ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

10 Μαρτίου 2014

Ο έρωτας είναι η ωραιότερη εμπειρία , αλλά ..ο χειρότερος σύμβουλος...

Το να είσαι ερωτευμένος είναι συγκλονιστικό, εκπληκτικό αλλά και πολύ επικίνδυνο. Η ερωτική εμπειρία είναι υπέροχη αλλά δεν παρέχει καμιά εγγύηση προσωπικής ευτυχίας. Αντίθετα επειδή θολώνει τη λογική είναι πολύ πιθανό να σε οδηγήσει σε σφάλματα που δύσκολα επανορθώνονται όπως διαπροσωπικές συγκρούσεις, παρακμιακές σχέσεις ή αποτυχημένες συζυγίες. Σε συμφέρει να μάθεις να ελέγχεις τα ερωτικά σου συναισθήματα (πριν φουντώσουν) και να τα φιλτράρεις μέσα από το πρίσμα της λογικής.
Το να είσαι ερωτευμένος δεν σημαίνει ότι υπάρχουν οι βασικές προϋποθέσεις για μια ευτυχισμένη σχέση με τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει. Ο έρωτας σε σπρώχνει τόσο δυνατά προς το αγαπώμενο πρόσωπο ώστε να μην μπορείς να αξιολογήσεις με αντικειμενικά κριτήρια την καταλληλότητά του.
Σημαντικοί παράγοντες όπως: ψυχοσυναισθηματική ωριμότητα, οικογενειακή κατάσταση, μορφωτικό επίπεδο, ηλικία και επάγγελμα μπαίνουν συνήθως σε δεύτερη μοίρα. Ο έρωτας τρέφει το "φανταστικό σε βάρος του πραγματικού". Με το πέρασμα του χρόνου ο χαρούμενος ενθουσιασμός συχνά καταλήγει σε απογοήτευση, οδύνη και αποτυχία. 
Γι αυτό αν είσαι ερωτευμένος φρόντισε να προσγειώσεις τα βιώματά σου στην πραγματικότητα και να τα εξετάσεις με τα κριτήρια της λογικής. 
  
Ο πίνακας είναι από:

Δεν υπάρχουν σχόλια: