ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

27 Μαρτίου 2016

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Aφαίρεσα τον Σταυρό και το εγκόλπιο για να δείξω απλότητα..." !

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Aφαίρεσα τον Σταυρό και το εγκόλπιο για να δείξω απλότητα όταν επισκέφθηκα πρόσφυγες και λάθρο". Και ... το ΣΧΟΛΙΟ μας
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΙΓΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ. Σε ανακοίνωση προέβη η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με αφορμή την δημοσίευση πληροφοριών ότι Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος "επέλεξε να μη φέρει σταυρό και εγκόλπιο’’ στο πλαίσιο της επίσκεψης αγάπης και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που πραγματοποίησε πρόσφατα στον Πειραιά... ώστε ‘’να μη θίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων’’».
Στην ανακοίνωση παραδέχεται ότι όντως δεν φορούσε σταυρό και εγκόλπιο, αλλά το δικαιολογεί λέγοντας ότι "Η ποιμαντική, άλλωστε, του Ορθόδοξου παπά προς τον άνθρωπο που δοκιμάζεται, απαιτεί απλότητα και διάκριση".
Σχετικά, διευκρινίζονται τα ακόλουθα στην ανακοίνωση
- Είναι λυπηρό και θλιβερό ταυτόχρονα να διακινούνται με τέτοια ευκολία ως ειδήσεις επικίνδυνες και νοσηρές φαντασιώσεις και εικασίες αρρωστημένων και σκοτεινών εγκεφάλων, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία μας.
- Σε τέτοιες μάλιστα τραγικές για κάθε εμπερίστατο και χειμαζόμενο συνάνθρωπό μας περιστάσεις, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος βαθύτατα πιστεύει ότι η παρουσία του με το απλό ράσο του Ορθόδοξου κληρικού αρκεί για να δώσει ξεκάθαρη μαρτυρία Χριστού και Εκκλησίας.
Η ποιμαντική, άλλωστε, του Ορθόδοξου παπά προς τον άνθρωπο που δοκιμάζεται, απαιτεί απλότητα και διάκριση και δεν πραγματοποιείται με την επίδειξη σε τόπους δυστυχίας των διακριτικών του αξιώματός του.
- Κατά τα λοιπά, όπως ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε στο πλαίσιο της προσφώνησής του προς την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, η σύμφωνα με την αποστολή της Εκκλησίας και τη διδασκαλία του Χριστού αρωγή προς τον εμπερίστατο πρόσφυγα συνάνθρωπό μας, ούτε καταργεί ούτε μετακινεί στο ελάχιστο την «κόκκινη γραμμή» που είναι η πρόασπιση της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής ταυτότητας της πατρίδας μας.
Ιδού και οι φωτό από την επίσκεψη, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία εμφανίστηκε Αρχιεπίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας χωρίς να φέρει Σταυρό!
ΣΧΟΛΙΟ:
Σεβασμιότατε, γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε με το τρίπτυχο: ΠΑΤΡΙΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και για του ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ & ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΕΣΕΙΣ φέρετε το βαρύ φορτίο της διάδοσης και διαφύλαξης της "ΠΙΣΤΗΣ και της ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ" του Χριστεπώνυμου ποιμνίου σας. ΑΥΤΑ τα "ποίμνιά" σας ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΖΟΥΝ και ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ με τα σύμβολα της Πίστης που είναι ο Σταυρός και οι Ιερές Εικόνες των Αγίων που τους συντροφεύουν σε κάθε στιγμή της ζωής τους. Το ίδιο και για τις σημαίες που φέρουν το Ιερό σύμβολο του Σταυρού πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός μας. Οι πιστοί αυτοί ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ υπερασπιζόμενοι ΑΥΤΑ τα σύμβολα απέναντι σε πάνοπλους και παντοδύναμους εχθρούς της Πατρίδας ΚΑΙ της Ορθοδοξίας. ΑΥΤΟΙ οι άνθρωποι που εξεπλάγησαν με την αποκαθήλωση του Σταυρού απο τα Ιερά Άμφιά σας, είναι ΚΑΘΑΡΟΙ Χριστιανοί, δεν έχουν "αρρωστημένους και σκοτεινούς εγκεφάλους, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία μας," όπως λέτε στην ανακοίνωσή σας. Είναι ΑΥΤΟΙ που με το ΑΙΜΑ τους και το υστέρημά τους συντηρούν την Εκκλησία τους και πληρώνουν δια του δημόσιου κορβανά ΕΣΑΣ και τους ευσεβείς ποιμένες τους. Είναι ΚΑΙ αυτοί "χειμαζόμενοι" ΚΑΙ δυστυχείς όπως και οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες που επισκεφθήκατε και όπως λέτε λόγω "απλότητας" "ξηλώσατε" τον Σταυρό απ τα άμφιά σας, όμως όταν λειτουργείτε ή όταν βρίσκεσθε σε επαφή με ΑΥΤΟΥΣ τους δυστυχείς Έλληνες είσθε σε ΠΛΗΡΗ "στολισμό" ανυπολογίστου αξίας. Το απλοϊκό - λαϊκό ερώτημα είναι: ΓΙΑΤΙ δύο μετρα και δυο σταθμά Σεβασμιότατε; ΓΙΑΤΙ αυτή η διάκριση; Και ΠΟΣΟ Χριστιανικές είναι αυτές οι ενέργειες;
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: