ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

30 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ


«Οι γυναίκες από μουσική, ποίηση και εικαστικές τέχνες δε νιώθουν τίποτε. Κι αν καμώνονται πως τάχα κάτι καταλαβαίνουν και δείχνουν ενδιαφέρον γι’ αυτά, τούτο δεν είναι τίποτε άλλο από πιθηκισμός, μιά επιτηδευμένη και προσποιητή δήθεν κλίση γιά ν’ αρέσουν στους άντρες. Ο λόγος που οι γυναίκες δε συγκινούνται αισθητικά είναι ότι δε μπορούν ποτέ να ενδιαφερθούν γιά κάτι χωρίς ιδιοτέλεια.»    Σοπεγχάουερ
 
...Πριν από 22 χρόνια και έχοντας ήδη κάποιες εμπειρίες από το άλλο φύλο που με προϊδέαζαν γιά τα χειρότερα, αποφάσισα να επιχειρήσω ένα πειραματικό σχέδιο χειραγώγησης συμπεριφοράς. Επέλεξα μιά άπειρη δεκαεξάχρονη με απότερο σκοπό να επηρεάσω την προσωπική της εξέλιξη, μέσα σε καθορισμένα πλαίσια αισθητικής και τάξης. Μακροπρόθεσμα ευελπιστούσα σε μιά γυναίκα πρότυπο και στον απόλυτο έλεγχο της σχέσης μας. Σήμερα γελάω με το απίστευτο θράσος μου ,όμως εκείνη την ηρωϊκή εποχή πίστευα πως μπορώ να καταφέρω τα πάντα. 
Η μικρή ήταν όμορφη, λεπτή, λευκόδερμη με μακρυά πόδια και κορακίσια μαλλιά. Ήταν επίσης έξυπνη και υπάκουη, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές μιάς δυνητικής Δέσποινας των στοχασμών. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή την έβλεπα μάλλον ουδέτερα και συχνά την κακομεταχειριζόμουν, όμως με το πέρασμα του χρόνου την ερωτεύτηκα και στο τέλος μου έγινε απαραίτητη.
Τα πρώτα χρόνια η σχέση μας εξελισσόταν σύμφωνα με τις προσδοκίες μου. Την βοηθούσα στα Νέα Ελληνικά και στα Μαθηματικά, διάλεγα τα φορέματα και τα εσώρουχά της, της αγόραζα κούκλες και στολίδια, κατάρτιζα το πρόγραμμα, οργάνωνα τη μελέτη και τη ψυχαγωγία, έθετα κρίσιμα ερωτήματα και απαντούσα σε δύσκολες απορίες.
Όμως η αληθινή ζωή δεν είναι πειραματικό εργαστήριο κι όταν τέλειωσε η πρώτη περίοδος τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή. Η λατρεία που παλαιότερα διέκρινα στα μάτια της άρχισε μέρα με τη μέρα να ξεθωριάζει γιά να αντικατασταθεί τελικά από ένα καταστροφικό πνεύμα αντιλογίας. 

Η προστατευόμενή μου είχε σχέδια δικά της και απαιτήσεις που εγώ δεν επιδοκίμαζα.

Η μικρή πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις σε πανεπιστήμιο της επαρχίας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας. Το τελευταίο καλοκαίρι κάναμε μαζί ένα ταξίδι διακοπών με συνεχείς διαφωνίες και βίαιους τσακωμούς που εξάντλησαν και τα τελευταία περιθώρια επικοινωνίας.
Υπηρετούσα ως ΔΕΑ κάπου στη Μακεδονία όταν με εγκατέλειψε. Συγκλονίστηκα. Δεν άντεχα στην ιδέα πως με απέρριψε το ίδιο μου το δημιούργημα. Κατέρρευσε η ψευδαίσθηση που είχα οικοδομήσει και μαζί της ένα μέρος της ψυχολογικής μου πανοπλίας. Η αποτυχία του κωμικού μου εγχειρήματος με οδήγησε στο ναδίρ της προσωπικής μου αυτοεκτίμησης και αναπόφευκτα σε γενική επαναξιολόγηση δεδομένων και ιδεών.

Αργότερα αναγνώρισα τουλάχιστον ένα ελαφρυντικό στον εικοσιτριάχρονο εαυτό μου: εκείνος δεν γνώριζε πως οι γυναίκες είναι ανεπίδεκτες πνευματικότητας και πως από τη φύση τους έχουν προδιαγεγραμμένη πορεία και απροσδιόριστες επιθυμίες...

Πέρασε καιρός πριν επανακάμψω. Πήρα ένα σκληρό μάθημα αλλά εμπέδωσα βασικούς κανόνες. Το παιχνίδι είναι στημένο και οι γυναίκες έχουν τις δικές τους επιδιώξεις, είτε τις συναντάς στη διπλανή πόρτα είτε στα Παραμύθια της Χαλιμάς.

Παρ’ όλα αυτά, σε κάποια επόμενη ιστορία, ο Μαύρος Ιππότης δεν απέφυγε την παγίδα της Χιονάτης...

Η εισαγωγή: Σκέψεις του Σοπεγχάουερ γιά τις γυναίκες, που όμως δεν είχα τότε μελετήσει...

Χρονολογία μετάβασης: 1989-1991.

Ο πίνακας: Πορτραίτο της Bettie Page (1923-2008) από τον Αμερικανό ζωγράφο Jim Silke. Το απόλυτο σεξουαλικό είδωλο όλων των αντρών, που σέβονται τον αντρισμό τους.



Σημείωση δική μου:
Εγώ τί ; Εγώ δεν ειπα τίποτα, απλά το αντέγραψα ! Αντέγραψα μια ανθρώπινη ιστορία ! Αν σε πολλούς απο εμάς μοιάζει γνώριμη, παραπλήσια ή οικεία δεν φταίω εγώ ρε παιδιά ! Και δε θα  πάψω ποτέ να λατρεύω τις γυναίκες , με ο,τι και οσο γνωρίζω για αυτές, με ο,τι μάθω ακόμη και κυρίως με ο,τι κι αν εχω πάθει απ΄αυτές !....
Ι.Β.Ν.

4 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Σαν γνωστή μου ακούγεται και'μένα!
Το τραγικό σας λάθος να πλάσετε μια γυναίκα των ονείρων και προσδοκιών σας!
Εδώ δεν τα κατάφερε ο Θεός μαζί της και τον γέλασε και θα τη γλυτώσετε οι υπόλοιποι??

Μου ακούγεσαι ταλαιπωρημένος απ'τα θηλυκά, ή ιδέα μου:))

Καλώς ήρθες!

Μελίτη είπε...

Καλώς σε βρίσκω μετά από τις διακοπές μου. Συναρπαστική η ιστορία γιατί μου θυμίζει τον μύθο του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειάς του. Επίσης θυμήθηκα εκείνη την υπέροχη ταινία: "Ωραία μου Κυρία" με την Ώντρεϋ Χέμπορν και τον Ρεξ Χάρισον όπου ο αλάθητος καθηγητής θέλει να πλάσει στα μέτρα του, μια φτωχή μικρή που πουλούσε άνθη. Το τέλος όμοια οδυνηρό με τον ήρωα της ιστορίας που διηγείσαι. Ανταρσία και εγκατάλειψη!
Ίσως η τιμωρία του πλάστη και δημιουργού...

:)

Φιλιά πολλά για καλημέρα !!

Ιωάννης είπε...

Καλή μου φίλη "ΖΖ" καλησπέρα !
Για μια ακόμη φορά εχεις δίκιο ! Ειναι τραγικό λάθος να προσπαθούμε να σας κάνουμε..καλές !

Και ενώ γνωρίζουμε το αποτέλεσμα επιμένουμε , λές και ειναι μέσα στις προδιαγραφές "λειτουργίας" και των δύο φύλων: ο μέν ανδρας να προσπαθεί να διορθώσει και η γυναίκα να βρίσκει τρόπους να ...απογοητεύει !

Υπ' αυτήν την εννοια και μόνο θα υιοθετούσα το σκεφτικό σου περί ταλαιπωρίας μου απο τα θηλυκά.

Καλό σου απόγευμα !

Ιωάννης είπε...

Μελίτη μου καλώς ορισες !

Η ιστορία του πρωταγωνιστή μας σωστά σε οδήγησε συνειρμικά στις δυό γνωστές ιστορίες...

..και σωστά καταλήγεις -εμμεσα- στο συμπέρασμα οτι τις περισσότερες φορές στις ετερόφυλες ερωτικές σχέσεις ο επισφαλής- και απρόβλεπτος επι τα χείρω -εταίρος ειναι η γυναίκα...
Καλό σου απόγευμα !