ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

10 Φεβρουαρίου 2009

Ποιητική της πτήσης και ο ερωτισμός !


Η ποιητική της πτήσης και ο ερωτισμός.
Το αποφάσισες, ήρθε η μέρα να πας πάλι να κάνεις τον αεροπορικό σου διαλογισμό και να γίνεις ένα μαζί του, είσαι έτοιμος πάλι για την εσωτερική σου μάχη , λούσου σαν τους Σπαρτιάτες πριν την μάχη, αρωματίσου και πήγαινε να "την βρεις" με το σκάφος σου.
Έφτασες και περνάς την πόρτα του ελικοδρομίου και το βλέπεις !
Είναι εκεί στην άκρη της πίστας και σε περιμένει χαρούμενο που θα ξαναζήσει την μοναδικότητα της πτητικής εμπειρίας μαζί σου.!
Τα χρώματα του σε διεγείρουν , ο ήλιος σπινάρει επάνω στις πλαστικές και μεταλλικές του επιφάνειες, η σκιά του μεγαλόπρεπη απλώνεται στο ξεραμένο τσιμέντο , νοιώθεις την έλξη του πάθους να σε τραβάει επάνω του, θέλεις να τρέξεις αλλά ντρέπεσαι , είσαι μεγάλος πια για να εκφράζεσαι φυσικά, θες να πέσεις πάνω του και να το αγκαλιάσεις , σου έχει τόσο λείψει η επαφή του, δεν κρατιέσαι, πλησιάζεις σταθερά και το αγγίζεις, η αφή του στιλπνή και λεία σου μεταφέρει την αίσθηση της δύναμης, οι μυρωδιές του ανακατεμένες μεταξύ τους, σου δίνουν τον παλμό τους. Οι σκιές σας ενώνονται σε ένα μαύρο τέρας σαν δράκος του μεσαίωνα. Οι αύρες σας ενώνονται σε ένα, χαϊδεύονται και αγκαλιάζονται ζώντας την αρμονία της επανένταξης.

Ρίξε το βλέμμα σου χαμηλά και δες τα σκέλη του ανοιχτά στιβαρά, σαν ουγγαρέζικου αλόγου για να μπορεί να σταθεί απόλυτα σε όλα τα εδάφη ακόμη και σε μεγάλες κλίσεις.
Δες μέσα από το αλουμινένιο του πετσί τα εσώψυχα του, την τετράγωνη μηχανή που ο στρόφαλος της δίνει την κίνηση στον μεταδότη και η βάση της στα 4 σημεία είναι αυτή που παίρνει όλα τα φορτία και από πάνω , αλλά και από κάτω, το ψυγείο του λαδιού, πρόσεξε την ερωτική σχέση λαδιού και εξάτμισης, γιατί εάν τρυπήσει το ένα σε ειδοποιεί το άλλο , δηλαδή είτε στάζει λάδι στην εξάτμιση και βγάζει λάδι, είτε βγάζει καυσαέρια και ζεσταίνει το λάδι, οπότε σε ειδοποιεί ο δείκτης μέσα στο σκάφος και τα ντεπόζιτα της βενζίνης, την τετράγωνη μπαταρία με τα πολλά αμπέρ για την σωστή εκκίνηση, το μεταδότη που μετατρέπει τις στροφές του κινητήρα σε πολλές για το ουραίο και σε λίγες για το κυρίως στροφείο, για την ισορροπία των δυνάμεων, οι αεραγωγοί για την ψύξη εν κινήσει του αερόψυκτου κινητήρα στην κορυφή, το κυρίως στροφείο δυνατό και τεράστιο , περιμένει εσένα για να ορμηθεί μέσα στον αέρα πατώντας δυνατά επάνω στον άξονα του και πλαισιωμένο από τους εντατήρες που θα μεταφέρουν τις εντολές σου από τα χειριστήρια, το ουραίο σου χαμογελά και ετοιμάζεται για να μπορεί να αναχαιτίσει την δύναμη τού κυρίως στροφείου και να δώσει στο σκάφος την αρμονία στην κίνηση του.
Ο κινητήρας αναριγά στο χαΐδεμα σου και ονειρεύεται τις περιστροφές που θα κάνει στα χέρια σου και τις θερμοκρασίες που θα ανεβάσει , η μίζα περιμένει να την σπινθηρίσεις για να δώσει την πρώτη γύρα στον στρόφαλο και τα δυο μανιατό, μαύρα σαν το κάρβουνο, έτοιμα για την ανυποχώρητη ηλεκτρόδοτηση.
Δες τους δείκτες του λαδιού στον κινητήρα και στους δύο μεταδότες μικρού και μεγάλου στροφείου, μέτρησε την ποσότητα του καυσίμου σου στην δεξαμενή, μην το έχεις πολύ γεμάτο , να το αφήσεις ελαφρύ για να έχει ευκινησία.
Ρίξε λίγο νερό στο πλαστικό του τζάμι, να φύγουν τα μυγάκια, που κόλλησαν επάνω του για να ζήσουν την αιωνιότητα, τώρα πια είναι έτοιμο από τον εξωτερικό σου έλεγχο.
Ελευθέρωσε το φρένο για να μπορέσει να φτερουγίσει το στροφείο.

