ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

16 Φεβρουαρίου 2012

Τους Δασκάλους, ρε;

Τους Δασκάλους, ρέ;
Του Γιώργου Κακαρελίδη* 

Είναι γνωστό, «Κύριε», ότι τούς εκπαιδευτικούς, πάντα τούς πληρώνετε… ελαφρώς τσιγκούνικα. Ειδικά οι δάσκαλοι έπαιρναν τα λιγότερα. Και παρ’ ότι γνωστό αυτό, διαχρονικά, τώρα έρχεσθε αναιδέστατα και επικαλούμενοι δήθεν την Τρόικα, τούς τσουβαλιάζετε στο ενιαίο και μάλιστα με δήθεν αναδρομικές διαφορές από τον περασμένο χρόνο, που ποτέ δεν πήραν, γιατί είχατε ρίξει άλλες διαφορές… αναδρομικές, με αποτέλεσμα να τούς δίνετε 600 ευρώ το μήνα. Λιγότερα κι από μια baby sitter.
Πρέπει νάχετε τρικυμία στο κρανίο σας για να οδηγείτε τους δασκάλους σε ομαδική παράκρουση και εξαθλίωση. Ίσως έχετε πεισθεί από τα φληναφήματα της ανεκδιήγητης υπουργού περί τού «ψηφιακού» σχολείου και της «τηλεκπαίδευσης», που εσυντονίζετο πειθηνίως με τον γκατζετά τον ΓΑΠ που τόπαιζε πρωθυπουργός σαν σε βιντεογκέιμ, λόγω κληρονομιάς, βεβαίως, βεβαίως και που τάκανε κεραμιδαριό. Και να θεωρείτε, πρωτοτυπούντες παγκοσμίως, ότι οι δάσκαλοι είναι απλώς περιττοί.
Αλλά, ώ αφελείς, ούτε και στις σειρές τού Startrek δεν διανοήθηκε ο παραγωγός και συγγραφέας Gene Roddenberry να καταργήσει δύο πράγματα: τον δάσκαλο και το βιβλίο. Ακριβώς αυτά που βαλθήκατε να καταργήσετε. Προφανώς κάτι ήξερε παραπάνω από σάς.
Όπως κάτι παραπάνω ξέρουν οι Φιλανδοί και πληρώνουν ικανοποιητικά τούς δασκάλους τους. Και είναι αναλογικά στις πρώτες θέσεις της επιστημονικής παραγωγής, αν και ζουν μέσα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο.
Μάλιστα για το ίδιο θέμα ο σχωρεμένος ο Κέννεντυ είχε πει «καταλαβαίνεις πόσο κυνικός έχει γίνει ένας λαός, όταν θεωρεί φυσιολογικό, να πληρώνει περισσότερο αυτόν που ασχολείται με τις αποχετεύσεις του, παρά αυτόν που ασχολείται με τα μυαλά των παιδιών του».
Όμως εσείς εκεί. Από το «δυσθεώρητο» κόστος των 32 ολόκληρων λεπτών ανά παιδί ανά ώρα που «στοίχιζε» ο δάσκαλος (Ναι, τόσο, ανάγοντας μισθό 1200 ευρώ, για τριάντα παιδιά ανά τάξη), εσείς το κατεβάσατε στα 16 ΛΕΠΤΑ (600 ευρώ). Ναι, ανεγκέφαλοι, πειθήνια όργανα της καταστροφικής τρόικας (τι βαρβαρισμός, Θεέ μου). 16 ολόκληρα λεπτά την ώρα. 1 ευρώ την εργάσιμη ημέρα!
Μήπως θυμάστε, ρε, πόσα παίρνει η Φιλιππινέζα για τούς κλώνους σας, μια και είστε ανίκανοι να μεγαλώσετε με τα παιδιά σας. Σας έβλεπα εκεί στο Μεγανήσι, να στέλνετε στις ακρογιαλές Φιλιππινέζα, παιδί και λουλόσκυλα, για να μην σας ενοχλούν στα σαλιαρίσμα σας είτε με τις γκόμενογλάστρες είτε με τα «ισχυρότερα» από σας λαμόγια.
Όλη η λειτουργία σας στημένη στο ένστικτο τού σεξ και τού άκοπου, έντοκου –δηλαδή αιματοβαμμένου, χρήματος, και όχι στο συναίσθημα της άδολης προσφοράς τού Πατέρα προς το Παιδί και της λογικής της διδασκαλίας, δηλαδή της πειθαρχίας πάνω στα ένστικτα, της μετάδοσης ολάκερου τού πολιτισμού αυτής της χώρας, δηλαδή της επιστήμης όλης της ανθρωπότητος και της ιδέας της απεριόριστης ελευθερίας και ιερότητος συνάμα, τού Προσώπου, αφού ελευθέρους αφήκεν πάντας Θεός, δηλαδή της μεταφυσικής.
Την έννοια αυτή της διδασκαλίας, την πίστη -εμπιστοσύνη των παιδιών προς τον δάσκαλο και την αφοσίωση τού τελευταίου ως ζωγρών Αυτά, για να τα οδηγήσει σε ανώτερες σφαίρες πολιτισμού δηλαδή επιστήμης και ως επακόλουθο την πατρίδα, κάνατε κάθε τι να την καταστρέψετε.
Διαλύσατε με την έλευσή σας στην εξουσία κάθε είδους ιεραρχία, επιθεώρηση και αξιολόγηση, τοποθετώντας όλο τον εσμό των κομματικών εγκαθέτων στις θέσεις κλειδιά, για να βγάλουν τα απωθημένα της καλιβινιστικής λογικής τους, πάνω στην Παιδεία, δηλαδή στα παιδιά των Άλλων. Χωρίς να ρωτήσετε Δασκάλους που υπηρετούν το Γένος, μια και αυτή η λέξη, που αφορά μόνο τούς Έλληνες, σάς είναι παντελώς άγνωστη.
Μετατρέψατε όλα τα βιβλία σε κουρελούδες (patchworks στην ...επίσημη, κατά προτροπήν της υπουργού, γλώσσα των Ελλήνων), επειδή έτσι τάχουν στην Αμερική, όπου τα σχολειά υπηρετούν εντελώς διαφορετικό ρόλο.
Υποχρεώσατε τούς δασκάλους να μην βάζουν εργασίες στο σπίτι για νάχουν, ως φαίνεται χρόνο οι κλώνοι σας να καταγίνονται με τα βίντεο και τις τηλεοράσεις, ώστε να μπορούν να βλέπουν σαν ζόμπι, κάθε είδους γκλαμουρίστικου λάιφ στάιλ, της κλεπτοκρατίας που δημιουργήσατε.
Επιφέρατε λογικές αθεΐας, ειδικά με τον αμίμητο συνήγορο τού πολίτη, που σημαίνει πρακτικά «ό,τι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ… μας». Για να μην πω για τα σεξίστικα πρότυπα που αφήσατε να εκμαυλίζουν τα παιδιά, προβάλλοντας έξω από τις –καθόλα σεβαστές, ατομικές κρεβατοκάμαρες, τις αδερφίστικες πρακτικές (και μετά βάζετε πρόστιμα στον Αριστοφάνειο Λαζόπουλο, επειδή είπε «κακές» λέξεις).
Και σε κάθε περίπτωση, αντί να στηρίξετε τον δάσκαλο, τού βάλατε και τον μπαμπούλα των πειθαρχικών, ώστε να ωρύεστε ότι τραυμάτισε ψυχολογικά τον γόνο σας, επειδή τον μάλωσε που ήταν αδιάβαστος, γιατί εσείς έχετε προκαθορίσει την ζωή του. Και μιλάμε για το παιδί σας, έ.
Αλλά και με την δικιά σας λογική, ρε, θα πρέπει να πληρώσετε χοντρά τους δασκάλους. Αφού βάσει αυτών, εσείς εβγήκατε μεγάλοι και τρανοί. Και σε καμία περίπτωση, αφού πατήσατε σε ώμους δασκάλων, εδώ και ανά τα Ευρώπας και ΗΠΑ, δεν δικαιούσθε να παίρνετε περισσότερα από τον μέντορά σας.
Ναι, όπως ακριβώς γίνεται και σ’ ολη την καπιταλιστική δύση, μέσα στις επιχειρήσεις. Εσείς στα χαρακώματα κι ο μέντορας στο γραφείο να απολαμβάνει το μερτικό του, από τις δικές πωλήσεις. Αλλά, είπαμε η συνέπεια ποτέ δεν σάς διέκρινε. Μόνο ο φόβος.
Αϊ στα τσακίδια, ρε...

-Ο κ. Γ. Κακαρελίδης είναι Καθηγητής Εφαρμογών στην Επιχειρηματική Έρευνα & Στατιστική τού ΤΕΙ Πατρών


ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: