ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

11 Φεβρουαρίου 2009

Ουσιαστικό τμήμα πτήσης !



Ουσιαστικό Τμήμα


Τα κεφάλαια που ακολουθούν θέλουν αρκετή νοητική εργασία.

Ο Χωροχρόνος.
Είναι για μας τους ανθρώπους ότι το νερό για τα ψάρια, όπως και ο αέρας.
Δεν υπάρχουμε χωρίς αυτόν.
Για έναν ιπτάμενο έχει πολλές ιδιότητες και πρέπει να τις γνωρίσει και να τις λειτουργεί συνειδητά.
Εδώ θα σας δώσω μερικά παραδείγματα και σεις θα το ψάξετε μόνοι σας καλύτερα.
Ο χωροχρόνος έχει διαφορετικές ταχύτητες και μεγέθη-ποιότητες ,τα οποία εξαρτώνται από την δική μας συνηδειτότητα , δηλαδή ο καθένας μας ζει σε δικό του χωροχρόνο, αλλά από συνήθεια και καθημερινότητα δεν το παρατηρούμε σαν ξεχωριστό αλλά σαν ενιαίο με των άλλων.
Η γνώση του όμως αυτή , ειδικά όταν γίνεται συνειδητή , μας αλλάζει επίπεδο μέσα σε αυτόν και η σχέση του μαζί μας τελειοποιείται.
Η ηθικοποίηση του χαρακτήρα μας βοηθά πολύ για αυτή την γνώση , γιατί μας αλλάζει την δόνηση . Μία πιο γρήγορη και φωτεινή δόνηση του είναι μας έχει πολύ καλύτερα ποτελέσματα στον χωρόχρονό μας.
Αυτό που εννοούμε εδώ είναι ότι μια απλή διαδρομή από το Ελικοδρόμιο στον Σείριο στην Εθνική για το Ελικοδρόμιο στο Βουρκάρι στην Κέα, έχουμε τις εξής χωροχρονικές δυνατότητες πτήσης.
Να πάμε από την διαδρομή Τανάγρα -Τατόι -Ηλιου Φλέβες -Πάτροκλο -Μάκρος- Κέα, μια απλή διαδρομή χωρίς προβλήματα σε επικοινωνίες, μόνο Τανάγρα Τατόι και Αθήνα Ινφο. Όλα καλά και φυσιολογικός χωρόχρονος εφ όσον είμαστε σε αρμονία με τον εαυτό μας, τους άλλους γύρω μας , και το μέσο μας.
Εάν τώρα οι σκέψεις μας και τα συναισθήματα μας η το σώμα μας είναι βεβαρημένα , είτε από θετικές καταστάσεις, είτε από αρνητικές, τότε ο χωρόχρονος αλλάζει ανάλογα από την ένταση αυτών των δυνάμεων που μας διακατέχουν.
Σαν χαρούμενοι με καλή παρέα και εμπιστοσύνη στο μέσο μας, η πτήση θα είναι πολύ πιο σύντομη, γιατί τα παραπάνω θα την επιταχύνουν και δεν θα καταλάβουμε πότε φτάσαμε και έτσι και ο χώρος και χρόνος θα γίνει μικρότερος.
Το αντίθετο με την αρνητική διάθεση, η ώρα δεν θα περνάει , ο συναισθηματικός μας κόσμος και οι σκέψεις θα μας βαραίνουν, η παρέα θα λέει λάθος πράγματα , το σκάφος και ο καιρός θα είναι περίεργα , η δε απόσταση θα έχει μακρύνει αρκετά, ώστε μέχρι να φτάσουμε θα είμαστε σκασμένοι.
Και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να αλλάξουμε και την πορεία μας , συνήθως χάνουμε η κερδίζουμε αντίστοιχα ύψος, λόγω της ψυχικής αστάθειας , μερικές δε φορές μπορεί να παίζουμε και μερικές μοίρες αριστερά η δεξιά εάν η ένταση μας είναι μεγάλη.