Εισχώρηση
Άνοιξε την πόρτα απαλά και βγάλτην και τη δικιά σου και την άλλη , ελευθερώσου από το άγχος του μέσα χώρου και του έξω, μια και ξέρεις ότι δεν υπάρχει ούτε μέσα ούτε έξω, κάντα όλα ένα, έτσι στο πέταγμα σου τα αρώματα της φύσης και της μηχανής θα σε αγκαλιάζουν, μια και έχεις αποβάλει το αποστειρωμένο σου περιβάλλον της κοινωνίας και της φοβίας , ελευθερώσου και άλλο. πέταξε από πάνω σου τα ρούχα της ντροπής που σου φορά η φοβισμένη αδύναμη κοινωνία της δόξας και του χρήματος, της κενότητας των συναισθημάτων και της εσωτερικής αδυναμίας, για να κρύψει την γεννησιουργό σου δύναμη και ομορφιά, να κρύψει την αλήθεια.
Και έτσι τώρα πια ελεύθερος από τις κοινωνικές εξαρτήσεις μπορείς να μπεις μέσα στο ναό εξαγνισμένος πια από τα κοινά και γήινα και έτοιμος γα την διακίνησή σου στον εσωτερικό ανώτερο σου εαυτό.

Εσωτερική επαφή .
Κάθισε στο δερμάτινο κάθισμα και νοιώσε την επαφή της σάρκας σου μαζί του, ένωσε τα πόδια σου με τα ποδοστήρια και παίξτα απαλά για να αισθανθείς στην άκρη τους την αλλαγή του βήματος, το κύκλοτρο και το σύνθετο μυρμηγκιάζουν από το άγγιγμα σου, τσεκάρισε με τα ακροδάκτυλά σου τα φρίξιον και χάϊδεψε τα κεφαλάκια από τις ασφάλειες να δείς αν είναι ολες μέσα, ενώ η ματιά σου χαϊδεύει τα όργανα των στροφών του κινητήρα της έλικας , της αποθήκης των καυσίμων και τις ενδεικτικές λυχνίες που αγωνιούν να λειτουργήσουν μαζί σου με όλες τους τις ενδείξεις.
Αναμα- ζέσταμα .
Με ένα ελαφρύ γύρισμα στη μίζα τα άλογα στον κινητήρα χλιμιντρούν και αρχίζουν ένα ζέσταμα προετοιμασίας, ενώ το βαρύ στροφείο νικάει την αδράνεια με προσπάθεια στην αρχή αλλά σιγά σιγά πιάνει τις στροφές του, έτοιμο να γίνει η γέφυρα για την πνευματική και σωματική σου ανύψωση.
Δες πάλι τα όργανα και τις θερμοκρασίες , περίμενε να μπούν στα πράσινα και αφουγκράσου την εξάτμιση που προσπαθεί μάταια να πνίξει τους αλαλαγμούς των αλόγων που καλπάζουν μέσα στον κινητήρα, γυρίζοντας τους άξονες των στροφείων.
Η μπαταρία σου φορτίζει, τα λαμπάκια σου όλα σε ενημερώνουν ότι κάθε κομμάτι του σκάφους είναι έτοιμο για την εμπειρία και εσύ τους χαμογελάς ικανοποιημένος.

