ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

24 Ιουλίου 2016

Αυξάνεται η ερωτική διάθεση το καλοκαίρι;

Αυξάνεται η ερωτική διάθεση το καλοκαίρι;
Είναι αλήθεια πως η ερωτική μας διάθεση ανεβαίνει... κατακόρυφα τους καλοκαιρινούς μήνες, ή μήπως είναι άλλος ένας μύθος;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, πρόεδρος του UGRS (Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Επανορθωτική Ουρολογική Χειρουργική) και διευθυντής της Σεξουαλικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Είναι πλέον γεγονός ότι το καλοκαίρι είναι εδώ! Η θερμοκρασία δεν αστειεύεται, η άδεια πλησιάζει, μαζί με τις θερινές διακοπές και αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια συζητήσεις για τις «καυτές» καλοκαιρινές ερωτικές περιπέτειες που έχουν εκτυλιχθεί ή πρόκειται να εκτυλιχθούν σε ηλιόλουστους προορισμούς. Πολλές απόψεις έχουν εκφραστεί και πολλά άρθρα έχουν γραφτεί αναφορικά με την κατακόρυφη αύξηση της ερωτικής διάθεσης και επιθυμίας κατά τους θερινούς μήνες. Είναι, όμως, πραγματικότητα ή ψέμα; Ερμηνεύεται και πιστοποιείται επιστημονικά αυτή η άποψη ή πρόκειται για αστικό μύθο και για κατασκεύασμα της διαφημιστικής βιομηχανίας με σκοπό το κέρδος;
Τους πρωτόπλαστους, με τα φύλλα συκής, ο Θεός τους έδιωξε από τον Παράδεισο για δύο λόγους. Γιατί δεν μιλούσαν μεταξύ τους και γιατί δεν έκαναν σεξ. Υπάρχει μία πεποίθηση ότι το καλοκαίρι οι Απόγονοι των πρωτόπλαστων κάνουν περισσότερο σεξ από ότι το χειμώνα. Η πεποίθηση αυτή στηρίζεται σε ανιστόρητα επιχειρήματα και κυρίως σε ταινίες με σενάρια του τύπου «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου». Εκπρόσωποι του life style είναι, επίσης, ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της άποψης, αφού πιστεύουν ότι η γύμνια του κορμιού το καλοκαίρι και ο ιδρώτας στο φανελάκι του Μάρλον Μπράντο, γεμάτος τεστοστερόνη, είναι αρκετά για να μεταμορφώσουν τους παραθεριστές του καλοκαιριού σε εραστές Κολασμένους. Η επιστήμη, μέχρι σήμερα, δεν έχει τεκμηριώσει ότι κατά τους θερινούς μήνες αυξάνεται η ερωτική επιθυμία. Η υπόθεση εργασίας, σύμφωνα με την οποία κάποιες ορμόνες επηρεάζουν την ερωτική διάθεση δεν ευσταθεί απόλυτα. Αυτό γιατί στον άνθρωπο, αντίθετα με ότι συμβαίνει στο ζωϊκό βασίλειο, η ερωτική επιθυμία δεν επηρεάζεται κυρίως από την ουσία, που βιολογικά την ελέγχει, την τεστοστερόνη, αλλά ρυθμίζεται από κοινωνικούς παράγοντες που αλλάζουν τον πρωτόγονο μας εαυτό, μετατρέποντας τον σε κοινωνικό υποκείμενο κανόνων και συμπεριφορών.
Ο εαυτός της πόλης δεν μετασχηματίζεται εν μία νυκτί σε Σάτυρο της εξοχής, όσο και αν το φαντασιώνει. Οι φλόγες της επιθυμίας δεν ανάβουν, δυστυχώς, με την άνοδο μόνο του θερμομέτρου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Απλά, οι άνθρωποι, από τη φύση μας εύπιστοι και κάποιες φορές αφελείς, επιλέγουμε να ζήσουμε «Το όνειρο της θερινής νυκτός» ακόμα και αν αυτό δεν έρθει ποτέ. Οι διαφημίσεις των ιδρωμένων κορμιών με τα μπουκάλια μπύρας πάνω στο τραπέζι δεν αντικαθιστούν, ευτυχώς, το