Για να έχουμε πετύχει την ψυχική μας αρμονία υπάρχουν δέκα μεταλλάξεις που πρέπει να κάνουμε μέσα μας , ώστε να γίνουμε σωστοί ιπτάμενοι.
Αυτές οι μεταλλάξεις πρέπει να γίνουν βασισμένες πάνω στην αγάπη και είναι :

Η οκνηρία σε εργατικότητα
Η πονηρία σε αγαθότητα
Η κακία σε καλοσύνη
Ο εγωισμός σε ταπεινοφροσύνη,
Η αρπαγή σε προσφορά
Η φτώχεια σε ευμάρεια
Η δύναμη υλικής ισχύος σε δύναμη πνευματικής ισχύος
Η ιδιοτέλεια σε ανιδιοτέλεια
Η ζήλια σε Θείο ζήλο
Η εκδίκηση σε λήθη και συγχώρηση.


Ξέρουμε ότι το κάθε τι στον κόσμο της ύλης αποτελείται στην βάση του και είναι παράγωγο των 102 στοιχείων της φύσης. Τα οποία όπως τα έχει αναλύσει η επιστήμη, δεν είναι παρά ενέργεια και φως σε κίνηση ( άτομα ,κβάντα κλπ) δόνηση.
Έτσι και εμείς, με την ευρεία του όρου έννοια, δεν είμαστε παρά φως και ενέργεια δηλαδή φωτεινές δονήσεις.
Έχετε λοιπόν πολλές φορές παρατηρήσει, φωτεινά δονούμενα μου πλάσματα, ότι μπαίνοντας σε έναν χώρο, εάν υπάρχει καλή διάθεση και χαρά δεν σας κάνει καρδιά να φύγετε, ενώ σε έναν άλλον, το αντίθετο, σκέφτεστε πως θα φύγετε.
Δοκιμάστε το με το να πάτε στο ειρηνοδικείο και θα δείτε εκεί τι σημαίνει χαμηλή δόνηση και ψυχο -πλάκωμα, το ίδιο και με ένα νοσοκομείο ειδικά κρατικό.
Το αντίθετο το νοιώθετε στην αγκαλιά της καινούργιας σας αγάπης.
Αυτά που γράφω παραπάνω είναι στα απλά ελληνικά ο χωρόχρονος και εάν θέλετε να ζείτε πάντα στον θετικό, πρέπει σιγά σιγά να βάλετε κάτω τα δέκα κλειδιά που σας γράφω και να αρχίζετε να τα εφαρμόζετε και τότε θα δείτε ότι πετώντας non stop Αθήνα -Αγ. Νικόλαο Κρήτης με μονοκινητήριο ελικόπτερο solo 100 πόδια, ο χωρόχρονος θα είναι πολύ μικρός και χωρίς προβληματικές σκέψεις, παρά μόνο σκέψεις του τώρα και του απέραντου γαλάζιου που θα σας ταξιδεύει σε μία μαγική νιρβάνα.
Εάν τώρα είστε ακόμη στο να μελετήσετε αν τα κλειδιά σας κάνουν, τότε μετά την Μήλο που όλα είναι μπλε, ο χωροχρόνος θα μεγαλώσει και θα μακρύνει, το καύσιμο θα λιγοστεύει γρήγορα, ο κινητήρας θα έχει έναν παράξενο θόρυβο, ο άνεμος και μύρια όσα ανάλογα με τον χαρακτήρα σας και την παιδεία σας θα κυριεύσουν τον νου, σαν σκέψεις η ενδείξεις των αισθήσεων και των συναισθημάτων.
Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι εάν έχετε εκπαιδεύσει το μυαλό σας στο έδαφος να είναι πονηρό, η ιδιοτελές, η εγωιστικό, θα είναι το ίδιο και στον αέρα και εκεί ο πιλότος θα πρέπει εκτός από τα αλλα, να παλεύει με το να διώχνει αυτές τις σκέψεις από το μυαλό του που με την ώρα δυναμώνουν και αν δεν τον φτάσουν στον πανικό σίγουρα θα το ξανασκεφτεί να πετάξει τόσο μακριά.