Έξω η βαρύτητα, απογείωση !
Με απαλό χάϊδεμα ελευθερώνουμε το σύνθετο προς τα επάνω και με το κύκλοτρο κρατάμε την ισορροπία του οριζόντια, ενώ τα ποδοστήρια μας εξασφαλίζουν την ευθεία, όσο δίνεις ισχύ τόσο θέλουν διόρθωση τα ποδοστήρια, ο νόμος στα αμερικανικά είναι σύνθετο πάνω, δεξί πόδι και το ανάποδο στα γαλλικά, αμέσως νοιώθουμε το βάρος του να μεταφέρεται στο στροφείο και να ελαφρώνουν τα σκέλη, είμαστε στην αιώρηση.
Αιώρηση .
Κράτησέ το εκεί στο μισό μέτρο από το έδαφος να κρέμεται σαν ένα τσαμπί σταφύλι και να κουνιέται από το ίδιο του το κάτω ρεύμα.
Νοιώσε το κάθε του σκίρτημα, τα κρεμασμένα του σκέλη, το κινητήρα που τα δίνει όλα τώρα, το κυρίως στροφείο που σφάζει με ορμή τον αέρα στέλνοντας τον κάτω και το ουραίο που αγωνίζεται με τη γρήγορη περιστροφή του να ισορροπήσει τις δυνάμεις.

