ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

21 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί οι άντρες κοιμούνται μετά το sex;

 
Γιατί οι ανδρες κοιμούνται μετα το sex;

 ...Αφήστε μία 92χρονη γυναίκα να ισοπεδώσει μία περίπλοκη ερώτηση στην απλούστερη δυνατή απάντηση. Όταν είπαμε στη γιαγιά της συζύγου του Μπίλλυ την ερώτηση , μας απάντησε σε δευτερόλεπτα ”γιατι αυτοί κάνουν όλη την σκληρή δουλειά”…

Όσο και εάν θέλουμε να κατασταλάξουμε σε αυτήν την απάντηση ξέραμε πως έπρεπε να την αναλύσουμε περισσότερο για να κάνουμε τους αναγνώστες μας χαρούμενους… Έτσι οργώσαμε την ιατρική βιβλιογραφία για να βάλουμε τέλος σε αυτό το ζήτημα.
Βρήκαμε τέσσερις μελέτες με συνουσιαζόμενα ποντίκια, χάμστερ και αρουραίους του αγρού, αλλά λίγες πληροφορίες περιείχαν σχετικά με τον ”μετασυνουσιακό” υπνάκο. Πολλές είναι οι ορμονικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα με τον οργασμό και κάποιες απο αυτές ίσως δώσουν μία απάντηση στο ερώτημα.
Μετά τον οργασμό τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες απελευθερώνουν τα χημικά ωκυτοκίνη, προλακτίνη, γ-αμινοβουτυρικό οξύ και ενδοφρίνες. Κάθε ένα απο αυτά συνεισφέρει στο γνωστό εκείνο συναίσθημα του ”γύρνα την πλάτη και κοιμήσου”. Μοιάζουν να εκκρίνονται σε ίσες ποσότητες στους άντρες και τις γυναίκες, αλλά όλοι μας γνωρίζουμε ποιός έρχεται συχνότερα σε οργασμό.
Η ορμόνη ωκυτοσύνη είναι γνωστή για τις διάφορες επιδράσεις που προκαλεί συμπεριλαμβανομένης της μητρικής συμπεριφοράς,της σύσπασης των λείων μυών της μήτρας κατα την διάρκεια του τοκετού και της έκκρισης του μητρικού γάλακτος. Αναφερόμαστε επίσης σε αυτή ώς την ”χαδιάρα ορμόνη”αφού μας ξυπνάει την ανάγκη να έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλο και να ”δενόμαστε” με τρόπο μή σεξουαλικό. Μία μελέτη έδειξε πως η ωκυτοκίνη ανέστειλε τη σεξουαλική συμπεριφορά στους αρσενικούς αρουραίους.
Ίσως φταίει η ωκυτοκίνη που νιώθουμε χορτασμένοι και γαλήνιοι μετά απο ένα καλό ”χοροπήδημα”. Η προλακτίνη είναι ένας ακόμα παίκτης στο μυστηριώδες παιχνίδι του ύπνου μετά το σέξ. Παράγεται στην υπόφυση και η πιό γνωστή του λειτουργία είναι εκείνη της παραγωγής γάλακτος. Πιστεύεται πως η προλακτίνη μας απαλλάσσει απο την σεξουαλική διέγερση μετά τον οργασμό και μας αφήνει να σκεφτούμε άλλα πράγματα πέρα απο το σεξ. Τα επίπεδα της προλακτίνης ανεβαίνουν κατά την διάρκεια του ύπνου και κάποιοι ασθενείς που πάσχουν απο όγκους που εκκρίνουν προλακτίνη αναφέρουν συχνές αυπνίες. Οπότε και η προλακτίνη ίσως είναι ένας απο τους ένοχους.
Το γ-αμινοβουτυρικό οξύ και οι ενδοφρίνες επίσης έχουν ηρεμιστική επίδραση και θα μπορούσαν να σας αποκοιμήσουν μετά το σέξ.
Η ταντρική απάντηση είναι πως ο ανδρικός οργασμός απελευθερώνει εξωτερική ενέργεια, ή αλλιώς γινγκ, ενώ ο γυναικείος οργασμός είναι μια εσωτερική ”έκρηξη”…
Τέλος έχουμε τον συλλογισμό της γιαγιάς! 

Υπάρχει μία θεωρία που λέει πως η άσκηση κατά την διάρκεια του σέξ και η ένταση της κορύφωσης, ‘αδειάζουν” τους μύες απο γλυκογόνο, το οποίο παράγει ενέργεια. Αυτό κάνει τους άντρες νυσταγμένους. Αφού οι άντρες έχουν μεγαλύτερη μυική μάζα απο τις γυναίκες, τότε νιώθουν πιό κουρασμένοι μετά το σέξ.

Επίσης, είτε το πιστεύετε είτε όχι ,οι γυναίκες δεν έχουν πάντα οργασμό, γεγονός που τις αποτρέπει απο το να παράξουν όλες αυτές τις ορμόνες που προαναφέραμε.
Μήπως τελικά η γιαγιά είχε δίκιο για άλλη μία φορά…;


Δημοσιεύθηκε από: 

 http://www.otherside.gr/2009/10/giati-oi-antres-koimountai-meta-to-sex/
[via]

Σημείωση δική μου: 
Εγώ απλά παραθέτω  και την φωτογραφία με τα "αλογα"...για να δικαιολογήσω τά "εν-λογα".. και την υπνηλία τους μετά την ερωτική συνάντηση !

 

4 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Καλά η φωτό αποδεικνύει όλες τις επιστημονικές θεωρίες:))

Μάλλον οι γιαγιάδες ξέρουν περισσότερα!

Καλή μέρα να'χεις!

Ιωάννης είπε...

Καλημέρα "ΖΖ" μου !
Εχεις δίκιο και για τη φωτογραφία και για τη σοφία των γιαγιάδων, τις οποίες γιαγιάδες πολλές φορές επικαλούμαι !

Καλή σου μέρα !

ΥΓ.

Σου εχω αφήσει σχόλιο στην ανάρτησή σου "ο Απόλλωνάς της.."

περιηγητης είπε...

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το άλογο θα απολάυσει τον ύπνο του, για τους άνδρες λίγο χλωμό το βλέπω,ξέρεις τώρα... θα υποστούν λίγη καλοπροαίρετη γκρίνια.

Ιωάννης είπε...

Αγαπητέ φίλε περιηγητή απο το Μεσολόγγι καλή σου μέρα !

Ειναι οπως ακριβώς τα λές, αν και νέος στο club των παντρεμένων !

Καλή σου μέρα !