ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

24 Μαΐου 2009

Ο ...παραδεισος της Ομόνοιας...


Μετά το πέρασμα των συνόρων, η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών εγκαθίσταται στην Αθήνα, κυρίως στις περιοχές κάτω από την Ομόνοια. Σ’ αυτές τις περιοχές, περίπου το 70% των κατοίκων είναι αλλοδαποί. Συνολικά, στον Δήμο Αθηναίων έχει υπολογισθεί ότι σήμερα περίπου το 30% - 35% των κατοίκων είναι νόμιμοι και κυρίως παράνομοι μετανάστες. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται ταχύτατα και χωρίς κανένα έλεγχο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο επίπεδο της εγκληματικότητας, της υγιεινής και της κοινωνικής ισορροπίας.
Η κατάσταση είναι χαοτική, γεγονός που λειτουργεί σαν θερμοκήπιο για την ανομία και την ασυδοσία. Το Τμήμα Αλλοδαπών δεν είναι σε θέση να ασκήσει έστω και στοιχειώδη έλεγχο. Ουσιαστικά λειτουργεί ως γραφειοκρατικός μηχανισμός διεκπεραίωσης και όχι αντιμετώπισης του προβλήματος.
Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, η Ελλάδα είχε ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τη μετανάστευση, το οποίο ακυρώθηκε στην πράξη από το πρώτο κύμα λαθρομεταναστών. Σήμερα, η νομοθεσία (3386/2005) είναι πολύ ελαστική, αλλά δεν συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος. Στην πραγματικότητα, η Πολιτεία έχει χάσει παντελώς τον έλεγχο. Συνήθως αδρανεί κι όταν, σπανίως, αντιδρά, αντιδρά σπασμωδικά, χωρίς σχέδιο και προοπτική.
Ας σημειωθεί ότι το αδίκημα της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών δεν τιμωρείται με την επιβαλλόμενη αυστηρότητα. Τα κυκλώματα, άλλωστε, όπως συμβαίνει με το οργανωμένο έγκλημα, έχουν εξασφαλίσει τις υπηρεσίες γνωστών δικηγόρων. Κι αυτό, όταν νόμιμοι μετανάστες με χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, που καταβάλλουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, υφίστανται πολλές ταλαιπωρίες και διακρίσεις.
Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγορούν συχνά την Ελλάδα για τις συνθήκες διαβίωσης λαθρομεταναστών. Οι συνθήκες είναι συχνά άθλιες, αλλά είναι βαθύτατα υποκριτικό να ασκείς κριτική και να κάνεις υποδείξεις στη χώρα που υφίσταται την μεγαλύτερη πίεση και στην πράξη πληρώνει το υψηλότερο κόστος για να συγκρατεί τη ροή των λαθρομεταναστών προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Ας σημειωθεί ότι η Ελλάδα, που είναι στην πρώτη γραμμή, εισπράττει ένα ασήμαντο ποσοστό από το σύνολο των σχετικών κοινοτικών κονδυλίων.
Αντιθέτως, χώρες όπως η Σουηδία και η Δανία, που δέχονται ασήμαντη πίεση, εισπράττουν μέχρι και οκταπλάσια κονδύλια απ’ όσα η Ελλάδα! Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική πλευρά απολογείται και ιδρύει νέα πρότυπα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Στην πραγματικότητα, κάνει μια τρύπα στο νερό. Η είσοδος λαθρομεταναστών είναι τόσο μεγάλη, που ακόμα κι αν η κυβέρνηση διέθετε πολλαπλάσια κονδύλια δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες παραμονής.
Αντί να θέσει τους εταίρους της ενώπιον του προβλήματος και να απαιτήσει τη χάραξη ολοκληρωμένης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την μετανάστευση, η Αθήνα είναι εγκλωβισμένη σε μια αφελή και αδιέξοδη πολιτική.

Σταύρος Λυγερός (Δημοσιογράφος

Εφημερίδα «Καθημερινή»)

Σημείωση δική μου:

Πρός κάθε καλοπροαίρετο σκεπτόμενο Ελληνα πολίτη η και κάτοικο Αθηνών, ολων των αποκλίσεων και ευαισθησιών : Σκεφτήκατε τι θα γίνει σε λίγα χρόνια, αν δεν ληφθούν αμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος; Σκεφτήκατε ποτέ οτι αλλοιώθηκε η φυσιογνωμία του Ελληνα και διαταράχτηκε η κοινωνική του ισορροπία; Σκεφτήκατε ποτέ οτι η Χώρα μας αλώθηκε αμαχητί ; Σκεφτήκατε ποτέ οτι κάθε μέρα κινδυνεύουμε ολο και πιο πολύ απο την αυξηση της εγκληματικότητας και της πλημμελούς τους υγιεινής φροντίδας; Μπήκατε τον τελευταίο καιρό σε μέσο μαζικής μεταφοράς και να μου πείτε τι αισθανθήκατε; ! Σκεφτήκατε...οτι ειναι αλλο πράγμα ο ρατσισμός και αλλο η ταξινόμησις εννόμων προτεραιοτήτων σε μια ευνομούμενη χώρα; Σκεφτήκατε ποτέ τα δικαιώματα των πολιτών σ' αυτή τη χώρα, που εργάζονται, φορολογούνται, στρατεύονται κλπ., οπως αυτά απορρέουν απο το Σύνταγμα και τους Νόμους;

Δικαιούσθε να εισθε ασφαλείς και υγιείς εσείς και τα παιδιά σας; Αν ναι, πές τε μου οτι αισθάνεσθε ασφαλείς , η οτι θέτετε συνειδητά σε κίνδυνο τα παιδιά σας, χάριν του αλτρουισμού σας , και εγώ θα σας ζητήσω συγγνώμη για αυτά που γράφω και θα τα ανακαλέσω ολα...Πές τε μου σας παρακαλώ ......γιατι αισθάνομαι πολύ αβολα κάθε φορά που καλούμαι να επιχειρηματολογήσω για το αυτονόητο...και το αυτονόητο αυτή τη φορά "φωνάζει " απο μόνο του ! Ελεος πιά, δεν πάει αλλο ! ! !

Ι.Β.Ν.

4 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Έχετε βρεθεί σε κρατικό μευτήριο να δείτε πόσα αλοδαπά γεννιούνται τη μέρα και πόσα Ελληνάκια τον μήνα?
Ο αριθμός τραγικός για μας!
Βρεθήκατε ποτέ σε παιδιατρικό κοινωνικής ασφάλισης και εκεί χάνεσαι από τα ξενόγλωσσα!
Η κατάσταση τραγική,και μιλάω για την επαρχία και φαντάζομαι τι θα γίνεται στην πρωτεύουσα!!
Σε λίγα χρόνια θα χάσουμε το κράτος μας!
Τρομάζει κυριολεκτικά αυτή η ανεξέλεγκτη εισροή των μεταναστών για το μέλλον των παιδιών μας!

Ιωάννης είπε...

Οχι, γλυκειά μου κυρία Ελένη !
Δεν φαντάζεσαι τι γίνεται στην Αθήνα! Η κατάσταση ειναι πέρα απο κάθε περιγραφή ! Ουτε ο πιό ευφάνταστος και διαστροφικός ανθελληνικός συγγραφικός νούς δεν θα μπορούσε να συλλάβει ενα τέτοιο σενάριο για την Αθήνα και την Ελλάδα ! Μόνο ομάδα εκπαιδευμένων λοκατζήδων μπορει να πάει για τσιγάρα το βράδυ στις "υπο κατοχήν" περιοχές της Πρωτεύουσάς μας! Και αν προσπαθήσουν να αμυνθούν σε επίθεση των "ευγενών φιλοξενουμένων μας" , θα τους ..αποτελειώσουν... Ελληνες δημοσιογράφοι και Ελληνες προοδευτικοί !!!
Πάντως, διαβάζοντας το σχόλιό σου αισθάνθηκα την ανάγκη να σε φιλήσω, να σε ευχαριστήσω...εισαι η πρώτη, η μόνη μέχρι στιγμής διαδικτυακή μου φίλη που μου λές οτι εχω δίκιο...
Φιλιά !
27 Μάϊος 2009 7:57 μμ

Μ.Ξ.ΝΤ. είπε...

Ένας Μπερλουσκόνι ή ένας Παπαδόπουλος θα έλυναν το πρόβλημα!!!Χρειάζεται μαχαίρι στο πόδι που έχει γάγγραινα,για να μην εξαπλωθεί σε όλο το σώμα.Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να βοήθησει οποιαδήποτε άλλη θεραπευτική μέθοδος,μιας που το φαινόμενο έχει γιγαντοποιηθεί.Νομίζω βέβαια ότι πέρα από τους πολιτικούς και τα παιχνίδια τους φταίμε κι εμείς.Εμείς που τους δώσαμε δουλειά, που δεν έχουμε πολιτιστικές αντιστάσεις, που έχουμε κυριευτεί από καταναλωτική μανία λόγω της οποίας με λίγα ψίχουλα μας κάνουν ό, τι θέλουν.Κάθε μέρα ακούμε ότι γίνεται κάποια πορεία διαμαρτυρίας, κάποια κατάληψη, κάποια απεργία.Για ποιο λόγο;Για τα λεφτά!!!Τέτοιοι είμαστε,καλά να πάθουμε!!!

Ιωάννης είπε...

Ναί Μαράκι μου γλυκό !
Οταν μια επιστημονική ομάδα, μια ομάδα γιατρών γιαγνώσει γάγγραινα, κόβει το πόδι για να σωθεί το "κορμί". Εχεις απόλυτο δίκιο, ετσι ειναι η μάλον ετσι θάπρεπε να ειναι... Γιατί εντώ στο Ελλάντα προστατεύει γάγγραινα..ντεν εντιαφέρει κορμί...
Σε λίγο θα μας πούν οτι ο εμπολα, ο κοξάκι,ο ειντς, ο ιός των πουλερικών και των χοίρων εχουν δικαίωμα στη...ζωή !

Αλλά δεν καταλαβαίνουν οτι αυτό μοιάζει με τον -κάποτε-αγράμματο Ζακυνθινό που εκοβε το κλαδί του δέντρου κατω απο το σημείο που καθότανε...με αποτέλεσμα να πέσει μαζί με το κλαδί κάτω. Εμείς ομως-οι μη Ζακυνθινοί- τι φταίμε;
Φιλιά !