ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

13 Φεβρουαρίου 2011

Οι υπεύθυνοι του χάους !

 
Γράφει ο Βασ. Α. Κόκκινος
Οι σκεπτόμενοι Έλληνες έχουν ήδη αντιληφθεί πως για το σημερινό κοινωνικό και οικονομικό χάος αποκλειστική ευθύνη έχουν αυτοί που μας κυβέρνησαν μετά το 1981. Επομένως η γνωστή ιστορική πλέον φράση του κ. αντιπροέδρου της κυβερνήσεως «Μαζί τα φάγαμε» ακούγεται ως ιλαρό χωρατό. 
Οι Έλληνες δεν ξεχνούν την επιδρομή του πρασίνου «Κινήματος». Τον άμεσο αποκεφαλισμό της διοικήσεως. Την προσπάθεια κομματικοποιήσεως της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. Την κατάργηση της Χωροφυλακής, που είχε μεγάλη εμπειρία και θαυμαστές επιτυχίες στην δίωξη των εγκλημάτων των επαρχιακών πόλεων και των προαστίων της πρωτευούσης. Και τα κομματικά πειράματα στην Ενιαία Αστυνομία (κατάργηση τμημάτων κλπ), με αποτέλεσμα τη χαλάρωσή της και την εξαχρείωση των εγκληματιών.
Τα περισσότερα αρπακτικά και τυχοδιωκτικά στοιχεία του τόπου κατέλαβαν κυβερνητικές θέσεις. Οργανώθηκε η κάστα των κομματικών συνδικαλιστών, που προωθήθηκαν μέχρι του υπουργικού αξιώματος, για να εξασφαλισθεί η ανοχή και η κυριαρχία του πεζοδρομίου. Πρώτο στόχο απετέλεσε...
η διατήρηση της εξουσίας, δια της τοποθετήσεως των αντιπάλων στο «χρονοντούλαπο ης ιστορίας». 
Την πρόοδο των Ελλήνων, κατά τα έτη 1956 – 1962, αντικατέστησαν η κραιπάλη, η εκμηδένιση των αξιών και η αποθέωση της ιδιοτέλειας και του ψεύδους. 
Το δωράκι προς εαυτόν «έως 500 εκατομμύρια» και η εκποίηση του περιεχομένου του σκανδαλώδους νόμου στα μέτρα Κοσκωτά, αντί δύο εκατομμυρίων δολαρίων, ήσαν παγκόσμιες πρωτοτυπίες φαυλότητας. Δεν υπήρξε διεθνώς προκλητικότερο σκάνδαλο από αυτό της αγοράς των σαράντα Μιράζ, χωρίς τον αναγκαίο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, σε τιμή διπλασία σχεδόν εκείνης, με την οποία πωλήθηκαν τα αυτά αεροσκάφη στην Ελβετία και την Πορτογαλία, με πλήρη τον άνω εξοπλισμό! Ούτε υπήρξε, στην ιστορία προηγούμενο πρωθυπουργού, δηλώσαντος ψευδώς, ότι τα χρήματα για την αγορά και πολυτελή ανακατασκευή βίλας της δευτέρας συζύγου του, δανείσθηκε από υπουργούς του και ένα φίλο του Λιβανέζο, έμπορο όπλων. 
Αλλά μήπως ο λαός ευθύνεται για την κατασπατάληση των δανείων και των επιδοτήσεων της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και αυτή των σαράντα δισεκατομμυρίων δραχμών για το Κτηματολόγιο; Ωστόσο τώρα αναγκάζεται manu militari να επωμισθεί τα βάρη των δανείων της χώρας δια της υπερφορολογήσεώς του και της περικοπής των συντάξεων και των μισθών, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να αντιμετωπίσει στοιχειώδεις ανάγκες του και να πληρώσει τους λογαριασμούς Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Η. και Ε.Υ.Δ.Α.Π., να είναι δε στο έλεος των ξένων που ζητούν περαιτέρω περικοπές των αποδοχών του. 