Ναι! τώρα πετάς , είσαι έξω από την γη και είσαι ο νικητής της βαρύτητας, τώρα είσαι πράγματι τρισδιάστατος, έφυγες από τον δισδιάστατο κόσμο και κολυμπάς στον αέρα κάνοντας τις πρώτες τρισδιάστατες κινήσεις.
Λίγο πιό ψηλά ανέβα και με το δεξί σου χέρι μπροστά άρχισε να παίρνεις ταχύτητα, λίγο με το πόδι στρίψε αριστερά και πάλι ίσια, δες το μικρό σκοινάκι που είναι κολλημένο στην τζαμαρία εμπρός σου, μ' αυτό ξέρεις πως κινείσαι σε σχέση με τον άνεμο όπως σε αγκαλιάζει παει και το σχοινάκι, αν πάει αριστερά πατάς αριστερό ποδοστήριο και το αντίθετο, όταν είναι στο κέντρο πας αρμονικά μέσα στον άνεμο.
Και τώρα δεξιά πετάς παράλληλα με το έδαφος και ζωγραφίζεις τεθλασμένες γραμμές, μια αριστερά μια δεξιά , λίγο επάνω λίγο κάτω, έχεις πια αρχίσει και νοιώθεις την κάθε του κίνηση σαν δική σου κίνηση, είσαι πια ένα με το σκάφος, κινείσε και κινείται, είστε πια ένα, τα όργανα δεν τα βλέπεις τα νοιώθεις, η μηχανή γυρίζει μέσα σου, σε καλεί , σου τραγουδά και έτσι αρχίζεις το χορό του δερβίση, λίγο περισσότερη ισχύ και πόδι αριστερό η μια 360 διαδέχεται την άλλη και αρχίζεις να ανεβαίνεις ψηλά και από έξω αλλά και από μέσα σου ο ήχος των πτερυγίων, η γη που απομακρύνεται αργά γυρίζοντας με το ρυθμό σου, ο ήλιος που έρχεται και φεύγει στη κάθε σου περιστροφή, όλα αυτά σε μεθούν, σε εξιτάρουν, σε απογειώνουν κυριολεκτικά από αυτό που ήσουν και τώρα είσαι πραγματικά εσύ ο ανώτερος εαυτός, αυτός που μόνο στα όνειρα σου βρίσκεις , είσαι εσύ ο ελεύθερος , εσύ ο ανάλαφρος, εσύ ο θεός άγγελος της Δευτέρας παρουσίας.
Τώρα συνέχισε την 360 αλλά με κλίση 60 ως προς τον κάθετο άξονα σου με την γη κλίση και μέσα το δεξί χέρι, ισχύ το αριστερό, συνέχισε γυρίζοντας στον φανταστικό αυτόν άξονα και νοιώσε σαν το παιδάκι που γυρίζει γύρω με ένα κουβά νερό, παίξε με την φυγόκεντρο και την βαρύτητα, μη χάσης ύψος, νοιώσε τα όλα αυτά να περνούνε μέσα σου και συνέχισε τώρα που μπορείς, γίνε πιο απαιτητικός από τον εαυτό σου και την μηχανική του προέκταση και ζήτα του και άλλα, μεγάλωσε την ισχύ και την κλίση και φτάσε μέχρι τις 90.
Συνδυασμός των διαστάσεων
Τα χέρια σου, τα ποδιά σου , όλα μαζί αρχίζουν και κινούνται στους τέλειους συνδυασμούς ανθρώπου και μηχανής ακολουθώντας την μουσική που ακούς να βγαίνει μέσα από την ψυχή σου, χαμήλωσε το σύνθετο και με το κύκλοτρο μπροστά βούτα μες το κενό, νοιώσε το χάσιμο χωρίς τον φόβο, αφήσου και ρίξου στο έδαφος, άστο να σε πλησιάσει και μόλις το δεις κοντά και νοιώσεις το κάτω ρεύμα σου να το χαϊδεύει, έλα παράλληλα με αυτό και ακολούθησε το, όπως τρέχει ανεβαίνοντας τον λόφο, ζώσου μέσα στη ρεματιά, ακολούθησε τους θάμνους και πέρνα από πάνω τους για να τους αερίσεις, να τους δεις να κουνιούνται με χαρά από το πέρασμα σου, μίλα με τις ελιές και τα αλλα δένδρα που είναι στο διάβα σου, δείξε τους την χαρά και τη ευτυχία σου, την αγάπη που νιώθεις για όλα και συνέχισε να ακολουθείς την μια πλαγιά, δώσε μια αριστερά κι μια δεξιά ισχύ στο ουραίο για να πηγαίνεις με το πλάτη σε ένα ρυθμό χορευτικό, ακολουθώντας την μουσική αρμονία που σου γεννά η ένωση σου με το όλον, το σκάφος ,τον αέρα, τη γη.
Δες τον άνεμο γύρω σου και παίξε, χαϊδέψου μαζί του, ακολούθησε τον, που ανεβαίνει τον λόφο και ανέβα και εσύ, πάρε από την δύναμη βάζοντας τον σαν μαξιλάρι ανάμεσα στο έδαφος και στα σκέλη σου και κύλα επάνω του για την ανηφόρα, πέτα την ουρά σου μια αριστερά και μια δεξιά και χάσε την έννοια του μπρος και του πίσω.