περίεργο δαιμόνιο που λέγεται επιθυμία και προέρχεται από άγνωστες, ακόμα, διαδρομές του νου και των αισθήσεων. Και είναι γεγονός ότι ο πόθος και η επιθυμία δεν γεννιούνται και ευδοκιμούν στο εκτυφλωτικό φως του ήλιου, αλλά σε σκοτάδια και σκιές που αντανακλούν τα φαντάσματα του νου και όχι απλές αντιγραφές του. Σε ένα κλειστό δωμάτιο μπορείς να ταξιδέψεις και σε ένα υπόγειο μπορείς να κολυμπήσεις σε θάλασσες φουρτουνιασμένες. Η οδύσσεια του ανθρώπου δεν μπορεί να εξαντλείται σε σαπουνόπερες, όπου το έξω του κορμιού κρύβει το μέσα του μυαλού.
Η οργανωμένη κουλτούρα της ανέμελης, δήθεν, θερινής απόλαυσης φράζει στους ανθρώπους και την τελευταία δυνατότητα εμπειρίας του εαυτού τους, είτε σε συνθήκες απόγνωσης, είτε σε συνθήκες απόλαυσης. Οι πεπατημένες συμβάσεις που κατασκευάζονται από διαφημιστικά σλόγκαν με παραλίες γαλάζιες και κορμιά γεμάτα αντηλιακά λάδια, δεν είναι οι αυθεντικοί δρόμοι της βαθύτερης Έκρηξης που ονομάζεται κολασμένη επιθυμία. Επιθυμία για μία ζωή δική μου και όχι μία ζωή των άλλων που ξαπλωμένοι σε «αναπηρικές ξαπλώστρες» σε προκαλούν να δεις αλλά όχι να αγγίξεις. Η υπόσχεση των διαφημιστών για απολαύσεις δίχως όρια, σε ονειρεμένες ακρογιαλιές και σε κραιπάλες που φαντασιώνονται οι λουόμενοι, απλά και μόνο γιατί τους υποσχέθηκαν ότι το αντιηλιακό λάδι τους μεταμορφώνει αυτόματα σε ιδανικούς Εραστές, δεν τους επιτρέπει να δουν ότι όλο αυτό, μπορεί τελικά και να τους ευνουχίζει.
Στην ερωτική διάθεση ο θαυμασμός του άλλου, που είναι το πρωτογενές ερέθισμα για την κατασκευή της ερωτικής φαντασίωσης, για να είναι αυθεντικός και να έχει αποτέλεσμα δεν πρέπει να διαμεσολαβείται από τρίτους. Οι καλοκαιρινές διακοπές, εδώ και πολλά χρόνια κατασκευάζονται και συσκευάζονται σε πολυτελείς εκδοχές, όπου ο εφιάλτης της μαζικής συνύπαρξης και του συγχρωτισμού περιγράφεται ως παράδεισος. Όπου όλα είναι δυνατά για όλους.
Εξωτικά ταξίδια με οδηγίες χρήσης για ανακάλυψη του, ήδη γνωστού, ΛΕΟΦΩΡΕΙΟΥ Ο ΠΟΘΟΣ. Χωρίς πόθο, όμως, αφού το πρόγραμμα, οι στάσεις και οι γεύσεις της διαδρομής έχουν από πριν σχεδιαστεί από πωλητές, βιοτέχνες του ψυχοκιτς και αναλφάβητους Του λεξικού Του ΕΡΩΤΑ. Το ευτύχημα είναι ότι παρά τις προσπάθειες των «ειδικών» καμία πυραμίδα, δε μπορεί να θάψει τη σκέψη, με τις εκατομμύρια εντολές και επιλογές, που όλες διαφέρουν μεταξύ τους, για να έχει ο νους του ανθρώπου να διαλέξει, τη μία, τη μοναδική oδό προς την ευτυχία, που είναι η ικανότητα για ΑΠΟΛΑΥΣΗ.
Αυτή που έχει, ούτως ή αλλιώς, διαταραχτεί από την νευρωτική πάθηση του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος βομβαρδίζεται από πλήθος εντολών και οδηγιών ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ προκατασκευασμένη. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η υπολογισμένη ευτυχία δεν είναι παρά μια αδύνατη ευτυχία, αφού αφήνει ελάχιστο χρόνο στην προσωπική εμπειρία να επεξεργαστεί με τα δικά της κριτήρια.
 Να ξαναμπεί στο λαβύρινθο και να βρει το μίτο της Αριάδνης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: