ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

24 Οκτωβρίου 2015

Το σκυλί του Χρήστου που έκανε γνωστή τού "Τουρκοπαναή τη σπηλιά"!..

Η συγκινητική προσπάθεια της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών για τη διάσωση σκύλου που είχε πέσει σε γκρεμό -
ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα 
Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης ποιμενικού σκύλου, από απόκρημνο γκρεμό στην περιοχή του Κακοταρίου. Οι πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών κατάφεραν να σώσουν το συμπαθές τετράποδο που ήταν «εγκλωβισμένο» στο σημείο και να το παραδώσουν στον ιδιοκτήτη του, που παρακολουθούσε με αγωνία την προσπάθεια των πυροσβεστών.
Ο κτηνοτρόφος είχε φτάσει στην περιοχή «Σπηλιά του Τουρκοπαναή» για να βοσκήσει τα ζώα του, σε ύψος 1.100 μέτρων, στο Κακοτάρι, έχοντας μαζί του - όπως πάντα - τον πιο πιστό του φίλο, τον σκύλο του. Ωστόσο ο«Μούρτος», όπως τον φωνάζει, κατέβηκε τον απόκρημνο γκρεμό, χωρίς να καταφέρει όμως να επιστρέψει, παρά τα καλέσματα του αφεντικού του.
Ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική και στο σημείο έφτασαν ο Προϊστάμενος του Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρέας Γουργαριώτης με συνεργάτη του πυροσβέστη, προκειμένου να διασώσουν τον σκύλο. Χρειάστηκε να περπατήσουν 1,5 περίπου ώρα για να φτάσουν στην περιοχή, αλλά, παρά την προσπάθειά τους, δεν κατάφεραν να τον ανασύρουν, αφού το δύσβατο του σημείου δυσχέραινε την προσπάθειά τους. Το ζώο είχε εγκλωβιστεί σε απόκρημνα βράχια, σε βάθος 70 περίπου μέτρων που δεν μπορούσαν να πλησιάσουν. Γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαία η συμβολή της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών, 7 άνδρες της οποίας χθες το πρωί βρέθηκαν στο σημείο, μαζί με τον κ.Γουργαριώτη και έναν εθελοντή πυροσβέστη του Κλιμακίου της Ολυμπίας, που βοήθησαν στην προσπάθεια.
Η προσέγγιση στο σημείο ήταν δύσκολη, αλλά με ειδικό εξοπλισμό και μέσα, οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, κατέβηκαν στο γκρεμό και κατάφεραν να πλησιάσουν τον ταλαιπωρημένο και φοβισμένο σκύλο, ενώ η επιχείρηση, διήρκεσε περίπου μια ώρα.
Το ζώο, ήταν ιδιαίτερα…συνεργάσιμο, κι αφού δέχθηκε τη φροντίδα τους (σ.σ του έδωσαν νερό καθώς ήταν εξαντλημένο) το έδεσαν και σιγά - σιγά, το ανέβασαν στο σημείο που βρισκόταν ο ιδιοκτήτης του. Μάλιστα, στα τελευταία μέτρα, ο «Μούρτος» ακούγοντας τη φωνή του, ανέκτησε τη ζωηράδα του και έκανε όλο χαρές όταν βρέθηκε δίπλα του. Ο ίδιος μάλιστα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες που έσωσαν «τον πιο πιστό του φίλο και συνεργάτη», όπως είπε, τα τελευταία 3 χρόνια.
πηγή: patrisnews.com
http://www.tempo24.gr/eidisi/24117/i-sygkinitiki-prospatheia-tis-6is-emak-patron-gia-ti-diasosi-skyloy-poy-eihe-pesei-se

Σημείωση δική μου: Στη δεύτερη φωτογραφία φαίνεται ο δρόμος από το Πετρωτό προς τα Ντινέϊκα, μέχρι τη στροφή προς τις Βαγιές και τις Ακουμπήστρες. Διακρίνεται και ο μεγάλος πλάτανος στης Βασίλως τη Βρύση !

Μπράβο στον ξάδερφό μου το Χρήστο για την αγάπη του για το  σκύλο του τον "Μούρτο" και ένα μπράβο για το Μούρτο που του φυλάει το κοπάδι από τα τσακάλια που αφήσανε οι οικολόγοι και γιόμισε ο τόπος από δαύτα. Καταστρέψανε τον κοσμάκη, (έχουν φάει στην περιοχή μας πάνω από χίλια πεντακόσια γιδοπρόβατα τα δύο τελευταία χρόνια).
Ένα ακόμη μπράβο στο σκύλο που, από την ατυχία του να εγκλωβιστεί ανάμεσα στα βράχια εκεί πάνω από το "Σταυράκι" , έκανε γνωστή την ιστορική σπηλιά του Τουρκοπαναή !

Ι.Β.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: