ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

29 Μαΐου 2010

Ο μαγνήτης της ευτυχίας, ή όταν η "φύση συνομωτεί".....





Μπορούμε να καθορίσουμε οι ίδιοι το ριζικό μας;
Σύμφωνα με τον «Νόμο της Έλξης», ναι.
Αρκεί να εξοικειωθούμε με την ιδιότητα του ηλεκτρομαγνητικού όντος, ικανού να «συλλέγει» από το περιβάλλον θετικές δονήσεις.
«Όμοιος ομοίω αεί πελάζει...». Σε αυτό το γνωστό αρχαίο ρητό βασίζεται η σύγχρονη θεωρία του «Νόμου της Έλξης». Πρόκειται για την εφαρμογή στην καθημερινή ζωή του βασικού νόμου της φυσικής, σύμφωνα με τον οποίο το όμοιο έλκει το όμοιο.
Σύμφωνα με τον Νόμο της Έλξης (www.nomoselxis.gr), καθένας από εμάς εκπέμπει μαγνητικά φορτισμένα κύματα, τα οποία μας καθιστούν στην κυριολεξία κινούμενους μαγνήτες.
«Με αυτόν τον τρόπο διαρκώς «τραβάμε» προς το μέρος μας ο,τιδήποτε συμβαίνει να έχει την ίδια με εμάς δόνηση. Δηλαδή αν εκπέμπουμε θετικά κύματα, θα λάβουμε θετική... αντίδραση», εξηγεί στο «Έθνος της Κυριακής» η κ. Δήμητρα Μπούρα, συντονίστρια της Ομάδας της Ανθρωπότητας Ελλάδας και υπεύθυνη για τον Τομέα Εκπαίδευσης για την Ομάδα της Ανθρωπότητας Παγκοσμίως (Humanity’s Team World Wide Education & Inner Work Coordinator).

«Το Μυστικό»


«Ό,τι κι αν θέλει κανείς -ένα αυτοκίνητο, μία καλή δουλειά κλπ.-, μπορεί να το αποκτήσει, αρκεί να ξέρει πώς να το φέρει κοντά του, μέσω του συναισθήματος».
Ο Νόμος της Έλξης άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός τα τελευταία δύο χρόνια μέσα από την ταινία και το βιβλίο «Το Μυστικό» (The Secret).
Ωστόσο, από τη δεκαετία του 1930 ακόμη, η επιστήμη της Φυσικής έχει αποδείξει επιστημονικά πως οι σκέψεις μας και τα συναισθήματα που τις συνοδεύουν είναι μία μορφή ενέργειας.
Επειδή η ενέργεια είναι δόνηση, όταν σκεφτόμαστε και έχουμε ένα συναίσθημα για κάτι, είναι σαν να εκπέμπουμε δονήσεις.
«Οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι δονήσεις, ηλεκτρομαγνητικά κύματα, και οι διαφορετικές σκέψεις και συναισθήματα είναι διαφορετικές δονήσεις, που διαφέρουν μεταξύ τους ακριβώς όπως οι νότες που βγαίνουν από ένα μουσικό όργανο», λέει η κ. Δήμητρα Μπούρα.
«Όσο πιο έντονα επιθυμούμε κάτι τόσο πιο έντονα το σκεφτόμαστε και φυσικά τόσο πιο έντονο είναι το συναίσθημα που συνοδεύει τις σκέψεις μας.
Μέχρι σήμερα, πιστεύαμε ότι η ζωή μας καθορίζεται από την τύχη, από εξωτερικούς παράγοντες και όχι από εμάς τους ίδιους. Έχουμε μάθει να είμαστε επιφυλακτικοί, καχύποπτοι και προσεκτικοί με το καθετί.
Νομίζουμε ότι πρέπει να ανησυχούμε για τα πάντα. Όλα αυτά είναι συμπεριφορές που πηγάζουν από τον φόβο και συνοδεύονται πάντοτε από αρνητικά συναισθήματα, δηλαδή χαμηλές δονήσεις, έλξη αρνητικών πραγμάτων.
Δημιουργούμε με το συναίσθημα και όχι με τη σκέψη», τονίζει η κ. Δήμητρα Μπούρα.


Τα τέσσερα βήματα της «έλξης» .


Για να βοηθηθούν όσοι θελήσουν να αρχίσουν να σκέφτονται... θετικά, τα μέλη της «Ομάδας της Ανθρωπότητας» διοργανώνουν σεμινάρια, με σκοπό να διδάξουν στον καθένα πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα αυτή προς όφελός του. Στο Σεμινάριο διδάσκεται ο τρόπος «έλξης» μιας οποιασδήποτε επιθυμίας σε κάθε τομέα της ζωής μας, μέσα από τέσσερα απλά βήματα, με παραδείγματα και βιωματικές ασκήσεις. Τα τέσσερα βήματα είναι τα εξής:
1. ορίζουμε αυτό που δεν θέλουμε
2. ορίζουμε αυτό που τελικά θέλουμε
3. βρίσκουμε το συναίσθημα αυτού που θέλουμε
4. συνδεόμαστε με αυτό.
«Το τέταρτο βήμα αφορά τα χρονικά περιθώρια που πρέπει να αφήνουμε για να συμβεί αυτό που θέλουμε. Μπορεί να ακούγονται απλοϊκά τα βήματα, αλλά δεν είναι, απαιτούν περαιτέρω επεξήγηση και αυτό κάνουμε στο σεμινάριο», εξηγεί η κ. Δήμητρα Μπούρα.
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι κατ’ αρχάς να συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς είμαστε η πηγή και η αιτία κάθε πράγματος που υπάρχει στη ζωή μας. Και μετά, να αρχίσουμε να λειτουργούμε συνειδητά με βάση αυτά που γνωρίζουμε. Να πάψουμε απλώς να αντιδρούμε μηχανικά στα πράγματα, ζώντας τη ζωή μας στον αυτόματο πιλότο.
Αντί γι’ αυτό να ελέγχουμε συνειδητά τις σκέψεις και το συναίσθημά μας. Να έχουμε επίγνωση των δονήσεων που εκπέμπουμε κάθε φορά και να μπορούμε να παρέμβουμε και να αλλάξουμε τη δόνησή μας, άρα και τον τρόπο με τον οποίο έλκουμε».

Ο Νόμος


«Το όμοιο έλκει το όμοιο»
Σύμφωνα με τον Νόμο της Έλξης «το όμοιο έλκει το όμοιο». Ίδια δόνηση έλκει ίδια δόνηση. «Τα θετικά συναισθήματα εκπέμπουν υψηλές δονήσεις και τα αρνητικά χαμηλές δονήσεις, κάτι που σοφά εκφράζεται και γλωσσικά με τις φράσεις "είμαι ανεβασμένος" ή αγγλιστί "είμαι high" ή αντίθετα "είμαι πεσμένος, είμαι down"», τονίζει η συντονίστρια.
Σύμφωνα με τον Νόμο της Έλξης, όταν κανείς νιώθει ανεβασμένος, γεμάτος χαρά και ευγνωμοσύνη, τα συναισθήματά του στέλνουν δονήσεις υψηλής συχνότητας που θα μαγνητίσουν και θα του φέρουν πίσω μόνο «καλά πράγματα», δηλαδή οτιδήποτε είναι στην ίδια υψηλή συχνότητα δόνησης που ταιριάζει με αυτήν που εκπέμπει.

Δονήσεις


Εάν από την άλλη νιώθουμε φόβο, αγωνία, ενοχή ή ακόμα ελαφριά ανησυχία, αυτά τα συναισθήματα εκπέμπουν δονήσεις χαμηλής συχνότητας και θα έλξουν μόνο «κακά πράγματα», δηλαδή οτιδήποτε έχει την ίδια χαμηλή συχνότητα και θα επιτείνει την κακή διάθεση, να «εισπράξουμε» δηλαδή την ίδια δόνηση με αυτή που εκπέμψαμε.
«Είναι ώρα να αντιληφθούμε ότι είμαστε ηλεκτρο-μαγνητικά όντα, που τριγυρνάμε στον πλανήτη με μία ασύλληπτη δυνατότητα να μαγνητίζουμε στη ζωή μας οτιδήποτε επιθυμούμε. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό για τον εαυτό μας, αλλά και συλλογικά για μεγαλύτερες ομάδες και για το σύνολο της ανθρωπότητας», συμπληρώνει η συντονίστρια του σεμιναρίου.


Σημείωση δική μου: Αξίζει να αναφερθεί εδώ , πόση δύναμη "εκλύεται " απο την προσευχή και πόση θετική ενέργεια απο το πανέμορφο συναίσθημα που δημιουργείται απο την ελεημοσύνη ! 

Ι.Β.Ν.

Μαρία Ψαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: