ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ !

2 Δεκεμβρίου 2008

Ο πόνος....


Ο πόνος , σωματικός και ψυχικός, οπως ολοι -λιγο-πολύ -τον εχουμε βιώσει, ειναι φαινόμενο οικουμενικό και πανανθρώπινο. Οποιος σκεφτεί οτι μπορεί να τον καταργήσει , θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ουτοπία. Ο πόνος αμβλύνεται μόνον, δεν καταργείται ! ! ! Και, σίγουρα θα αντιστρατευτεί θεϊκό σχέδιο, γιατί και για αυτούς που τον υφίστανται και για αυτούς που τον παρατηρούν, ο πόνος λειτουργεί, η πρέπει να λειτουργεί, παιδαγωγικά, "να λειαίνει τις αιχμές των ανθρώπων"...και να τους ανεβάζει, καταξιωνοντάς τους ως ανώτερο ειδος.....(Εχετε σκεφτεί ποτέ να πίναμε ολοι ενα καφέ -μια φορά το μήνα-σε πλαστικό ποτήρι, ορθιοι ως επισκέπτες, στο διάδρομο ενός μεγάλου νοσοκομείου;....)
....Να μας καταξιώνει, και μέσα απο την ανιδιοτελή προσπάθεια μας να αμβλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων γύρω μας. Ποιός ξέρει, ισως ειναι θέμα χρόνου να βρεθούμε στη θέση του πάσχοντος, γιατί ο πόνος ως φαινόμενο ειναι κυλιόμενο και οι ρόλοι πασχόντων και παρατηρητών εναλλάσσονται...
(Πασών των αρετών ηγεμών εστι η ευσέβεια, τω δυστυχούντι μη επιγέλα, κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον)
Ειναι αλαζονικό, λοιπόν, και σ' αυτό στηρίζονται οι υπεύθυνοι των τηλεοράσεων, να μας προβάλλουν εντονα τον πόνο και τα "απλυτα" των συνανθρώπων μας. Αυτά τα δύο "πουλάνε πολύ", και εμείς οι απαίδευτοι και αλαζονικοί Νεοέλληνες -ετσι μας καταντήσανε- να τ' απολαμβάνουμε εκ του ασφαλούς....ανάμεσα σε πίτσες και μπύρες, με τη σκέψη οτι , εμείς οι τυχεροί, δεν βρισκόμαστε στη κατάσταση αυτών που πονάνε η στη θέση εκείνων που.... ξεφτιλίζονται.....
Ω ! τάλανες ! εμείς, οπως θα λέγανε και οι πρόγονοί μας....

Ιωάννης Β. Ντινόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πόσο δικιο έχεις! φαντάσου έναν κόσμο που να έχει την ευαισθησία να νιωθει τον πόνο του συνανθρώπου και να συμπάσχει ! ΙΔΑΝΙΚΟΣ !
καποιους απο μας ο πόνος τους κανει λίγο πιο "ανθρωπινους"ή ίσως και θεικους( ποιητες) και καποιους "θηρία" και εκδηκητες .
Συνέχισε να γράφεις!πένες σαν την δικια σου και της ΜΕΛΙΤΗΣ δεν πρεπει να σταματουν ποτέ.