ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

11 Φεβρουαρίου 2019

Πάτρα: Αξιος αποχαιρετισμός, ενός άξιου ανθρώπου !



Πάτρα: Αξιος αποχαιρετισμός, ενός άξιου ανθρώπου - Στη δική μας, γλυκύτατη, Μαρία Τρεκενέκη


Κάποιοι άνθρωποι φεύγουν σε μέρες γλυκές. Μια τέτοια μέρα ήταν η χθεσινή που κληθήκαμε να αποχαιρετίσουμε τον δικό μας γλυκό άνθρωπο, τη Μαρία Τρεκενέκη.
Αξιος αποχαιρετισμός ενός άξιου και ιδιαίτερα αγαπητού ανθρώπου, όπως ήταν η δική μας Μαρία, η Μαρία της οικογένειά της, η Μαρία των εκατοντάδων φίλων της που με την παρουσία τους κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας για να της πουν το ύστατο χαίρε. Γέμισε ο Ναός με πρόσωπα βουβά, με μάτια πλημμυρισμένα. Αλλωστε ο απρόσμενος θάνατό της στα 42 της μόλις χρόνια συγκλόνισε ολόκληρη την πόλη.
«Κόπηκε η ψυχή και η καρδιά μας» ανέφερε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος ο οποίος φανερά συγκινημένος προσπάθησε να απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων της ανθρώπων. Μιλώντας από καρδιάς αναφέρθηκε στο πρόσκαιρο της ζωής και την ανθρώπινη ύπαρξη που ως άνθος μαραίνεται και ως όναρ παρέρχεται. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι υπάρχει η αιώνια ζωή. Γι' αυτήν αγωνίζεται και ελπίζει ο άνθρωπος και παρότρυνε, τους συμμετέχοντες στην ακολουθία, να συντροφεύσουν με τις προσευχές τους τη Μαρία στο αιώνιο ταξίδι της.
Η οικογένειά της, βυθισμένη στον πόνο στάθηκε με απόλυτη αξιοπρέπεια. Ηρωικός ο σύζυγός της Δημήτρης Αθανασόπουλος. Αξιοπρεπείς οι γονείς της Γεώργιος και Ρούλα Τρεκενέκη, Ειρήνη Αθανασοπούλου, η αδελφή της Ευτυχία που δεν την αποχωρίστηκε λεπτό, παρά την προσπάθεια του συζύγου της Κωνσταντίνου Φίλια να την απομακρύνει, έστεκε δίπλα της ψιθυρίζοντάς της λόγια τρυφερά. Αλλά και τα άλλα αδέλφια της Βασίλειος και Σπυριδούλα Αθανασοπούλου, Νικόλαος Αθανασόπουλος και Φωτεινή Αθανασοπούλου προσπαθούσαν να δώσουν ο ένας κουράγιο στον άλλο.
Αυτή ήρεμη και γαλήνια «κρατούσε» στην αγκαλιά της, τη ζωγραφιά της κορούλας της, της Ειρήνης. Χαρούμενη και φωτεινή ζωγραφιά, όπως ήταν άλλωστε και όλες αυτές που κουβαλούσε η Μαρία μαζί της και στόλιζε το γραφείο της. Μαζί με αυτή, τις θαυμάζαμε και όλοι εμείς.
Εκεί θα παραμείνουν για να μας θυμίζουν πάντοτε την αγαπημένη μας συνάδελφο. Κυρίως δε στους ανθρώπους του ατελιέ της εφημερίδας μας που σύσσωμοι βρέθηκαν χθες κοντά της με μπροστάρη τον διευθυντή του τμήματος Κώστα Γαλανόπουλο και ακολούθως όλα τα μέλη της οικογένειας της «Π» με επικεφαλής τον εκδότη Θεόδωρο Λουλούδη με τη σύζυγό του Μάγδα, τα στελέχη της DATA RC και όλων των άλλων τμημάτων.
Στην ακολουθία παρέστησαν επίσης σχεδόν όλοι οι παλιοί συνάδελφοι και συνεργάτες της εφημερίδας που είχαν για κάποιο διάστημα κοινή εργασιακή πορεία με τη Μαρία. Ολοι την εκτιμούσαν και την αγαπούσαν. Επίσης παρέστη ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Αυτό το Σάββατο η εφημερίδα μας δεν πλημμύρισε από το γάργαρο γέλιο της. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι το χαρούμενο πρόσωπό της θα φωτίζει τον ουρανό.
Μαρίνα Ριζογιάννη 

Σημείωση δική μου: Αυτός ο γλυκύτατος άνθρωπος που "έφυγε" τόσο νωρίς και τόσο αναπάντεχα ήταν πνευματική μου αδερφή. Ήταν η κόρη του αγαπημένου μου νονού του Γιώργου του Τρεκενέκη.
Καλό παράδεισο Μαρία μου, κουράγιο Νονέ και Νονά μου !
Συμπάσχω μαζί σας !...

Ι.Β.Ν.

4 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Κριμα.....τα λογια ειναι φτωχα σε αυτη την απωλεια.Καλο Παραδεισο να εχει.

Ι.Dinos είπε...

Ευχαριστώ πολύ φίλε "Σκρουτζάκο"!
Να είσαι πάντα καλά !

Βασιλική είπε...

...δεν υπάρχουν λόγια...μόνο ταπεινά συλλυπητήρια...δύναμη και υγεία!

Ι.Dinos είπε...

Καλησπέρα Βασιλική μου !
...Δύναμη και Υγεία για όλους !

Καλό σου απόγευμα !