Να γιατί όλοι πάνε μέχρι Μύκονο και Σκιάθο.
Δοκιμάστε αυτό που σας λέω για να καταλάβετε και να δείτε τι υπάρχει κάτω από αυτό που ονομάζουν φόβο.
Είναι η ελλειψη της εσωτερικής αρμονίας σε σχέση με την σκέψη-συναίσθημα – σώμα και χωρόχρονο.
Η δυσαρμονία λοιπόν μέσα μας, ο κατώτερος ανεκπαίδευτος εαυτός μας, βάζει τους τίτλους και τις νόρμες και μας εμποδίζει να κάνουμε πράγματα, να ζήσουμε όσα η ζωή μας χαρίζει με δικαιολογίες που μας κοροϊδεύουν και μας εφησυχάζουν στη μικρόπνοη μορφή ζωής.
Βλέπετε λοιπόν ότι ο χωρόχρονος είναι το Α-Ω του ελικοπτέρου.
Είναι ελαστικός, μεγαλώνει η μικραίνει και στις 4 διαστάσεις του ανάλογα λοιπόν με την ικανότητα σας να το αντιληφθείτε ,να μπείτε στην ουσία , αυτός τότε θα σας βοηθήσει να έχετε πάντα χωρόχρονο να σας φτάνει και να περισσεύει η αλλιώς να σας λείπει πάντα.
Όταν κάποιος αργεί πάντα στα ραντεβού και στις δουλειές του και λέει ότι δεν έχει χρόνο απλά ζει μη συνειδητά και δυσαρμονικά την υλική του ζωή.
Όταν μια νοικοκυρά έχει κάνει ένα σπίτι που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από εκεί με διάφορες δικαιολογίες, τότε είναι δέσμια του χώρου και θέλει ισχυρή προσωπικότητα για την αποκόλληση, το ίδιο με τον επιχειρηματία στο γραφείο του η την δουλειά του.
Όπως εναρμονίζουμε για την τελειοποίησή μας , σώμα –συναίσθημα –σκέψη, έτσι πρέπει και με τον χωρόχρονο να έχουμε την αντίστοιχη αρμονία.
Είναι Κυριακή και έχετε κανονίσει με καλή παρέα πτήση στη Μύκονο και εκεί ο Αίολος βγάζει φίδια, χωρίς άλλη σκέψη φύγετε για Σπέτσες η Αράχοβα . Να είστε πάντα έτοιμοι για την αλλαγή και καλοπροαίρετοι και θα ευτυχήστε.
Πρέπει να φτιάχνουμε τον χωρόχρονο μας όπως και τον εαυτό μας και αυτό συνειδητά.
Όταν έχεις ένα σπίτι όπως σου αρέσει και κάνεις αυτά που αγαπάς , τότε έχεις σωστό χωρόχρονο.
Όταν στην εργασία σου και οι χρόνοι και οι χώροι είναι ωραίοι τότε είσαι σωστός.
Όχι, άσε τις φτηνές δικαιολογίες που σε δηλητηριάζουν, βάλε την θέληση, την πίστη και την ελπίδα, ζήτα βοήθεια από όπου μπορείς και άλλαξε την ζωή σου όπως την οραματίζεσαι, πάντα υπάρχει χώρος για θαύματα, αρκεί εσύ να προσπαθήσεις και να ανοίξεις την πόρτα. Και να θές πραγματικά μέσα σου να τα κάνεις.

Αντινούς παρατηρητής

Μία από τις ωραίες ικανότητες του νου είναι ότι μπορεί να διαχωρίζεται σε πολλούς .
Έτσι λοιπόν και εμείς ασυνείδητα το κάνουμε πολλές φορές , τώρα όμως θα το κάνουμε και συνειδητά για να ανεβάσουμε την ποιότητα στην ζωή μας....
Ανάλογα με την πτήση και τα θέματα της, πάντα θα διαμορφώνουμε έναν αντινού ένα κομμάτι δηλαδή του μυαλού μας θα παρακολουθεί ορισμένα πράγματα στο ελικόπτερο όπως είναι τα όργανα θερμοκρασίας , την πορεία, τον δείκτη καύσιμου κ.α.
