ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

28 Μαρτίου 2009

Σατανικό σχέδιο....δοκιμασμένο ! ! !

(Απήγανος ...και κατά του διαβόλου)


Οι άγγελοι του διαβόλου δεν καταφέρνουν να πείσουν τον κάτοικο μιάς πόλης ,που ζεί λίγο έξω από αυτήν, ώστε να γίνει «δικός τους». Χρησιμοποιούν κάθε τέχνασμα και κάθε πονηριά, όμως ο άνθρωπος αυτός αντιστέκεται...

Πάνε στο διάβολο απελπισμένοι και του λένε: διάβολε αρχηγέ μας, τόσο καιρό που προσπαθούμε με αυτόν, θα είχαμε φέρει 1000 ακόμα ατομα στο βασίλειό σου. Χαμογέλασε αυτός πονηρά και τους είπε: συνεχίστε τις προσπάθειες, θέμα χρόνου είναι να πέσει και αυτός στα χέρια μας, όπως έχουν πέσει και δυνατότεροι από αυτόν.
Πάνε πάλι έξω από την πόλη οι άγγελοι του διαβόλου. Και αρχίζουν να του τάζουν τα πάντα: χρήματα, δόξα, αγαθά, υγεία, γυναίκες, πιλάφια και ότι άλλο μπορούν να σκεφτούν. Όμως τίποτα, οι κόποι τους δεν καρποφορούν. Και γυρίζουν στη κόλαση πάλι άπρακτοι και λυπημένοι πολύ: «πάλι αποτύχαμε διάβολε αρχηγέ μας».
Χαμογελά ο διάβολος και τους λέει: θα πάτε στους κατοίκους της πόλης και θα τους πείτε να επισκεφτούν όλοι τους τον πεισματάρη αυτόν και να του πούν πόσο σπουδαίος και μεγάλος άνδρας είναι. Πόσο σπουδαία και ενάρετη είναι η ζωή του και πόσο πολύ τον θαυμάζουν όλοι τους...
Πάλι στη πόλη οι απεσταλμένοι του διαβόλου και εύκολα πείθουν τους κατοίκους της πόλης να πάνε και να εκφράσουν όλα τα κομπλιμέντα και τα μεγάλα λόγια στον δυνατό εκείνο άνθρωπο. Και ξεκινάνε αυτοί μαζικά και τον βρίσκουν να κάθεται ήσυχα στη βεράντα του σπιτιού του: "Φίλε μας και συμπολίτη μας ήλθαμε να σου πούμε πόσο σπουδαίος είσαι και πόσο άξιος , που καταφέρνεις και αντιστέκεσαι στις διαβολικές ορέξεις του ακόλαστου. Σε ζηλεύουμε και σε θαυμάζουμε."
Τους άκουσε ο ταπεινός άνθρωπος και... διαπίστωσε πόσο διαφορετικός είναι από όλους αυτούς που είχε μπροστά του... Πόσο πιο δυνατός..., πόσο πιο σπουδαίος..., πόσο πιο ξεχωριστός..., πόσο πιο έξυπνος....πόσο...πόσο...κλπ.
Σε μια γωνιά μισο - κρυμμένος ο διάβολος, χαμογελούσε……… ένας ακόμη ειχε γίνει ηδη δικός του !!!........

Απο τη σελίδα του Γείτονά μου: artozinos.blogspot.com
Με την ευγενή καλοσύνη του να αναδημοσιεύω απο τη σελίδα του ο,τι θέλω..
Τον ευχαριστώ πολύ !

Σημείωση δική μου:
Απο τον Πολύβιο Δημητρακόπουλο: Οταν ο διάβολος θέλει να οδηγήσει κάποιον στη καταστροφή, δεν τον ωθεί πρός αυτήν, τον ε λ κ ύ ε ι !!!!
Ι.Β.Ν.

4 σχόλια:

Μαρία Ντι-Ξε είπε...

Σας ευχαριστούμε για την υπενθύμιση της καταστροφικής δύναμης του εγωισμού.Είθε να μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά μας στις κολακείες και τα κοπλιμέντα ως δέκτες και να τα αποφεύγουμε ως πομποι.Ο καλός λόγος βοηθάει,ενισχύει ,ενθαρρύνει.Χρειάζεται όμως μεγάλη διάκριση,για να μην γίνουμε μέσα του πονηρού.Ο Θεός άλλωστε μας έχει προικισμένους όλους με χαρίσματα.Αυτά,αφού τα ανακαλύψουμε,οφείλουμε να τα αξιοποίησουμε προς την ωφέλειαν της ψυχής μας και των γύρω μαs και όχι να υπερηφανευόμαστε ή να επιζητούμε επιβεβαίωση.Και πάλι σας ευχαριστούμε!!
29 Μάρτιος 2009 12:42 μμ

Μελίτη είπε...

Καταπληκτική η ανάρτησή σου όπως πάντα άλλωστε.
Η ιστορία πανέξυπνη και ο αγαπημένος μου Πολύβιος Δημητρακόπουλος, δεν θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα αυτή τη διαβολική δύναμη!!!

IOANNIS είπε...

Μαράκι μου !
Ετσι ειναι , ο εγωισμός ειναι καταστροφικός σε κάθε περίπτωση , εκτός απο εκείνη της δημιουργίας..
Γιατί χωρίς "εγωισμό" εστω στα μέτρα του επιτρεπτού-ποιός θα μπορούσε να τα καθορίσει;-δεν θα υπήρχε πρόοδος και δημιουργία!
Και εγώ τάσσομαι κατά του εγωισμού και πολύ περισσότερο κατά της αλαζονείας !

Φιλάκια και καλό μήνα !

IOANNIS είπε...

Μελίτη μου καλημέρα και καλό μήνα !
Σε ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια !
Ναι και η ιστορία "φαίνεται" εξυπνη και ο Δημητρακόπουλος παραστατικός και αξεπέραστος...
Και η ώση και η ελξη ειναι φυσικές δυνάμεις με διαφορά που ειναι κάθε φορά ο μοχλός κλπ. Μόνο που η ελξη "φαίνεται" πιό γλυκειά απο την ώση...
Εγώ τουλάχιστον εχω ακούσει πολύ περισσότερες φορές το " μη σπρώχνετε ρε παιδιά ,..παρά το μη τραβάτε...
Καλή σου μέρα !