μάσησε και κατάπιε το ψωμί που την ταΐζουν οι Έλληνες με τα λεφτά τους, γιατί η Ελλάδα τής πληρώνει την καρέκλα που στρώνεται.

Λοιπόν κυρά-Δραγώνα, να στο πω πιο εκλεπτυσμένα στα Γαλλικά (διότι προφανώς σιχαίνεσαι και την ελληνική γλώσσα):
Allez-vous-en!
Είδες κυρά μου; Εγώ δεν είμαι ρατσίστρια. Χρησιμοποίησα γαλλικό φώνημα!

Στο λέω όμως και σε άψογα ελληνικά εάν δεν ομιλείς ούτε την γαλλικήν σαν Πατσινάκα και Τουρκάλα που είσαι:

Ούστ! Βρε ούστ!!!!!

ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Η Δραγώνα (το κυρία είναι άχρηστο ως προσφώνηση), είναι τόσο κομπλεξική που καταντάει αστεία ή μάλλον γελοία!
Απορώ ποιός και γιατί΄την πήρε στα σοβαρά και την έβαλε σ' αυτό το πόστο!

Ιωάννης είπε...

Καλημέρα Μελίτη μου !
Καταπέλτης το σχόλιό σου, θα μπορούσε να αποτελεί απο μόνο του ανάρτηση...
Ξέρω τις ευαισθησίες σου και την παιδεία σου !
Πως να αντιμετωπίσεις μια ανθελληνική συμπεριφορά απο επιλεγμένο κρατικό λειτουργό χωρίς να εκραγείς;

Αναρωτιέσαι, ειναι χαζή αυτή η γυναίκα ή ...καταφανώς ξαδέρφη του Fallmereyer; και ακολουθεί και το επόμενο ερώτημα:τότε γιατί την επέλεξαν σ' αυτή τη θέση; και πάμε στο τριτο ερώτημα: μήπως και αυτοί που την επέλεξαν ειναι το ιδιο; Και καταλήγουμε στο σοβαρότερο ερώτημά μας:
Ποιοί τελικά μας κυβερνούν; ! ! ! !....

Καλή σου μέρα !

Ιωάννης είπε...

Καλημέρα Γιάννα μου !
Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου !

Στο χωριό μου, Γιάννα, λένε μια παροιμία: "Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιός εισαι"
"Φίλοι" την επέλεξαν, ιδεολογικά συγγενείς, συνάφι, πως το λένε...

Ομως τέτοιες φιλίες ειναι σεβαστές οταν πρόκειται να πάνε για μπάνιο, να παίξουνε μπιρίμπα, να πάνε για σκί, αλλα ΟΧΙ Γιάννα μου να αποφασίζουν για τα παιδιά μας και για ολους εμάς, ερήμην μας !

Τό ανέφερα σε ενα σοφό γέροντα απο τη γενέτειρά μου και μου ειπε τα εξής: " Εγώ παιδάκι μου πολέμησα για την Πατρίδα μας την Ελλάδα, δεν ξέρω πολλά γράμματα, κι αν την εβλεπα μπροστά μου θα της ελεγα: Οξω μωρή, μου μαγαρίζεις την Πατρίδα...."

Καλή σου μέρα !

**SoFiA** είπε...

Καλημέρα παιδιά!
Όλοι να το δημοσιεύουμε
Ξανά και ξανά... (δες τε και το θέμα με το Βαρθολομαίο που χω ανεβάσει)
Και όχι μόνο αυτό
Είναι τόσα αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα και τα καίνε τα επίσημα μμε και εγώ όντας μία μοναχική καβαλάρης δεν προλαβαίνω και πολλά!

Ζούμε σε ένα "κράτος" τραγικό,
μια χώρα που καταρρέει.
Μέχρι τα 22 θεωρούσα τον εαυτό μου πολίτη του κόσμου, μετά πήγα στη Γερμανία, έζησα εκεί 3 χρόνια, ένιωσα περήφανη που είμαι Ελληνίδα και ταυτόχρονα ντροπή για τους άθλιους νεοέλληνες ηγετίσκους.
Βασικά κατάλαβα πολλά...και πλέον αρνούμαι. Αρνούμαι να επιτρέπω στους υπόλοιπους να κοιμούνται όσο ενοχλητική και να γίνομαι! χιχι

Γιάννη: Το Blog σου είναι πολύ καλό keep up the good work

Μελίτη: Θύμισε μου να γράψω κάποια στιγμή για τις εμπειρίες με τους φίλους Τούρκους και την Τουρκία καθότι το καλοκαίρι αποφάσισα να πάω Αϊβαλί, Δικελί, Πέργαμο!

Γιάννα: Είναι πολλά τα λεφτά...

Όσο για το ποιοι μας κυβερνούν, υπάρχει ένα άρθρο 1,5 έτους από ένα έντυπο περιοδικό περί των 10 σελίδων ενδιαφέρεται κανείς να κάνει περίληψη??? Εγώ το στέλνω ευχαρίστως!!!!

Υποσημείωση: Οι πολίτες οφείλουν καθημερινά να ασκούν έλεγχο στη διοίκηση και σε κάθε διοικούσα αρχή!

Να σας πω και κάτι για να γελάσετε...προχθές ανέβηκαν από ταράτσα σε ταράτσα καμιά δεκαριά παλικαράκια που διαδήλωναν για τον Αλέξη και στην δική μας ταράτσα (κέντρο -εξάρχεια)...βγαίνω λοιπόν έξω - μπαλκόνι - ρετιρέ και λέω..."προσέξτε μη πέσετε"

Χαιρετισμούς σε όλους