Με αυτόν τον τρόπο, ενώ η κυρίως σκέψη μας θα είναι πάνω στο κυρίαρχο θέμα της στιγμής εκείνης, π.χ. επικοινωνίες για να περάσουμε καρφί τον Βενιζέλο από Αγ. Θωμά σε Καλύβια χωρίς να πάμε από Αυλάκι!!
Ο αντινούς τσεκάρει παράλληλα και όλα τα άλλα.
Λένε ότι ο Μέγας Ναπολέων υπαγόρευε σε 7 γραμματείς 7 διαφορετικές επιστολές συγχρόνως, γιατί όχι και εμείς!
Γνωρίστε το σώμα σας και το σκάφος σας !
Μέσα μας είναι ένα κόσμος ολόκληρος, αρτηρίες, κύτταρα, κόκκαλα, όργανα όλα μαζί μια συναυλία με μαέστρο τον νου και όνομα το εγώ, την προσωπικότητα.
Ο νους διευθύνει πάνω- κάτω , μπρος -πίσω, καλά- κακά, θετικά- αρνητικά και το σώμα όλο μαζί ακολουθεί.
Το ίδιο είναι και το ελικόπτερο , ο νους είσαι εσύ που δίνεις τις εντολές και εκείνο εκτελεί.
Τώρα για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό πρέπει να δούμε μερικά παραδείγματα που θα μας οριοθετήσουν και την ζωή αλλά και την πτήση.
Αν πιεις αλκοόλ, τότε ανάλογα με την ποσότητα, το συκώτι σου θα έχει πρόβλημα άμεσο η μακροχρόνιο και θα στο δείξει είτε με ζαλάδα, είτε με ενδείξεις που ένας γιατρός θα βοηθήσει στην ερμηνεία τους.
Αν όταν πετάς δεν προσέχεις και πετάς υπέρβαρος και η πίεση εισαγωγής περνάει τα όρια στην απογείωση, τότε σε λίγο θα έχεις λιγότερη ισχύ και ο μηχανικός σου θα πρέπει να τρίβει βαλβίδες.
Όλα λοιπόν έχουν την σχέση τους, ότι μέσα έτσι και έξω, πανάρχαιος νόμος που θέλει μελέτη.
Όπως λοιπόν σεβόμαστε και αγαπούμε το σώμα μας έτσι και το ελικόπτερο.
Η ομάδα και η έννοια της .
Ζούμε σε μία ατομική εποχή. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ανήκουν σε ομάδα έχουν το πάνω χέρι.
Έτσι λοιπόν για να διαβιώσουμε στον αεροπορικό χώρο πρέπει να έχουμε μία ομάδα και να λειτουργούμε αρμονικά μαζί της.
Η εύκολη λύση του να ανήκουμε σε μια ομάδα δεν λέει.
Η Ομάδα θα πρέπει να έχει πιλότο εσένα, αρχιμηχανικό ,μηχανικό, τεχνικούς βοηθούς, άλλους πιλότους εκπαιδευτές, ασφαλιστή, νομικό, υπάλληλους της ΥΠΑ και φίλους.
Σε αυτήν την ομάδα είσαι συντονιστής εσύ με κέντρο το ελικόπτερο, όλοι λειτουργούν γύρω σου.
Αφού η ομάδα ελέγχει τα δικά σου συμφέροντα, πρέπει να ελέγχεται και από εσένα, άρα όλους πρέπει να τους διαλέξεις εσύ, γιατί σου ταιριάζουνε πρώτα σαν άνθρωποι και μετά, με βάση τις ικανότητες που έχεις εσύ δει και όχι ακούσει.
Αφού τελειώσεις με την επιλογή θα πρέπει να κάνεις δοκιμαστικό , δίνοντας μερικά θέματα στην ομάδα για επίλυση.
Παράδειγμα:
Θες να αλλάξεις χρώμα στο σκάφος, εισηγητής ,μηχανικός έλεγχος, ο αρχιμηχανικός, η ΥΠΑ ,τα χαρτιά, ο ασφαλιστής, την κάλυψη ο νομικός,τον έλεγχο το τυπικό και οι φίλοι το χρώμα και εσύ συντονιστής και αποφασίζεις.
Ανάλογα με το θέμα κάθε φορά άλλος είναι ο εισηγητής και άλλοι οι σύμβουλοι.
Η αμάδα αυτή δεν λειτουργεί συνέχεια, εσύ διατηρείς μόνιμη επαφή μαζί με όλους, φιλική ώστε να μπορεί να ενεργοποιείται άμεσα και τηλεφωνικά σε στιγμές κρίσιμες για σένα η κάποιο άλλο μέρος της ομάδας.
Αυτό είναι ένας κανονισμός που θα σε βοηθήσει και στην ζωή γενικά να είσαι δηλαδή στελεχωμένος ανάλογα με ανθρώπους που απηχούν τις απόψεις σου και έχουν κοινά ενδιαφέροντα και στόχους, έτσι χτίζεις γύρω σου μια ομάδα, ένα νοητικό κοινόβιο που ανάλογα με την συνηδειτότητα του καθενός , μπαίνει πιο βαθιά η πιο ρηχά στο σύνολο συμμετέχοντας.
Εδώ αυτό που παίζει ρόλο είναι η συνηδειτότητα του συνόλου, υποσυνόλου και ανάλογα με αυτήν εξελίσσεται και η ομάδα. Εάν τα συμφέροντα δεν είναι χαμηλά για να την ενώσουν ασφυκτικά η νομικά όπως ο φόβος ( μαφία-στρατός), η ψευδοπνευματικά (ροταριανοί) τότε θα υπάρξει και η σχετική εξέλιξη και από εσένα θα εξαρτηθεί και η ανέλιξη.
Ο εγωισμός μας και οι άλλοι !
Όπως στην ζωή έτσι και στην πτήση πρέπει να ελέγχουμε πλήρως το εγώ μας, εάν θέλουμε να πετάμε χωρίς περιττά προβλήματα και να κερδίσουμε τον χρόνο από την ικανοποίηση που δίνει η πτήση – ζωή.
Παράδειγμα οι επικοινωνίες .
Εκεί θα πρέπει να είμαστε από πριν προετοιμασμένοι, δηλαδή πριν πατήσουμε το πρές θα πρέπει να έχουμε όλη την διαδρομή στο μυαλό μας με βάση του που πάμε εμείς, πως είναι ο άνεμος και ποια είναι τα σημεία που έχουν υπόψη τους στον πύργο.
Με βάση αυτά και με εμπεριστατωμένη λογική ανάλυση, εάν ζητηθεί, θα προτείνουμε πάντα την πλήρη διαδρομή στην περιοχή που ελέγχει ο πύργος, που είναι συνδυασμός της δικής μας πορείας και της δικής τους ευκολίας και τότε η έγκριση θα έρχεται αβίαστα έχοντας και τα δύο μέρη ικανοποιημένα.
Εάν αυτό μάλιστα δεθεί με έναν τόνο φωνής σταθερό και σίγουρο και χωρίς επιτιμητική χροιά, αλλά ευγενική , τότε έχετε πάρει pas par tout.
Αυτό για να το πετύχετε θα χρειαστεί να είσαστε από πριν διαβασμένοι και σε χάρτες και σε μετεωρολογία και να υπάρχει η σχετική ψυχική ηρεμία !!
Το λιγότερο που κερδίζουμε έτσι είναι μια ηρεμία στη πτήση, μία ηρεμία συναισθημάτων και νοητικών εντάσεων.
Όταν το εγώ μας αποδέχεται, τα εγώ των άλλων χωρίς συγκρούσεις που συνήθως πηγάζουν από φόβο και ανασφάλεια για τον έλεγχο των καταστάσεων, τότε έχουμε κάνει μια πτήση τέλεια, χωρίς τίποτα άλλο από το τώρα της χαράς και της διασκέδασης της ζωής μας ,την γεμάτη ικανοποίηση ζωή του θέλω και είμαι, ελεύθερη από την χαμηλοδονούμενη μας προσωπικότητα.