Η εκστρατεία φόβου και καταπτοήσεως του ηθικού των Ελλήνων, για να ανεχθούν την οικονομική συμπίεσή τους και τις αναπόφευκτες στερήσεις τους, εξουθένωσαν κάθε ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον, καθώς και το κέφι και την τόλμη για τη δημιουργία. Μετά την απόδειξη των ψευδών που άκουσαν προεκλογικώς, έχασαν πλέον κάθε εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς. Όταν ο κ. Παπανδρέου τους διαβεβαίωνε ότι θα αντιμετωπισθεί η κρίση χωρίς βοήθεια, επισκεπτόταν παραλλήλως τον πρόεδρο του ΔΝΤ Strauss Khan στον Άγιο Δομίνικο, όπως απεκάλυψε τηλεοπτικώς ο κ. Τσίπρας. Και όταν ισχυριζόταν πως αγνοούσε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας απέκρυπτε την αλήθεια. Από τον Ιανουάριο του 2009 ήταν ενήμερος αυτής, γράφει ο Γερμανός τότε υπουργός Οικονομικών, Πέερ Στάινμπρουκ στο βιβλίο του που μόλις εκυκλοφόρησε, με τίτλο: «Untern Strich».
Την κρίσιμη και τραγική αυτή για τη χώρα περίσταση, οι Έλληνες αναμένουν από τους δικαστές να πράξουν το καθήκον τους. «Ας γίνει η Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος», είπαν οι Ρώσοι. Η Ελλάδα δεν χάνεται στα τάρταρα (Παλαμάς) και δεν θα χαθεί και τώρα. Αν οι δικαστές μιμηθούν τους συναδέλφους τους της Λιθουανίας και της Ρουμανίας, θα υπάρξει αναγκαίως λογική λύση. Θα επιμηκυνθεί συμβατικώς και προσηκόντως ο χρόνος εξοφλήσεως των χρεών μας και θα αναπτυχθεί παλλαϊκή προσπάθεια αναπτύξεως της οικονομίας και ιδιαιτέρως της παραγωγής και των εξαγωγών. Με το να συνεχισθεί η σημερινή βοήθεια και να ανέλθει το δημόσιο χρέος σε τετρακόσια πενήντα δις ευρώ το 2013, η Ελλάδα δεν θα δυνηθεί να ανακάμψει ποτέ. Θα συρρικνωθεί η οικονομία της και θα παραταθεί επί δεκαετίες η επιτροπεία των ξένων. Ποίοι το θέλουν αυτό;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για την κραιπαλη, παιδεραστια, κλοπη εθνικου εδαφους, μη φορολογηση, αφορισμο Ελληνων επαναστατων 1821-Λογοτεχνων-ποιητων-Ελληνικου πνευματος-Ελληνισμου-Θεων τε και ιερων, καταπατησεις, εκμαυλισμο, καταστροφη των ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ εργων τεχνης του πλανητου και ολων των εποχων δηλα δη των κορακοφορετων ταλιμπαν του ραβινου γιεσουα του γνωστου εβραιου, ΔΕΝ θα πεις τιποτε καλοπληρωμενε "δικαστικε" ? εντος εισαγωγικων βεβαια.

ομνυμι Απολλωνι, οτι οποια δηποτε απαντηση μου δωσεις θα την λαβω υπ'οψιν

μετα Ελληνικης τιμης
Αμφιτρυων

Ιωάννης είπε...

Καλημέρα αγαπητέ !
Εγώ δεν μπορώ να σας απαντήσω για λογαριασμό του δικαστού.
Επειδή ομως εγώ επέλεξα το αρθρο του και το ανέβασα στο ιστολόγιό μου, σας διαβεβαιώ οτι, για αυτά που σχολιάζετε, εχετε απόλυτο δίκιο.Τα οποία, το καθένα ξεχωριστά, θα αποτελούσανε πολυσέλιδα αρθρα !!

Χωρίς καμμία αμφιβολία, Ναί, απόλυτο δίκιο !

Καλή σας μέρα !