ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

10 Αυγούστου 2010

Σε τι διαφέρει η ΓΥΝΑΙΚΑ απο τη... γυναίκα…!

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ γυναίκα…!


Της Χριστίνας Σιδέρη

Το εύκολο είναι, όταν πηγαίνεις κάπου, να λένε "ποια είναι αυτή που ήρθε". Το δύσκολο είναι, όταν φεύγεις, να λένε "ποια ήταν αυτή που έφυγε"... Βασική αρχή με την οποία θα έπρεπε να μεγαλώνουν όλες οι γυναίκες και να μεγαλώνουν και οι ίδιες αντίστοιχα τις κόρες τους και ούτω καθεξής …
Μόνο αυτό δε συμβαίνει στις μέρες μας, όπου ένας μεγάλος αριθμός μανάδων παριστάνει τις «κοσμοπολίτισσες νταβατζούδες», όπου οι κόρες βγαίνουν στο κλαρί των ΜΜΕ και στις πασαρέλες για να ικανοποιήσουν τα «γούστα» των «ατζέντηδων» και τις φιλοδοξίες των μανάδων. Υπάρχει και αυτή η πατροπαράδοτη συνομοταξία των λαϊκών νταβατζήδων μανάδων, όπου οι κόρες προωθούνται για να γίνουν επίσημες μετρέσες μετά γάμου, όπου κάποιοι είτε επειδή τους έγινε βίωμα, είτε επειδή πιάστηκαν στο δόκανο μιας εγκυμοσύνης, δουλεύουν σε δύο και σε τρεις δουλειές για να συντηρήσουν τις πριγκηπέσες, που μεγαλώνουν τους διαδόχους μετά δόξης και τιμής. Όπου αυτή η «δόξα» και η «τιμή» μπορεί και να είναι το κουτσομπολιό και ο καφές, η βόλτα και τα ψώνια, το φλερτάκι και ο «αντικαταστάτης» που έχει περισσότερο χρόνο για να την κάνει να αισθανθεί «γυναίκα» και όχι εγκλωβισμένη στο μαγκανοπήγαδο της συνήθειας.
«Σπουδαίες» γυναίκες και μανάδες…. Να γιατί καταστρεφόμαστε, γιατί συσχετίσαμε τη διαδοχή του έθνους με την τεκνοποίηση και όχι με τη διαπαιδαγώγηση. Συσχετίσαμε τις γυναίκες με τη δυνατότητα ή τη διάθεση τους να αναπαράγουν το είδος και όχι με τις ικανότητες τους να διαπλάθουν χαρακτήρες. Μάθαμε να θαυμάζουμε τα κοριτσάκια για τα ναζάκια που κάνουν και όχι για την ικανότητα τους να προσαρμόζονται. Όλοι περιμένουν από μία γυναίκα να κλαίει και της δικαιολογούν κάθε ασυνέπεια, κάθε αδυναμία, κάθε ανευθυνότητα, γιατί οι γυναίκες είναι αδύναμες, είναι ευαίσθητες, έχουν περίοδο, έχουν τα νεύρα τους, κουράζονται εύκολα και χίλιες δύο άτοπες δικαιολογίες. Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες, έχουν μεγαλύτερες αντοχές, μεγαλύτερες ικανότητες και μεγαλύτερη πονηριά για να τα εκμεταλλεύονται όλα, προς όφελος τους.
Πόσο θαυμάζω τις μητέρες, που προτρέπουν τα κορίτσια τους να σπουδάσουν, να έχουν μία δουλειά, να είναι ανεξάρτητες και κυρίαρχες του εαυτού τους. Να έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τον άνδρα, τα παιδιά και την οικογένεια τους. Να είναι χρήσιμες στην κοινωνία και στη πατρίδα τους. Να είναι μορφωμένες για να μεταφέρουν τη γνώση στα παιδιά τους. Να είναι κοινωνικοποιημένες για να μπορούν να παρακολουθήσουν τη πορεία της ένταξης των παιδιών τους στη διεφθαρμένη κοινωνία που ζούμε. Να είναι πολιτικοποιημένες για να μάθουν και τα παιδιά τους την αξία της ύπαρξης τους μέσα στη χώρα μας. Να είναι Ελληνίδες όχι μόνο στο γένος αλλά και στην παιδεία, για να διδάξουν τα παιδιά τους, κάτι που δε μπορεί κανείς, 
ΤΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΟΙΟ, ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!
Άνδρες μάθετε επιτέλους πως μία ΓΥΝΑΙΚΑ, έξυπνη με χαρακτήρα και άποψη, δεν είναι επικίνδυνη, είναι αναγκαία. Σταματήστε να συμβιβαζόσαστε με όλες αυτές τις γλυκανάλατες υπάρξεις και αποφασίστε να χαλάσετε περισσότερο χρόνο για να διαλέξετε τη μητέρα των παιδιών σας, από όσο σας παίρνει για να διαλέξετε ένα πουκάμισο ή να ολοκληρώσετε μία ερωτική πράξη. Ξεπεράστε τα κόμπλεξ σας και ανακαλύψτε τις δυνατότητες που σας προσφέρει η ζωή έχοντας στο πλάι σας δυναμικές ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
Αυτές οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ είναι οι ίδιες που θα σταθούν δίπλα σας στις δύσκολες στιγμές, γιατί έχουν τη δύναμη. Είναι αυτές που θα συντηρήσουν την οικογένεια σας, όταν εσείς θα είσαστε άρρωστοι ή άνεργοι ή απόντες, γιατί έχουν τη δυνατότητα. Είναι αυτές που θα διδάξουν ιστορία αντί για παραμύθια στα παιδιά σας, γιατί έχουν τις γνώσεις. Είναι αυτές που θα κρατήσουν τη συνοχή της οικογένειας όταν εσείς θα λείψετε, γιατί έχουν την αντοχή. Είναι αυτές που θα σας κάνουν περήφανους γιατί είναι αυτόφωτες και δε κρύβονται πίσω από εσάς. Είναι αυτές που θα σας στηρίξουν στις καριέρες και τις δουλειές σας γιατί δεν είναι κομπλεξικές απέναντι σας. Είναι αυτές που θα σας σέβονται μία ολόκληρη ζωή και θα σας έχουν παράδειγμα όχι από υποκρισία γιατί έχουν κάτι να κερδίσουν αλλά γιατί αξίζετε να είσαστε οι σύντροφοι της ζωής τους. Είναι αυτές που θα γεννήσουν τους μελλοντικούς Έλληνες και θα τους μεγαλώσουν με τις αρετές και όχι τα ελαττώματα των Ελλήνων, γιατί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι πάει να πει ευθύνη να ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ το έθνος!
Σημείωση δική μου:
Εμείς ειμαστε μαζί σου κυρία Σιδέρη !  Οι γυναίκες ομως (με μικρά γράμματα) τι λένε;Απλά γνωρίζουν οτι το ...υπογάστριό τους , η ευλογημένη τους χλωρίδα κατα τον Λιαντίνη, ειναι ενας απο τους μοχλούς που γυρνάει τον Κόσμο και τον ρού της Ιστορίας ! Και αυτό κάνουν κυρία Σιδέρη ! Κυλάνε τον κόσμο με ...το υπογάστριό τους ! Και κυλάμε και εμείς μαζί τους !....
Ι.Β.Ν.

2 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Υπέροχο το κείμενο που διάλεξες Ιωάννη!
Πιστεύω ότι το πρόβλημα ξεκινάει και απ'τους άντρες όταν αναζητούν την γυναίκα της μιας βραδιάς, με τις τέλειες αναλογίες την μετρέσα αυτή και η κοινωνία παράγει. Όταν όμως απορρίπτουν αυτές τις γυναίκες θα σταματήσουν να μιμούνται κάποια άσχημα πρότυπα τα κορίτσια!
Κόρες δεν έχω αλλά ανησυχώ το ίδιο για τις νύφες που θα κάνω!

Καλό απόγευμα!!

Ιωάννης είπε...

Καλημέρα "ΖΖ" μου !
Ειναι ενα τεράστιο θέμα που δεν εξαντλείται με δυό κουβέντες και δυό σχόλια !
Θέλει ολόκληρες φιλολογικές βραδυές με καλή διάθεση και με επιχειρήματα και πάλι...αλυτο θα μείνει !

Καλή σου μέρα !

(Θα ακολουθήσει μια ακόμη ανάρτηση με θέμα τη γυναίκα του σήμερα...)