Ο οραματισμός της πτήσης
Στην διάσταση της ύλης που ζούμε, η ταχύτητα του φωτός είναι η πιο γρήγορη.
Στην διάταση της νόηση η σκέψη έχει χιλιάδες φορές, μεγαλύτερη ταχύτητα. Ετσι λοιπόν εμείς οι εκπαιδευόμενοι πιλότοι που το έχουμε κατανοήσει αυτό, το βράδυ που είμαστε χαλαροί πριν από την πτήση, κάνουμε όλη την αυριανή πτήση νοητικά.
Βλέπουμε τους φίλους μας που θα συνταξιδεύουν, τοποθετούμε τα πράγματα τους στο σκάφος και το ελέγχουμε ,την απογειωση, τη διαδρομή, την προσγείωση, επικοινωνίες και έτσι θα έχουμε πλήρη προετοιμασία για την πραγματική, έχοντας καλύψει νοερά κάθε τμήμα της.
Φροντίστε πάντα όταν κάνετε τέτοιες σκεπτομορφές -ταξίδια να τις ντύνετε με αγάπη, ειρήνη ελπίδα,χαρά, αρμονία, ευτυχία γιατί όπως το σκεφθείτε, έτσι ακριβώς θα σας βγει.
Μ αυτήν την προ πτήσεως τεχνική, η πτήση σας θα είναι απροβλημάτιστη, γιατί πλέον τα περισσότερα θα τα κάνετε για δεύτερη φορά.
Με την επανάληψη του οραματισμού και σε απλούστερες μορφές θα μπορείτε να το κάνετε αυτό στιγμιαία.
Βλέποντας ένα σύννεφο μερικά μιλιά μπροστά σας στην διαδρομή, να οραματίζεστε εάν θα πρέπει να το περάσετε από πάνω η από κάτω η από δίπλα η, εάν ειναι πολύ κακό να προσγειωθείτε μέχρι να περάσει εκείνο. Αυτή η στιγμιαία ικανότητα κρίσεως έχει μέσα της τον οραματισμό που πετάτε με την σκέψη σας έως εκεί βλέπετε την κατάσταση από τις διάφορες διαδρομές και εκλέγετε αυτήν που θεωρείτε καλύτερη με βάση τα στοιχεία που αναλύετε.
Θέλει δύναμη χαρακτήρα, πίστη στον εαυτό μας με την ικανότητα της διάκρισης, γνώση με εμπειρία και όλα αυτά χωρίς την αμφιβολία και τον εγωισμό.
Πιο επιστημονικά, η σκέψη ως ενέργεια συγκεντρώνεται από τον νου για να επικοινωνήσει με τον στόχο, περιβάλλον εν προκειμένω ,για να πάρει την απαιτούμενη βοήθεια – γνώση μέσω της θέλησης.

Απο τη σελίδα του Φάνη του Ματζούνη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μας αναγνώστη, χαιρόμαστε για τα καλά σου λόγια και τον θαυμασμό σου γι΄αυτό που κάνουμε.
Πίστεψέ μας, τουλάχιστον για μας τους ένστολους του χώρου, αλλά κια τους συναδέλφους της Π.Α, ότι προσπ;αθούμε να κάνουμε, αποτελεί μέρος της αποστολής μας και της συναίσθησης της ευθύνης μας απέναντι στο σύνολο του Ελληνικού Λαού, από τον οποίο αντλούμε τη δύναμη να υπάρχουμε.
Σε ευχαριστούμε και πάλι.
ΥΓ 1
Το ιστολόγιό σου πάρα πολύ καλό.
ΥΓ2
Τα τρία σου (μέχρι στιγμής) αφιερώματα για το Ελικόπτερο, θαυμάσια, και από καθαρά τεχνοκρατικής πλευράς, αλλά κυρίως (το 2ο και 3ο), θαυμάσια στην ποιητική τους έκφραση και διατύπωση.
Νάσαι καλά και πάντα μαζί μας.