Έλα τώρα στην κορυφή και δες το θέαμα του απέραντου, μπροστά σου στο βάθος η θάλασσα σε περιμένει, χίμηξε στην κατεβασιά του λόφου, αλλά μην ξεχνάς ότι μπήκες στα υπήνεμα και νοιώσε το τρέμουλο στο στροφείο σαν χαιρετισμό από τον στροβιλισμένο άνεμο και χωρίς να κόψης την ορμή σου μείνε στο ground effect μέχρι να φτάσεις τις κορφές από τα πρώτα δένδρα, πέτα παράλληλα με την ψηλή τάση και όταν σου κόβει τον δρόμο πήδα την από την κορυφή του πυλώνα, το πήδημα αυτό είναι σκέτη γλύκα, εάν έρθεις και το κάνεις δίπλα του ακριβώς και με χάρη, λίγο πριν φτάσεις, δεξί και μέσα χέρι και αριστερή ουρά σε φέρνει να τον κυκλώνεις προς τα πάνω κάνοντας ένα ημικύκλιο τόξο πάνω από τις ηλεκτροφόρες του ακτίνες, πάνω από την κορυφή συνέχισε την κίνηση προς τα κάτω ανεβάζοντας την ουρά και οριζοντιώνοντας το σκάφος για να φύγεις από τα καλώδια και να γυρίσεις στο ύψος των δένδρων, μπροστά σου στο βάθος μια άλλη μεγάλη αγάπη μάνα σε περιμένει λαμπυρίζοντας, μίλα στο στροφείο σου και στον κινητήρα και όλοι μαζί τρέξτε στην ξελογιάστρα για να χορέψετε το δροσερό της τραγούδι.
Μετά τα δένδρα ο δρόμος και μετά η αμμουδιά, φρενάρισε και αιωρήσου πάνω από την άμμο, αλλά ψηλά μην αφήσεις το κάτω ρεύμα να την αναμαλλιάσει και ετοιμάσου πριν μπεις πάνω από την μεγάλη μάνα να χορέψεις μαζί της, υποκλίσου, χαιρέτισέ την και δώσε της την αγάπη και τη λατρεία που και εκείνη σου προσφέρει, δεξί χέρι μπρος και αριστερό επάνω , μετά οριζοντίωσε και μόλις νοιώσεις και το δικό της καλωσόρισμα, κύλα, τρέχα, κουτρουβάλησε πάνω στα νερά της, τα κύματα της, τους αφρούς της, κράτα το μαξιλαράκι σου από τον αέρα κάτω στα πόδια σου και την κοιλιά σου, αλλά γέμισε το με την αλμύρα της , νοιώσε την ατελείωτη υγρότητα της και συνουσιάσου πνευματικά μαζί της και θα ζήσεις εδώ και τώρα την τέλεια ένωση του ανθρώπου , της μηχανής και της θάλασσας μέσα από τον χορό των υλικών αισθήσεων, αλλά και παραισθήσεων που δημιουργεί αυτό το συνταίριασμα.
Πετάς παράλληλα προς τον ήλιο που γέρνει πάνω της, μαζί της , ακολουθώντας σφιχτό σχηματισμό με τα κύματα και τις καμπυλότητες του, ξεφεύγεις από τον αφρό τους και νοιώθεις μόνο την υγρασία τους και ανεβάζεις ταχύτητα, περνάς τα χελιδονόψαρα που σε περνούσαν δίπλα σου με τα μακροβούτια τους και αφού αφήσεις πίσω σου και το τελευταίο δελφίνι του συναγωνισμού, δεξί χέρι μέσα, εκτοξεύεσαι επάνω σαν ξιφίας στο αγκίστρι και όταν πια φτάσεις στην κορύφωση , γύρισε το με χάρη κάτω και πίσω, με την αρμονία του γέρου ψεκαστή που γλίτωσε από τα δέντρα και τα καλώδια, γίνε ενα με το όλον, το χάσιμο.
Αφήσου, αφήσου και χαλάρωσε, άσε τον νου σου ελεύθερο να εκφραστεί , νοιώσε την ηδονή την άπιαστη, την πρωτόγνωρη, πάψε να σκέφτεσαι , να κρίνεις και να ζεις με τις αισθήσεις και έλα μπες μέσα σου, δες τον πλούσιο και αθάνατο εαυτό σου, θυμήσου την αθανασία σου, την παντοτινή σου και απελευθερώσου κραύγασε, φώναξε, βάλε την υλική σου κραυγή να σε συντονίσει με το σύμπαν, νοιώσε την δόνηση που παράγεις, απόλαυσέ την, είσαι στο νιρβάνα σου, στην άλλη όχθη , την εσωτερική, εκεί που το ένα είναι όλα και το όλα ένα, χωρίς χρόνο και χώρο , χωρίς φόβο και αύριο και κλάψε από χαρά, κλάψε από ευτυχία για τη μοναδικότητα που ζεις και νοιώθεις μέσα σε όλο σου το είναι, όχι μόνο μέχρι τα νύχια αλλά και στην άκρη του στροφείου σου νιώθεις την ηδονή και στο βραχάκι μες στην θάλασσα και στο κύμα, που σε χαιρετάει αφρίζοντας πονηρά, όλα αυτά είναι ένα μαζί σου και εσύ μαζί τους και πάλλονται με την ίδια αρμονία που πάλλεσαι και συ, μέσα από τα αναφιλητά σου θολώνουν, που θολώνεται το βλέμμα σου και χάνουν τον ορίζοντα και εκείνα όπως και εσύ μέσα στην ενότητα της ολότητας και της ηδονής που γέννησε σε αυτό τον χωρόχρονο ο χορός σου με τη κάθυγρη θάλασσα.
Και όταν τα δάκρυα πέσουν από τα μαγούλα πάνω στο γυμνό σου σώμα η ανατριχίλα σου αυτή θα σε φέρει ξανά πίσω στην διάσταση του τώρα , ο άνεμος μπαίνει στο κοκπιτ σκουντουφλώντας από τις βγαλμένες πόρτες και σου δροσίζει το κορμί στεγνώνοντας τα δάκρυα, στα μάτια έρχεται μέσα σου η χαλάρωση και η απέραντη ευτυχία και με αργές κινήσεις παίρνεις το δρόμο της επιστροφής, χαλαρός χωρίς σκέψεις, γεμάτος, πλημμυρισμένος από τα συναισθήματα που έχεις νοιώσει μέσα σου και συ και όλοι οι συντελεστές αυτής της αρμονίας, που σε οδήγησε μέσα στη προσωρινή θέωση από την ατραπό της αγάπης της πτήσης.

(Απο τη σελίδα του Φάνη Ματζούνη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: