ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

6 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΥΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΥΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

 

Ο ενιαίος ορεινός Δήμος της ΗΛΕΙΑΣ κατά 85% είναι πλέον πραγματικότητα. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του σχεδίου  "Καλλικράτης"….. στο ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ
      
       Αλλη μια πρωτοβουλία των Συλλόγων μας για την δημιουργία ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ για τα χωριά του οροπεδίου Φολόης και της ευρύτερης    περιοχής του Ερυμάνθου , πήρε σάρκα και οστά κατα 85%. 

        Οι τρείς ορεινοί ΔΗΜΟΙ ( Λασιώνας, Λαμπείας και Φολόης ) και τα ορεινά χωριά του ΔΗΜΟΥ Ολυμπίας συνενώθηκαν σε ενα Δήμο.
Το αιτημα  κατά 85% πραγματοποιηθηκε .
        Εμειναν απ΄εξω τα ορεινά χωριά των ΔΗΜΩΝ ΩΛΕΝΗΣ , εντάχθηκαν στο Δημο ΠΥΡΓΟΥ και τα χωριά της ΠΗΝΕΙΑΣ  που εντάχθηκαν στο Δημο ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, γιατί σύμφωνα με το νόμο δεν γινόταν διάσπαση στους υπάρχοντες Δήμους, στο μέλλον θα δουν το λάθος τους και θα επανορθώσουν ..  
      Το οροπέδιο Φολόης και η ευρύτερη ορεινή περιοχή του Ευρυμάνθου της Ηλειακής Ολυμπιακής Γής είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ( περιοχή natura 2000 ) έχει το μεγαλύτερο δρυοδάσος της ΝΔ Ευρώπης, έχει ένα από τα ωραιότερα και αιωνόβια ελατοδάση της Ελλάδας* , διασχίζεται από έξι ποτάμια ( Πηνειός, Ερύμανθος, Ηλειακός Λάδωνας (παραπόταμος του Πηνειου ), Αλύσιος, Ενηπέας και Κλαδέος ).
Υπάρχει δίκτυο πράσινων μονοπατιών πάνω από 300 χιλιόμετρα είναι σπαρμένο με δεκάδες μνημεία προϊστορικά, αρχαία, βυζαντινά, και διατηρεί τοπικές πολιτισμικές , θρησκευτικές εκδηλώσεις και έθιμα.
     Επίσης η ευρύτερη ορεινή περιοχή συνδέεται  με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ( ορεινή ιερά οδός Ηλιδας – Ολυμπίας  ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ) και τους άθλους του Ηρακλή  .
     Τα στοιχεία αυτά, αν αναδειχθούν, δύνανται να προσελκύσουν επισκέπτες, και ν’ αναβαθμίσουν την περιοχή παρέχοντας υποστήριξη στους κατοίκους και στις ασχολίες τους ( γεωργία και κτηνοτροφία ), δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας ( από 4.000-6.000 νέες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν στην περιοχή με μια ήπια αειφόρο ανάπτυξη ) ώστε να έχει κίνητρο η νέα γενιά να παραμείνει στη γη της και να ευημερήσει. 

     Ώστε να μην είναι πια τα χωριά μας χωριά γερόντων

     Για να επιτευχθούν όλ’ αυτά χρειάζεται ένα ενοποιημένο σχέδιο αειφόρου ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου ( που διαθέτει η περιοχή μας ) το οποίο είναι εφικτό μόνο εάν γίνει διαχείριση της όλης περιοχής σα μια ενιαία γεωγραφική και διοικητική μονάδα, όπως στην πραγματικότητα είναι.
     Εξ’ άλλου είναι σαφές ότι μεγαλύτερης εμβέλειας έργα είναι δυνατόν να υλοποιηθούν όταν υπάρξει συγκεντρωμένη προσοχή και δύναμη σ’ έναν τόπο. 

       Γιατί να στερηθεί η ορεινή Ηλεία τη δυνατότητα υλοποίησης έργων που είναι απαραίτητα και τα δικαιούται για την ανάπτυξή της;
Ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ και υπόλοιπης Ελλάδας για την αμέριστη συμπαράστασή τους στις πρωτοβουλίες μας.


Με τιμή  για το Δ.Σ     
Ο πρόεδρος
Παν.Αχιλλεόπουλος
Η γεν. γραμματέας
Εφη Σκουφά                                                                                
                                                                                                    

Απο το φιλικό ιστολόγιο


Δεν υπάρχουν σχόλια: