Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας !

Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας !
Με Υγεία, Αγάπη και Εργασία !

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

6 Ιουλίου 2010

Το Μυρμήγκι ! Ενα αλλοιώτικο παραμύθι !

Ηταν μια φορά και εναν καιρό ενα ευτυχισμένο, παραγωγικό μυρμήγκι που ξεκινούσε κάθε μέρα πρωί-πρωί για τη δουλειά του. Περνούσε ολη του τη μέρα δουλεύοντας και τραγουδώντας, μες την καλή χαρά. ! Του αρεσε πάρα πολύ να εργάζεται και φυσικά η απόδοσή του ηταν εξαιρετική. Μόνο που-δυστυχώς !- στην επιχείρηση δεν υπήρχε manager να το κατευθύνει !....
Ο Κηφήνας , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αποφάσισε πως αυτή η κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί αλλο και ετσι δημιούργησε μια θέση manager, για την οποία προσέλαβε μια ιδιαίτερα εμπειρη Πασχαλίτσα. 
Πρώτο μέλημα της Πασχαλίτσας ηταν να εποπτεύσει το ωράριο του Mυρμηγκιού και για αυτό προχώρησε αμέσως στην οργάνωση ενος συστήματος ελέγχου με κάρτες. Σύντομα χρειάστηκε να προσλάβει μια γραμματέα, που ανέλαβε να ετοιμάζει τους φακέλους αναφοράς με τη βοήθεια μιας νεοπροσληφθείσης Αράχνης. Η Αράχνη επιφορτίστηκε με το σύστημα αρχειοθέτησης καθώς και με το τηλεφωνικό κέντρο . Στο μεταξύ το ευτυχισμένο μυρμήγκι συνέχισε να δουλεύει, να δουλεύει να δουλεύει...
Ο Κηφήνας ηταν τόσο ευχαριστημένος με τις καθημερινές αναφορές που λάμβανε απο την Πασχαλίτσα που της ζήτησε να του ετοιμάσει μια συγκριτική μελέτη με γραφήματα και ανάλυση τάσεων..Ετσι απευθύνθηκαν σε μια Κατσαρίδα, στην οποία αγόρασαν ενα νέο σετ υπολογιστή-εκτυπωτή , για να βοηθήσει στην εκπόνηση της μελέτης. Το ευτυχισμένο παραγωγικό μυρμήγκι αρχισε δειλά δειλά να διαμαρτύρεται για ολη αυτή τη γραφειοκρατία και το χαροβασίλειο. 
Μοιραία οι ρυθμοί της δουλειάς του αρχισαν να μειώνονται...Ο Κηφήνας αποφάσισε να πάρει αμέσως μέτρα για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και εφερε επειγόντως εναν ειδικό διευθυντή, αρμόδιο να επιβλέπει το ευτυχισμένο παραγωγικό Μυρμήγκι.. Τη θέση ηρθε να καλύψει ενας Τζίτζηκας, που αλλαξε αμέσως τη φθαρμένη επίπλωση του γραφείου του και ζήτησε μια ειδική εργονομική πολυθρόνα κι εναν υπολογιστή με επίπεδη οθόνη ! Βέβαια με τόσους υπολογιστές που μαζεύτηκαν η εταιρεία υποχρεώθηκε να αγοράσει κι εναν server.
Ο νέος διευθυντής ενοιωσε σύντομα την ανάγκη να προσλάβει εναν υποδιευθυντή, ωστε με τη βοήθειά του να καταστρώσει ενα στρατηγικό πλάνο και τον προϋπολογισμό του νέου αυτού τμήματος. Οσο γίνονταν ολα αυτά το Μυρμήγκι ενοιωθε ολο και λιγότερο ευτυχισμέμο, ολο και λιγότερο παραγωγικό !
Ο Τζίτζηκας δεν εχασε χρόνο «πρέπει να παραγγείλουμε μια ερευνα σχετικά με τα προβλήματα του επαγγελματικού περιβάλλοντος και τις αντιδράσεις των εργαζομένων» τόνισε !
Μόνο που μια μέρα ο Κηφήνας, καθώς μελετούσε τις αναφορές και τα στοιχεία, συνειδητοποίησε οτι ο τομέας στον οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες του το Μυρμήγκι δεν ηταν πλέον τόσο κερδοφόρος...Αμέσως ζήτησε απο την Κουκουβάγια να γνωμοδοτήσει πάνω στο θέμα και να εισηγηθεί κάποιες λύσεις..Τρείς μήνες αργότερα η Κουκουβάγια εφερε την εκθεσή της που κατάληγε ως εξής: "Στην επιχείρηση υπάρχει πλεόνασμα προσωπικού".
Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Κηφήνας ακολούθησε τη συμβουλή της Κουκουβάγιας και απέλυσε το Μυρμήγκι..
Συμπέρασμα:
Απο το να εισαι ενα ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι, καλύτερα να εισαι ενα ανίκανο Τίποτα ! Ενας αχρηστος. Αλλωστε οι ανίκανοι δεν εχουν ανάγκη εποπτείας. Αν επιμένεις ομως να εισαι παραγωγικό μυρμήγκι, τουλάχιστον μη δείχνεις οτι εισαι ευτυχισμένο... Δεν θα σου το συγχωρήσουν ποτέ !
Αν πάλι ,ξεροκέφαλε, επιμένεις να εισαι ευτυχισμένο μυρμήγκι, φρόντισε να δημιουργήσεις δική σου επιχείρηση, για να μη χρειαστεί να συντηρείς κηφήνες, πασχαλίτσες ,αράχνες, τζιτζήκια, κουκουβάγιες και κατσαρίδες....
Γυροφέρνουν πολλοί, που ετσι και βρούν την ευκαιρία...γίνονται παράσιτα...

Πολιτικοποιημένο παιδικό παραμύθι του Ανδρ. Ρουμελιώτη !
Αντιγραφή και προώθηση Αντώνης Μπιρμπιλής Γεν.Γραμματέας ΟΜΕ-ΟΤΕ

Σημείωση δική μου: 
Οποιαδήποτε συσχέτιση με το Δημόσιο ειναι ...εκ του πονηρού !
Για οσους απορούν  "τίς πταίει και  επτωχεύσαμεν...
Μόνον που εδώ λείπει μια βασική εννοια, αυτή της "Μίζας...."
......Φαντάζομαι εννοείται. 
Ειναι γνωστή και πάγια... εναρμονισμένη πρακτική !
I.B.N.

2 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Αν στο παραμύθι υπήρχε και το στοιχείο της οικογενειακής πρόσληψης θα΄λεγα ότι γινόταν λόγος για την "Αγρογή" τόση ομοιότητα ποιά!

Το κακό είναι ότι γνωρίζουμε όλοι αυτά αλλά δεν κάνουμε τίποτα για την διόρθωσή τους!!

Καλημέρα Ιωάννη!!

Ιωάννης είπε...

Καλημέρα "ΖΖ" μου!
Και το οτι μιλάμε, αποτελεί μορφή αμυνας και αρνηση αποδοχής τέτοιων φαινομένων !

Τι αλλο να κάνουμε;

Εκτός και αν πάρουμε με τις πέτρες τους πολιτικούς μας...

Ο πρωθυπουργός μας το εχει πεί, "θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες.."

Λές να το εχει συνειδητοποιήσει;

Καλή σου μέρα !